Dei Energy News

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΡΟΔΟΣ:Κατατέθηκε κι άλλη προσφυγή για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Νέα προσφυγή κατατέθηκε από τον Σύλλογο Περιβάλλοντος Κατταβιάς στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να αποτραπεί η έναρξη κατασκευής του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νότια Ρόδο.
Επισημαίνεται πως η προσφυγή κατατέθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και θα εξεταστεί τον προσεχή Νοέμβριο. Η διοίκηση της ΔΕΗ όμως έλαβε την σχετική ειδοποίηση μόλις πριν από λίγες... ημέρες.
Στο σχετικό κείμενο που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα μέλη του Συλλόγου Περιβάλλοντος Κατταβιάς κάνουν μνεία στη νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που εξασφάλισε η ΔΕΗ και επισημαίνουν πως θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Αναφορά γίνεται στο κείμενο και στην ύπαρξη του πεδίου βολής που είναι κοντά στο χώρο που θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο.
Την δυσμενή αυτή εξέλιξη ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, που παρακολουθεί στενά την υπόθεση.
Επισημαίνεται πως ο κ. Στάθης Κουσουρνάς είχε συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ, που ήρθαν στη Ρόδο πριν λίγες ημέρες προκειμένου να καταθέσουν πλήρη φάκελο για το μεγάλο έργο στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου.
Ο φάκελος εξετάστηκε διεξοδικά και όταν καταβλήθηκε και το ειδικό παράβολο στην υπηρεσία εκδόθηκε η οικοδομική άδεια προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.
«Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκα με εκπροσώπους της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού που ήρθαν στη Ρόδο προκειμένου να καταθέσουν τον φάκελο με όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με το έργο», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
«Η ΔΕΗ προετοιμάζεται για να ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς το έργο. Κατατέθηκε προσφυγή. Οι εργασίες όμως μπορούν να αρχίσουν», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως με τη νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εξασφάλισε η ΔΕΗ δεν θα υπάρχει πρόβλημα και δεν θα μπλοκάρει το έργο.
«Έχουν ληφθεί υπόψη όλα τα δεδομένα. Δεν πιστεύω πως θα υπάρξουν προβλήματα εξαιτίας της προσφυγής», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.
«Η ΔΕΗ έχει ετοιμάσει πλήρη φάκελο και τον κατέθεσε στην Διεύθυνση Πολεοδομίας. Ενημερωθήκαμε πριν από δέκα ημέρες για την προσφυγή που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον περασμένο Ιανουάριο. Εδώ και τόσους μήνες δεν είχε γίνει γνωστή σε μας η εξέλιξη αυτή», δήλωσε ο Διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ κ. Γιάννης Κοπανάκης.
«Η προσφυγή θα εξεταστεί στο τέλος Νοεμβρίου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μόλις είμαστε έτοιμοι. Δεν υπάρχει απόφαση για την αναστολή τους», δήλωσε ο κ. Κοπανάκης που αναφέρθηκε και στην έγκριση των όρων δόμησης του έργου από την Πολεοδομία.
Ο Διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ τόνισε πως τώρα υπάρχουν περισσότερα όπλα για να αντιμετωπιστεί η προσφυγή.
«Δεν έχει κριθεί κάτι με την προσφυγή. Στο δικαστήριο θα αντιμετωπίσουμε τα επιχειρήματα που έχουν περιληφθεί στην προσφυγή και πιστεύουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Κοπανάκης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News