Dei Energy News

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ε.Βενιζέλος: "Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ δεν είναι μοχλός για να εισπράτεις φόρους"

Σε όλους εκείνους που βιάστηκαν να κατακεραυνώσουν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τη θέση της σχετικά με το νέο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είναι αρκετό να θυμίσουμε τα όσα υποστήριξε μόλις πριν από λίγο καιρό -και μάλλον τα ξέχασε- ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος.
(Συνέντευξη Τύπου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου - Αθήνα, 23 Ιουνίου 2011)
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
«Σε σχέση με τα ακίνητα, η εκτίμησή μας είναι ότι μετά τη μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας σε ατομική βάση από τις 400 στις 200 χιλιάδες, για την υπαγωγή στο φόρο ακίνητης περιουσίας δε χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση και κυρίως δε χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων, πέραν των δημοτικών εν πάση περιπτώσει των συνδεδεμένων απόλυτα με τον τόπο κατοικίας ή εγκατάστασης, με τους μηχανισμούς αυτούς οι οποίοι έχουν άλλο σκοπό και γιατί εν πάση περιπτώσει πρέπει να αναζητήσουμε κίνητρα για την οικοδομή και γιατί είναι ήδη πολύ επιβαρυμένο το ακίνητο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News