Dei Energy News

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Αποστολή μηχανισμών άντλησης νερού στη Σερβία για αντιμετώπιση της κατάστασης από την πλημμύρα








ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΧΕΤΙΑ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

και ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την ΒΙΒΛΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΣΕΡΒΙΑ – ΒΟΣΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΙA



Κύριε Διευθυντή
Μετά από ενημέρωση που είχαμε από τον Γενικό Γραμματέα της EURACOAL Brian Ricketts αλλά και την επικοινωνία μας με τα συνδικάτα Nikola Tesla A και Κουλουμπάρα -με τους οποίους διατηρούμε άριστες συνΑΔΕΛΦΙΚΕΣ σχέσεις- σχετικά  με την καταστροφική επέλαση της πλημμύρας και τα πλείστα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, με την παρούσα επιθυμούμε να προκαλέσουμε την παρέμβασή σας για την...
αποστολή σχετικής βοήθειας.
Δυστυχώς, εκτός από τον κόσμο που υφίσταται σοβαρό πλήγμα με απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και υλικά αγαθά, σφόδρα πλήττονται και οι σταθμοί παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Σερβίας.
Πιο συγκεκριμένα, στην Σερβία συνάνθρωποί μας που τυγχάνει να είναι και συνάδελφοι έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια και τις αντοχές τους καταφέρνοντας όμως να ¨σώσουν¨ τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς Nikola Tesla A και Kostolac (διατηρώντας την σταθερότατα και την ισορροπία του ενεργειακού συστήματος της χώρας), με τα φράγματα που κατασκευάστηκαν χάρη στη συνδρομή και την παραδειγματική βοήθεια χιλιάδων εθελοντών. Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός N. Tesla A -όπως θα γνωρίζετε- βρίσκεται κοντά στο Ομπρένοβατς, μία από τις περισσότερο πληγείσες από τις πλημμύρες σερβικές πόλεις και παράγει το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Δυστυχώς η πλημμύρα έπληξε σφόδρα και τα ορυχεία Kolubara και Kostolac όπου το νερό έχει δημιουργήσει –μέσα στα ορυχεία- λίμνη μήκους 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βάθους 50 μέτρων θάβοντας ανυπολόγιστης αξίας εκσκαφείς και μηχανολογικό εξοπλισμό.
Στην παρούσα χρονική στιγμή και υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες η εταιρεία παραγωγής Η/Ε της Σερβίας ζητά την παροχή υψηλής χωρητικότητας εξοπλισμού άντλησης προκειμένου να αποσταλεί άμεσα στη Σερβία. Περαιτέρω γίνεται έκκληση για οποιαδήποτε τεχνική υποστήριξη μπορεί να προσφερθεί ώστε οι τομείς ενέργειας να καλυφθούν άμεσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ώστε να μπούνε ξανά στην παραγωγική διαδικασία.  
κ. Διευθυντή
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκτιμώντας ότι αντιλαμβάνεστε πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί αλλά και την σπουδαιότητα που ενέχει η προσφορά οποιασδήποτε βοήθειας, σας καλεί να προβείτε σε κάθε δυνατή ενέργεια που θα επιτρέψει την αποστολή του απαιτούμενου εξοπλισμού για αποκατάσταση της υφιστάμενης κατάστασης, προκειμένου να αποσοβηθούν τα χειρότερα.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θέτει τον εαυτό του στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια/ενημέρωση μπορεί να προσφερθεί, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα για την αποστολή της βοήθειας και μάλιστα άμεσα. 
Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν . Γραμματέας
Γιώργος Αδαμίδης                                             Αθανάσιος Μάστορας
 


Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΣΕΡΒΙΑ – ΒΟΣΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΙA


Το μένος των καιρικών συνθηκών αντιμετωπίζουν εκατομμύρια ανθρώπων στην Σερβία, τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη και την Κροατία, που καλούνται να αντισταθούν σε ακραία καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες) τα οποία έχουν δημιουργήσει εικόνες Αποκάλυψης.

Στην Σερβία, συνάνθρωποί μας που τυγχάνει να είναι και συνάδελφοι έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια και τις αντοχές τους καταφέρνοντας όμως να ¨σώσουν¨ τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς Nikola Tesla A και Kostolac (διατηρώντας την σταθερότατα και την ισορροπία του ενεργειακού συστήματος της χώρας), με τα φράγματα που κατασκευάστηκαν χάρη στη συνδρομή και την παραδειγματική βοήθεια χιλιάδων εθελοντών. Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός N. Tesla A βρίσκεται κοντά στο Ομπρένοβατς, μία από τις περισσότερο πληγείσες από τις πλημμύρες σερβικές πόλεις και παράγει το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Δυστυχώς η πλημμύρα έπληξε σφόδρα και τα ορυχεία Kolubara and Kostolac όπου το νερό έχει δημιουργήσει –μέσα στα ορυχεία- λίμνη μήκους 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βάθους 50 μέτρων θάβοντας ανυπολόγιστης αξίας εκσκαφείς και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Δυστυχώς η Βιβλική καταστροφή μετρά θύματα σε ανθρώπινες ζωές και αμέτρητους αγνοούμενους ενώ οι υλικές ζημίες, σε μία πρώτη εκτίμηση, αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι εξαιτίας των καταστάσεων η σερβική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έχει ήδη μειωθεί κατά 40%, αναγκάζοντας την χώρα σε εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει υπό τις συνθήκες.  

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την βαθειά λύπη του για τα θύματα των ακραίων καιρικών φαινομένων, συμπαρίσταται στους πολίτες και ειδικά στους αδελφούς συναδέλφους με τους οποίους ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει αναπτύξει και διατηρεί άριστες σχέσεις που έχουν ξεπεράσει τα όρια της συναδελφικότητας αναμένοντας οδηγίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε και μπορεί ο κάθε ένας, να αποστείλει βοήθεια.   





Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News