Dei Energy News

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΧΟ


Η Κυβέρνηση σχοινοβατεί με τις αντοχές της κοινωνίας. «Μέτρα χωρίς στόχο και όραμα δίχως προοπτική με επίκεντρο τον Έλληνα που «συντρίβεται». Φαίνεται μια εξουσία πανικόβλητη ξεπερασμένη από τις αρνητικές εξελίξεις. Εκβιάζεται η κοινή γνώμη με λέξεις και προοπτική κατάρρευσης χωρίς ελπίδα και διέξοδο.
 Η περαιτέρω μείωση των μισθών, η πραγματικότητα της «εφεδρείας» ή σε μερικές περιπτώσεις η υπόνοια εφεδρείας, η επιβολή νέας φορολογίας στα ακίνητα ενισχύει την άποψη ότι τελικά εφαρμόζεται μια σειρά μέτρων, χωρίς να υπάρχει οικονομική πολιτική.
 Η ύφεση θα διογκωθεί, η οικοδομή καταρρέει, ο επαγγελματίας συντρίβεται, η ανεργία εκτινάσσεται. Όλα αυτά οδηγούν σε μείωση εσόδων του Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων.
 Ισοπεδώνει η Κυβέρνηση λοιπόν την ελληνική κοινωνία χωρίς να εισπράττει αποτελέσματα προς όφελος της.
 Τίποτα δεν γίνεται όμως χωρίς την συναίνεση της κοινωνίας. Κανένας στόχος (ακόμα και αν υπήρχε) δεν μπορεί να στηριχθεί χωρίς την συμμαχία των πολιτών. Γι’ αυτό θα αποτύχουν και θα απομονωθούν. Το στοίχημα είναι να μην ισοπεδώσουν τη νοημοσύνη μας, την αξιοπρέπεια μας, να μην υποδουλώσουν τη σκέψη μας.

 Ευγένιος (Σάκης) Κολλάτος
 Μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News