Dei Energy News

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Αεροσκάφος της Π.Α. προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ



Σοβαρό ατύχημα αποφεύχθηκε την Πέμπτη όταν αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης προσέκρουσε σε καλώδια της
Το περιστατικό συνέβη στις 10:45 και σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Πολεμικής Αεροπορίας επρόκειτο για αεροσκάφος Α – 7Ε το οποίο ανήκει στην 336 μοίρα βομβαρδισμού της 116ης...
Πτέρυγας Μάχης που εδρεύει στον Άραξο.
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο το αεροσκάφος κατά την εκτέλεση εκπαιδευτικής πτήσης διείσδυσης και αποφυγής εχθρικής αεράμυνας σε πολύ χαμηλό ύψος προσέκρουσε σε καλώδια υψηλής τάσεως της ΔΕΗ και απώλεσε τμήμα του καλύμματος UHF-IFF κεραίας της ουραίας κάθετης σταθερής πτέρυγας.
Μάλιστα όπως έγινε γνωστό συστάθηκε από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας επιτροπή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος.
Για το συμβάν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ενημέρωσε άμεσα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος έδωσε εντολή για συγκέντρωση των Διοικητών των Μειζόνων Σχηματισμών και των Μονάδων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας για να τους επισημανθούν θέματα που αφορούν στην τήρηση των κανόνων ασφάλειας και επίβλεψης πτήσεων.

 http://www.naftemporiki.gr/story/804928/aeroskafos-tis-pa-prosekrouse-se-kalodia-tis-dei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News