Dei Energy News

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Οι οφειλές του δημοσίου προς τη ΔΕΗ καθυστερούν τη δόση του ΔΝΤ

Σε καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης των 3,6 δισ. ευρώ του ΔΝΤ προς την Ελλάδα έχει οδηγήσει η μη εκπλήρωση κάποιων από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά. Έτσι, ενώ η λήψη της απόφασης για την εκταμίευση της δόσης είχε...
αρχικά δρομολογηθεί για τις αρχές Μαΐου, τελικά, η σχετική σύγκλιση του ΔΣ του ταμείου θα πραγματοποιηθεί στις 28 του μήνα.
Στα κυριότερα «αγκάθια» που οδήγησαν στην καθυστέρηση περιλαμβάνεται και η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ.
Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ ήταν 160 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 80 εκατ. ευρώ προέρχονταν από το στενό Δημόσιο Τομέα. Εξ αυτών, τα 40 εκατ. ευρώ είχαν εξοφληθεί τον Απρίλιο, και κάπου στις αρχές Μαίου εξοφλήθηκαν και τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ. Στη ΔΕΗ εκτιμούν ότι κάποια στιγμή ως το φθινόπωρο θα εξοφληθούν και τα υπόλοιπα 80 εκατ. ευρώ.
Στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του ΔΝΤ περιλαμβάνονται επίσης: το περαιτέρω άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, όπως των μηχανικών και των γεωτεχνικών, η απελευθέρωση του τομέα της εμπορικής ναυτιλίας, η απλοποίηση των διαδικασιών για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση τουριστικών βιλών αλλά και οι ρυθμίσεις για τη φορολογική διοίκηση.

 http://www.energypress.gr/news/reuma/Oi-ofeiles-toy-dhmosioy-pros-th-DEH-kathysteroyn-th-dosh-toy-DNT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News