Dei Energy News

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ:Στελέχη της επιχείρησης διακατέχονται από εμμονές και εμπάθεια κατά του προσωπικού



Οι ευθύνες τόσο της ΔΑΝΠΟ, όσο και της νομικής υπηρεσίας είναι μεγάλες
  
Είναι γνωστό ότι η επιθεώρηση εργασίας, μετά από προσφυγή μας, εξέδωσε απόφαση κατά την οποία πρέπει η διοίκηση της ΔΕΗ να διορθώσει απόφασή της τόσο για τον περιορισμό του αριθμού των αιμοδοτικών αδειών που επέβαλλε, αφού προέβη σε καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όσο και...
για την άρνησή της ΔΑΝΠΟ να χορηγήσει τις μισθολογικές...
προαγωγές για τους συναδέλφους μας που απασχολούνται στον ΕΟΠΥΥ.

·        Αντί, λοιπόν, η ΔΑΝΠΟ να συμμορφωθεί με την απόφαση της επιθεώρησης εργασίας, καθοδηγούμενη από την νομική υπηρεσία της ΔΕΗ προσφεύγει στην διεύθυνση της υπηρεσίας αυτής, προκειμένου να κωλυσιεργήσει την υλοποίηση της απόφασης.

·        Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι στελέχη της επιχείρησης διακατέχονται από εμμονές και εμπάθεια κατά του προσωπικού, αδιαφορώντας παράλληλα για το χρηματικό πρόστιμο που θα επιφορτιστεί σε μία δύσκολη περίοδο η επιχείρηση, αλλά και οι ποινικές ευθύνες που θα αποδοθούν στον πρόεδρο της ΔΕΗ, εξαιτίας της μονομερούς παραβίασης της Σ.Σ.Ε.

·        Πρόκειται επομένως για στελέχη που διοικούν με ευθυνοφοβία, τυπολατρία, στελέχη που δεν μπορούν να προστατέψουν το κύρος της επιχείρησης,  να διαχειριστούν κρίσεις αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό.

·        Πρόκειται δηλαδή, για στελέχη που δεν μπορούν να δώσουν λύσεις και ως εκ τούτου ανίκανα να κατέχουν θέση ευθύνης, αφού οδηγούν την επιχείρηση σε περιπέτειες και τα υπηρεσιακά ζητήματα σε αδιέξοδο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι διαχρονικά οι εργατικές διαφορές οδηγούνται στα εργατικά δικαστήρια, εξαιτίας αυτής της τακτικής που ακολουθούν!!! με αποτέλεσμα να προκύπτει το γνωστό σε όλους να δώσουμε «δουλειά σε δικηγόρους», ενώ το μάρμαρο ως γνωστό το επιφορτίζεται ο εργαζόμενος.

         





         

 Οι ευθύνες τόσο της ΔΑΝΠΟ, όσο και της νομικής υπηρεσίας είναι μεγάλες.


          Άλλωστε ποια ήταν η θέση και η συμβολή της τελευταίας στην περίπτωση της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ και η  επιλογή να οδηγηθεί η επιχείρηση στη διαιτησία της Ρ.Α.Ε., με αποτέλεσμα να μετράμε απώλεια εσόδων 70 εκατομμύρια ευρώ;  

          Γιατί τότε επιλέχθηκε αυτή η λύση και οδήγησαν την επιχείρηση στο στόμα του λύκου, δηλαδή στην διαιτησία της ΡΑΕ; Αυτή την προστασία προσφέρουν με τις γνώσεις τους στην επιχείρηση; Ποιος θα απολογηθεί για αυτό το γεγονός;

          Αν η  επιχείρηση λειτουργούσε με ιδιωτικά χαρακτηριστικά θα υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα; Και αν ναι, ποιες θα ήταν οι προβλεπόμενες κυρώσεις;

          Τέλος καλούμε τον Γενικό Διευθυντή ΔΑΝΠΟ να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης, ώστε να δώσει λύση και στα δύο αυτά ζητήματα. Για κάθε άλλη εξέλιξη θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος.

           Επίσης καλούμε την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να πάρει θέση για την καταστρατήγηση της Σ.Σ.Ε. αποδεικνύοντας ότι μπορεί να περιφρουρήσει τις κατακτήσεις των εργαζομένων. 

          Δηλώνουμε ανυποχώρητοι και αταλάντευτοι στην αυθαιρεσία των κονδυλοφόρων της  Χ-30.




Γραφείο Τύπου
 ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News