Dei Energy News

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΕΦΤΕ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΠΩΛΗΣΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ – ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΥΠΕΚΑ

Χρησιμοποιώντας και πάλι το «παραμύθι» ότι με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ θα καταστεί δήθεν δυνατή η έξοδος της χώρας από την τραγική οικονομική κατάστασή της, ο κ. Παπακωνσταντίνου όχι απλά δεν φαίνεται πρόθυμος να στραφεί στις αυτονόητες λύσεις που θα βοηθήσουν τη ΔΕΗ να παραμείνει η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας, αλλά τραβάει ακόμα περισσότερο το σχοινί, εξωθώντας την ανοχή του κόσμου στα άκρα. 


Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, καθημερινώς πλέον, συνεχίζει να κόβει, να ράβει και να μοιράζει τη ΔΕΗ με έναν τρόπο, που όχι απλά δεν θα αποφέρει κανένα οικονομικό όφελος, αλλά αντίθετα θα οδηγήσει ολοταχώς στην απαξίωση, στην υποβάθμιση και στο ξεπούλημα.
  Θέλοντας να ικανοποιήσει στο έπακρο κάθε όρο και επιθυμία της Ε.Ε., ο υπουργός δεν φείδεται να πετάει από δω κι από κει τα φιλέτα της επιχείρησης, «καμουφλάροντας» την όλη κατάσταση πίσω από δηλώσεις του τύπου: «ανοιχτό το ενδεχόμενο», «εξετάζεται καινούρια πρόταση» και τα λοιπά και τα λοιπά. Το μόνο πράγμα όμως για το οποίο μας έχει πείσει, είναι το μένος με το οποίοπροσπαθούν να υλοποιήσουν το αρχικό σχέδιο,που δεν είναι άλλοαπό το Ξεπούλημα της ΔΕΗ και ο υπουργός θέλει να κάνει σεφτέ πουλώντας Αμύνταιο και Μεγαλόπολη. Μάλιστα. Το έκανε κι αυτό. Έβαλε στο παιχνίδι και τη Μεγαλόπολη, προσπαθώντας ίσως να επιφέρει ισορροπία σε Βορά – Νότο. Όμως ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ.
Το συνδικάτο έχει εκφραστεί. Οι θέσεις του είναι διαχρονικές, σαφείς και αταλάντευτες.
Είναι σαφές ότι εξακολουθούμε να επιμένουμε στην εφαρμογή των αποφάσεων του Μάρτη του 2008 και του Αυγούστου του 2009. Δηλαδή δημοπράτηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων από τα Ορυχεία Δράμας και Ελασσόνας. Η ανικανότητά τους όμως είναι διαχρονική, αφού πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια και 3 κυβερνήσεις και πάλι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδικασία παραχώρησης των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Ορυχείου της Βεύης. Είναι σαφές ότι ήταν καλά σχεδιασμένο για να μας φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων.  
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ -μαζί με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ- θα διαφυλάξει με κάθε τρόπο την περιουσία του Ελληνικού λαού. Περιουσία ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα και όπως όλοι αντιλαμβάνονται, ακόμα πιο σημαντική για την περιοχή μας.
• Είναι σαφές ότι, όχι απλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διαπραγματευτούμε την πώληση λιγνιτικών μονάδων προς τρίτους, αλλά μπροστάσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθιστούμε ξεκάθαρο, ότι ΔΕΝ πρόκειται να επιτρέψουμε καμιά συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη δημιουργία θυγατρικών στην παραγωγή.
• Είναι σαφές ότι απαιτούμε να προχωρήσει η κατασκευή των μονάδων «Πτολεμαΐδα V» και Μελίτη ΙΙ. Να προχωρήσει η διαδικασία διάνοιξης των ορυχείων και φυσικά η διαδικασία των μετεγκαταστάσεων.
• Είναι σαφές ότι απαιτούμε να υλοποιηθεί στο σύνολό του το Επενδυτικό Πρόγραμμα της ΔΕΗ για:
Την βιωσιμότητα της Επιχείρησης και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.
 ΟΙ ΛΙΝΤΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ.
ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΝΕΥ ΚΑΜΙΑΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News