Dei Energy News

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή της ΕΤΕ / ΔΕΗ προς τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ (Αρ. Πρωτ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20/9/2011)Προς: Πρόεδρο ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Χρήστο Μπουρσουνίδη.
Θέμα: Προβλήματα στα πολυατρεία του Φορέα.

Κύριε Πρόεδρε:
Η κοινωνική ασφάλιση, είναι αναμφισβήτητα η σημαντικότερη κατάκτηση του ανεπτυγμένου κόσμου. Η δε ποιότητά των ασφαλιστικών παροχών είναι βασικό κριτήριο για το βαθμό προόδου του ασφαλιστικού συστήματος σε κάθε χώρα.
Γνωρίζετε ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ επί δεκαετίες έτυχαν των υπηρεσιών ενός προτύπου, υγιούς και εύπορου Ασφαλιστικού Φορέα (ασφάλιση στον εργοδότη), με τεράστια περιουσία και μεγάλη κοινωνική προσφορά.
Γνωρίζετε επίσης ότι η μεγαλειώδης πορεία του Ασφαλιστικού μας Φορέα, ανακόπηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90, για να αντιστραφεί δυσμενώς τα επόμενα χρόνια υπό το βάρος των διαδοχικών ασφαλιστικών παρεμβάσεων.
Αντασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις που όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν τα όποια υπαρκτά προβλήματα, αλλά προώθησαν μία λογική ισοπέδωση των ασφαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
Η διολίσθηση των ασφαλιστικών κατακτήσεων κορυφώνεται στις μέρες μας, καθώς με πρόσχημα το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας οδεύουμε ολοταχώς στην πλήρη ισοπέδωση των παρεχόμενων ασφαλιστικών υπηρεσιών.
Σήμερα η επίσημη πολιτεία αντί της κατοχυρωμένης νομοθετικά χρηματοδότησης του Φορέα προχωρά σταθερά στην υπεξαίρεση της ενσωματωμένης ασφαλιστικής περιουσίας των εργαζόμενων στη ΔΕΗ, γεγονός που επιφέρει την ολοκληρωτική κατάρρευση του Ασφαλιστικού Φορέα..
Υπό τις παραπάνω συνθήκες αντιλαμβάνεστε ότι το μέλλον των Ασφαλιστών μας κατακτήσεων προμηνύεται ζοφερό, ο άλλοτε πρωτοποριακός Ασφαλιστικός Φορέας των εργαζομένων της ΔΕΗ, οδεύει προς πλήρη αποσύνθεση και παρακμή.
Κύριε Πρόεδρε:
Γνωρίζετε τις επιπτώσεις που υφίστανται οι δικαιούχοι του Ασφαλιστικού Φορέα. Γνωρίζετε την σημαντική μείωση των συντάξιμων αποδοχών, την πολύμηνη καθυστέρηση στον υπολογισμό και την καταβολή της σύνταξης, την μη απόδοση του Εφάπαξ, την αδυναμία σε πολλές των περιπτώσεων αποπληρωμής της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης.
Προβλήματα που ανατρέπουν τον οικογενειακό προγραμματισμό των ασφαλισμένων, τα οποία ωστόσο δεν περιορίζονται μονό σε επίπεδο οικονομικών απολαβών καθώς σοβαρή υστέρηση παρουσιάζουν και οι λοιπές ασφαλιστικές υγειονομικές υπηρεσίες και παροχές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα πολύατρεία του Φορέα, τα οποία λόγω της υποχρηματοδότησης υπολειτουργούν ή σε αρκετές των περιπτώσεων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες των ασφαλισμένων.
Οι αιτίες πολλές:
Η καθυστέρηση στην ανανέωση συμβάσεων, (π.χ συμβάσεις που αφορούν την προμήθεια αναλυτών για τα μικροβιολογικά εργαστήρια). Ένα σοβαρό πρόβλημα που σχετίζεται με την πολύμηνη ανυπαρξία προϋπολογισμού, το οποίο εφόσον δεν επιλυθεί σύντομα θα οδηγήσει στο κλείσιμο των υφιστάμενων εργαστήριων και την εκχώρηση των αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων σε ιδιωτικά κέντρα.
Το έλλειμμα ιατρικού δυναμικού και η πρωτοφανής καθυστέρηση στην ανανέωση συμβάσεων έκτακτου προσωπικού. Γεγονός που ευθύνεται με την ασύλληπτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι, καθώς είναι προφανές ότι η άρτια στελέχωση των πολυατρείων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την απρόσκοπτη παροχή υγειονομικών υπηρεσιών.
Το πρωτοφανές έλλειμμα σε στοιχειώδη εφόδια και αναλώσιμα υλικά. Ένα έλλειμμα διαρκείας, το όποιο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται, δυσχεραίνει το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Κύριε Πρόεδρε:
Ως υπεύθυνοι πολίτες που καταβάλουμε ανελλιπώς τις ασφαλιστικές μας εισφορές, είναι αυτονόητο να διεκδικούμε δικαίωμα στο μέλλον. Είναι αυτονόητο να προσδοκούμε καλύτερους όρους κοινωνικής ασφάλισης, να πασχίζουμε για την σωτηρία του Ασφαλιστικού μας φορέα και την προάσπιση των ασφαλιστικών μας κατακτήσεων.
Επ’ αυτών και μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας επιβάλλεται όπως ενεργήσετε άμεσα προκειμένου να εκλείψουν οι αιτίες και τα προβλήματα που αποδυναμώνουν τα πολύατρεία, υποβαθμίζουν την ποιότητα των ασφαλιστικών υπηρεσιών και ακυρώνουν το ρόλο και την αποστολή του Ασφαλιστικού μας Φορέα.
Επιβάλλεται όπως ενεργήσετε άμεσα προκειμένου να επανέλθει το επιθυμητό επίπεδο των ασφαλιστικών παροχών και να απαλλαγούν οι ασφαλισμένοι, από την ανασφάλεια και την ταλαιπωρία.
Απ’ την πλευρά μας, θεωρούμε σκόπιμο να διαβεβαιώσουμε ότι τόσο η ΕΤΕ/ΔΕΗ, όσο και τα μέλη της, είμαστε πρόθυμοι και αποφασισμένοι να πράξουμε τα δέοντα προκειμένου να συμβάλουμε στην επίλυση των προβλημάτων, που επί μακρών ταλανίζουν τους δικαιούχους του Ασφαλιστικού μας Φορέα..
                                                               ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ
                                             Πρόεδρος -  Βαγγέλης Κατσινής
                                              Γεν Γραμμ. -  Αντώνης Καρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News