Dei Energy News

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Παπακωνσταντίνου: Ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση με την ΕΕ για τους λιγνίτες

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτεση με την Ε.Ε. για το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη, όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ.
"Καταρχάς κλείνουμε τις επόμενες εβδομάδες τη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για την πρόσβαση στους λιγνίτες από τρίτους, μέσω πώλησης τουλάχιστον δύο μονάδων και μιας συμφωνίας ανταλλαγής ισχύος", δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Παράλληλα, ο υπουργός ΠΕΚΑ επανέλαβε ότι στα σχέδια της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ δεν περιλαμβάνεται η πώληση μέσω Χρηματιστηρίου, καθώς, όπως διευκρίνισε, με αυτό τον τρόπο "δεν αντικατοπτρίζεται η πραγματική αξία της μετοχής της ΔΕΗ".
"Γι' αυτό και επιλογή μας είναι για το 2012 είτε εύρεση στρατηγικού επενδυτή είτε διακράτηση ενός μεγαλύτερου ποσοστού από το Δημόσιο και πώληση θυγατρικών", σημείωσε ο υπυοργός ΠΕΚΑ.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε, επίσης, για το φιλόδοξο σχέδιο "Ήλιος", κάνοντας λόγο για επενδύσεις ύψους 20 δισ. ευρώ και 60.000 νέες θέσεις εργασίας.
"Αποτελεί το σχέδιο για αξιοποίηση του μεγαλύτερου φυσικού μας πόρου για εξυπηρέτηση εγχώριων αναγκών και εξαγωγή ενέργειας προς τη Β. Ευρώπη", τόνισε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News