Dei Energy News

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Π.ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Προς όλους τους συναδέλφους της ΔΕΗ Α.Ε.



ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
(Π.ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗΣ -Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ) την εισήγηση για την πρόσληψη χρηματοοικονομικού Συμβούλου που
αφορά στο σχέδιο «Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ»..

ενώ αρνήθηκαν την εισήγηση  που αφορά διαγωνισμό για το Ορυχείου Μαυροπηγής


Αγαπητοί συνάδελφοι

Στις 30.04.2014  συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε σε έκτακτη συνεδρίαση με τα κάτωθι θέματα Ημερήσιας Διάταξης.

ΘΕΜΑ 1

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έγκριση όρων έκδοσης Ομολογιακού Δανείου στις Διεθνείς Αγορές.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

1.Την έγκριση παροχής εταιρικής εγγύησης της ΔΕΗ Α.Ε. προς τη θυγατρική της εταιρεία PPC FINANCE PLC, η οποία θα υποβληθεί προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, για την έκδοση και διάθεση των Ομολογιών του Ομολογιακού Δανείου στις Διεθνείς Αγορές κεφαλαίων με τους εξής...
οικονομικούς όρους:
1.1.1η σειρά έκδοσης Ομολογιών ύψους 200.000.000 Ευρώ, λήξεως την 1.5.2017, με σταθερό επιτόκιο (κουπόνι) 4,75% ετησίως και

1.2. 2η σειρά έκδοσης Ομολογιών ύψους 500.000.000 Ευρώ, λήξεως την 1.5.2019, με σταθερό επιτόκιο (κουπόνι) 5,50% ετησίως,
σύμφωνα και με τους όρους που εμπεριέχονται στο Purchase Agreement, στο Indenture και στα λοιπά έγγραφα της συναλλαγής, όπως αυτά εγκρίθηκαν και δύνανται να τροποποιηθούν δυνάμει της υπ’αριθ. 35/3.4.2014 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε..

2.        Tην, σε συμπλήρωση και τροποποίηση της υπ’ αριθ. 35/3.4.2014 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε., έγκριση της έκδοσης κοινού Ομολογιακού Δανείου του ν. 3156/2003, ύψους έως 700.010.000 Ευρώ από τη ΔΕΗ Α.Ε., που θα διατεθεί μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης και θα αναληφθεί από τη θυγατρική της εταιρεία PPC FINANCE PLC και από τη θυγατρική της εταιρεία ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., διαιρεμένου σε κοινές ονομαστικές Ομολογίες ύψους έως 700.010.000 Ευρώ, που θα εκδοθούν σε δύο (2) σειρές έκδοσης, με τους εξής οικονομικούς όρους:
2.1.     1η σειρά έκδοσης Ομολογιών ύψους έως 200.000.000 Ευρώ, ονομαστικής αξίας 1 Ευρώ εκάστης, λήξεως την 1.5.2017, με σταθερό επιτόκιο 4,75% ετησίως και

2.2.     2η σειρά έκδοσης Ομολογιών ύψους έως 500.010.000 Ευρώ, ονομαστικής αξίας 1 Ευρώ εκάστης, λήξεως την 1.5.2019, με σταθερό επιτόκιο 5,50% ετησίως,
σύμφωνα με τους όρους που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα του εν λόγω Ομολογιακού Δανείου, στη σύμβαση κάλυψης και στις Ομολογίες αυτού, όπως αυτοί εγκρίθηκαν.

3.Την έγκριση σύναψης και υπογραφής Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών (Services Agreement) μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και της θυγατρικής της εταιρείας PPC Finance Plc, με περιθώριο κέρδους (mark-up fee) 6%, σύμφωνα με τους όρους της.

4.  Τη διατήρηση και επανάληψη των εξουσιοδοτήσεων που χορηγήθηκαν.

Την έγκριση της παροχής της εγγύησης της ΔΕΗ A.E. προς τον ΑΔΜΗΕ Α.Ε. για την έκδοση Κοινοπρακτικού Ομολογιακού δανείου μεσοπρόθεσμης διάρκειας του ΑΔΜΗΕ Α.Ε. Η εγγύηση της ΔΕΗ Α.Ε. θα ισχύει για το χρονικό διάστημα για το οποίο η ΔΕΗ Α.Ε. θα κατέχει το 100% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και θα υποβληθεί προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.



ΘΕΜΑ 2

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Επιλογή Χρηματοοικονομικού Συμβούλου με ισχυρή τοπική παρουσία για την υποστήριξη της ΔΕΗ Α.Ε. ενόψει της εφαρμογής του «Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ».

Το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία με αρνητική την ψήφο των κ. ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΝΤΕΛΗ και ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ εκπροσώπων των εργαζομένων.



Την επικύρωση των αποτελεσμάτων της Διαδικασίας Αξιολόγησης, όπως αυτά αναφέρονται στην εισήγηση και την ανάθεση του Έργου του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου με ισχυρή τοπική παρουσία για την υποστήριξη της ΔΕΗ Α.Ε. ενόψει της εφαρμογής του «Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ» στην Εθνική Χρηματιστηριακή Α.Ε..

Τοποθέτηση εκπροσώπων των εργαζομένων κ. ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗ Π. & ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ Ν.

Κοινή δήλωση:

Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων καταψηφίζουμε την εισήγηση για την πρόσληψη χρηματοοικονομικού Συμβούλου που το αντικείμενο του θα είναι η υποστήριξη της ΔΕΗ όσον αφορά στο σχέδιο «Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ».

Καταψηφίζουμε γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε με την στάση μας να διευκολύνουμε την Διοίκηση της ΔΕΗ και την κυβέρνηση να υλοποιήσουν το σχέδιο της αποκρατικοποίησης.


ΘΕΜΑ 3

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Συμμετοχή της εταιρείας «WASTE SYCLO ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», στην Α’ Φάση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (Προεπιλογή) του Διαγωνισμού Επιλογής Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης με Ανταγωνιστικό Διάλογο για το Έργο «Υλοποίηση Μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Κέρκυρας», που προκηρύχθηκε από το Δήμο Κέρκυρας και έγκριση παροχής χρηματοοικονομικής επάρκειας και πιστοληπτικής ικανότητας.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

1.            Την έγκριση της συμμετοχής, της κατά 49% συνδεδεμένης εταιρείας της ΔΕΗ Α.Ε. με την επωνυμία «WASTE SYCLO ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στην Α’ Φάση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (Προεπιλογή) του Διαγωνισμού Επιλογής Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης με Ανταγωνιστικό Διάλογο για το Έργο «Υλοποίηση Μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Κέρκυρας» που διενεργεί ο Δήμος Κέρκυρας.

2.            Την έγκριση της αποκλειστικής συνεργασίας της ΔΕΗ Α.Ε. με τον Υποψήφιο στο Διαγωνισμό και την παροχή προς τον Υποψήφιο της χρηματοοικονομικής επάρκειας και πιστοληπτικής ικανότητας της ΔΕΗ Α.Ε., ώστε αυτή να είναι στη διάθεση του Υποψηφίου τόσο για την διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού σε όλη τη διάρκεια της κλειστής διαδικασίας και μέχρι πέρατος αυτής, όσο και για την υλοποίηση του αντικειμένου της Σύμβασης Σύμπραξης του Έργου.

Συγκεκριμένα, παρέχει σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Προκήρυξη, όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έγγραφα προκειμένου να περιληφθούν στο φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υποψηφίου, συμπεριλαμβανομένων και των εγγράφων που αποδεικνύουν τη δέσμευση της Εταιρείας έναντι του Υποψηφίου.

ΘΕΜΑ 4

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Σύμβαση Πολιτιστικής Χορηγίας μεταξύ ΥΠΑΙΘΠΑ, δια της ΛΘ’ ΕΠΚΑ και της ΔΕΗ Α.Ε., δια της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής, για την υλοποίηση Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν στον Αρχαιολογικό χώρο Μεγαλόπολης.

       – Τροποποίηση της πιο πάνω Σύμβασης.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ



Την έγκριση της τροποποίησης της Σύμβασης Πολιτιστικής Χορηγίας για την υλοποίηση Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν στον Αρχαιολογικό χώρο Μεγαλόπολης, ως προς τον Αποδέκτη της Χορηγίας, της οποίας Αποδέκτης ορίζεται η ΛΘ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, που εδρεύει στην Τρίπολη, οδός Καλαβρύτων 211, ΤΚ 22 100.

ΘΕΜΑ 5

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ

Αναγκαστική απαλλοτρίωση κτηματικής έκτασης 361.812,53 τ.μ. (ΟΝΠ–9) για τις ανάγκες εκμετάλλευσης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας στην Τοπική Κοινότητα Ακρινής, του Δήμου Κοζάνης, Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Μερική ανάκληση μη συντελεσμένης απαλλοτρίωσης.



Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ



Την έγκριση, όπως διαβιβαστεί αίτημα, εκ μέρους της Επιχείρησης, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την ανάκληση της απαλλοτρίωσης με κωδικό ΟΝΠ-9, για τις ανάγκες εκμετάλλευσης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας στην Τοπική Κοινότητα Ακρινής, του Δήμου Κοζάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ως προς τα αγροτεμάχια 191/11, 360 και 371/1864 συνολικής έκτασης 21.788,39 τ.μ..



ΘΕΜΑ 6

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ

Διαγωνισμός για την εκτέλεση του Έργου: «Διακίνηση 13,5 Χ 106 Μ3  στ. υπερκειμένων και σκληρών σχηματισμών από την περιοχή των Δυτικών Πρανών του Ορυχείου Μαυροπηγής».

Κατακύρωση του πιο πάνω Διαγωνισμού.



Το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία με τρία λευκά αιτιολογημένα από τα μέλη του Δ.Σ. κ. ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗ Π., ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ Ν. και ΤΑΥΡΗ Φ.



Την έγκριση της κατακύρωσης του Διαγωνισμού, για την εκτέλεση του Έργου: «Διακίνηση 13,5 × 106 Μ3 στ. υπερκειμένων και σκληρών σχηματισμών από την περιοχή των Δυτικών Πρανών του Ορυχείου Μαυροπηγής»  στην 1η μειοδότρια και τεχνικά αποδεκτή εταιρεία «ΚΑΠΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ», , με διακίνηση ποσοτήτων, απόσταση μεταφοράς, τιμή μονάδος και συνολικό εργολαβικό αντάλλαγμα.

Δήλωση Εκπροσώπων των εργαζομένων κ. ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗ Π. & ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ Ν.

Αρνηθήκαμε την θετική εισήγηση διότι θέλουμε να καταδείξουμε ότι το φαινόμενο των συνεχόμενων εργολαβιών αντικαθιστά την εκσκαφική δραστηριότητα με το πάγιο εξοπλισμό, ενισχύει περεταίρω το φαινόμενο του δουλεμπορίου της εργασίας και υποκαθιστά τις μόνιμες θέσεις εργασίας με αποτέλεσμα να μην γίνονται προσλήψεις και να χάνεται η τεχνογνωσία.


ΘΕΜΑ 7

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ

Αποπεράτωση εργασιών ανέγερσης Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου στο νέο οικισμό Κομάνου, στη θέση «Κουρί» του Δήμου Εορδαίας, του Νομού Κοζάνης.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ



Την έγκριση, όπως η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. αναλάβει την υποχρέωση της ολοκλήρωσης των υπολειπόμενων εργασιών για την αποπεράτωση της ανέγερσης του νέου Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Κομάνου, συνολικού προϋπολογισμού 416.222,50 σύμφωνα, με τα προβλεπόμενα στο συνημμένο, στην εισήγηση, Πρακτικό της Επιτροπής για την εκτίμηση της δαπάνης αποπεράτωσης του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Κομάνου και τον Κανονισμό Έργων της ΔΕΗ Α.Ε..







 ΘΕΜΑ 8
ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε.

Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του μετόχου της θυγατρικής εταιρείας ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. με θέμα Ημερήσιας Διάταξης την τροποποίηση του Άρθρου 14, παρ. 2, περ. θ’ του Καταστατικού της Εταιρείας.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

1.  Την έγκριση της τροποποίησης του Άρθρου 14, παρ. 2, περ. θ’ του Καταστατικού της θυγατρικής εταιρείας ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., έτσι ώστε αυτό τροποποιημένο να ισχύει ως ακολούθως:



«Η Γενική Συνέλευση είναι μόνη αρμόδια να αποφασίζει περί τροποποιήσεων του Καταστατικού, ως τοιούτων θεωρουμένων πάντως και των αυξήσεων ή μειώσεων του μετοχικού κεφαλαίου, με την επιφύλαξη όσων ορίζονται στο άρθρο 5 παρ. 2 του παρόντος καταστατικού  και στο άρθρο 34 παρ. 2 του Κ.Ν. 2190/1920, ως και για:

[…] θ. Σύναψη οιασδήποτε σύμβασης ή διενέργεια οιασδήποτε πράξης, συναλλαγής ή επένδυσης, η αξία της οποίας υπερβαίνει το ποσό των πέντε εκατομμυρίων Ευρώ (€5.000.000) εξαιρουμένων των Συμβάσεων Αγοραπωλησίας Ηλεκτρικής Ενέργειας με τους αρμόδιους Διαχειριστές, οι οποίες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Διοικητικού Συμβουλίου. Ειδικά για τη σύναψη συμβάσεων δανείων εν γένει, η Γενική Συνέλευση έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα μόνον όταν πρόκειται για συμβάσεις επιχειρηματικών δανείων (corporate loans), οι οποίες υπερβαίνουν σε αξία το ποσό των δέκα εκατομμυρίων Ευρώ (€10.000.000) […].

2.  Tη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του μετόχου της θυγατρικής εταιρείας ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. με θέμα Ημερήσιας Διάταξης την τροποποίηση του Άρθρου 14, παρ. 2, περ. θ’ του Καταστατικού της εν λόγω θυγατρικής εταιρείας.





                                                                                                                                   Σας ευχαριστώ



Καραλευθέρης Παντελής

Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ

Εκπρόσωπος Εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News