Dei Energy News

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Κρίτων Αρσένης: Nτοκιμαντέρ για το πώς η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το νερό μέσω της "μικρής ΔΕΗ"

Τετράλεπτο βίντεο- ντοκιμαντέρ ετοίμασε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτωνας Αρσένης σχετικά με το πώς η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το νερό μέσω της "μικρής ΔΕΗ".
Στο βίντεο, κατά τον κ. Αρσένη, περιγράφονται οι δραματικές συνέπειες που θα έχει για τους πολίτες, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον η εκχώρηση σε ιδιώτες των...
υδροηλεκτρικών φραγμάτων του Άραχθου, του Νέστου, του Άγρα και του Εδεσσαίου ποταμού, μέσω της δημιουργίας και στη συνέχεια της πώλησης της μικρής ΔΕΗ από την ελληνική κυβέρνηση.
Το βίντεο, γυρισμένο στα φράγματα της Άρτας «Πουρνάρι Ι και ΙΙ», τα οποία επισκέφθηκε ο κ.Αρσένης αναλύει τους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση που τα σχέδια της κυβέρνησης γίνουν πραγματικότητα.
Περιγράφεται πώς η πώληση της ΔΕΗ συνεπάγεται την πώληση των φραγμάτων και κατ’ επέκταση την εκχώρηση σε ιδιώτες των υδάτινων πόρων, του υπέργειου και υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, καθώς και των ποταμών και των λιμνών που τροφοδοτούν τις μονάδες.
Επισημαίνεται, τόσο από τον ίδιο τον Κρίτωνα Αρσένη, όσο και από τους εργαζόμενους ότι ο επιχειρηματίας που θα αγοράσει την μικρή ΔΕΗ θα έχει ως βασικό συμφέρον το κέρδος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντιπλημμυρική ασφάλεια των υδροηλεκτρικών φραγμάτων που θα περάσουν υπό τον έλεγχο του, τις πόλεις που βρίσκονται κοντά στα φράγματα, τους εργαζόμενους που θα βρίσκονται υπό καθεστώς απόλυσης, τους ίδιους τους πολίτες.
Για το θέμα της ΔΕΗ ο Κρίτων Αρσένης κατέθεσε την τέταρτη συνεχόμενη ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταγγέλλοντας παραβιάσεις της οδηγίας-πλαισίου για τα ύδατα. Στην ερώτηση σημειώνει ότι η ιδιωτικοποίηση των υδροηλεκτρικών φραγμάτων μέσω της πώλησης της ''μικρής ΔΕΗ'' επηρεάζει άμεσα την γεωργία, την ύδρευση, τα αντιπλημμυρικά έργα, το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News