Dei Energy News

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΗ: Περίπλοκο θέμα η τιμολόγηση της Αλουμίνιον αλλά θα το λύσουμε

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών που αφορούν στη σχέση της ΔΕΗ με την “Αλουμίνιον της Ελλάδας”, εκ μέρους της ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώθηκαν τα εξής:
"Το ζήτημα της τιμολόγησης της μονάδας της “Αλουμίνιον της Ελλάδας” έχει απασχολήσει επί 50 και πλέον έτη τη ΔΕΗ, αλλά και γενικότερα την Πολιτεία, περνώντας από διάφορες φάσεις, άλλοτε έντασης και άλλοτε ύφεσης. Είναι ένα θέμα με πολλές παραμέτρους, οικονομικές, νομικές, κοινωνικές και πολιτικές ακόμη, που στο σημερινό οικονομικό και ρυθμιστικό περιβάλλον έχει καταστεί ακόμη πιο περίπλοκο και που, σε κάθε περίπτωση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Η ΔΕΗ έχει ενεργήσει πάντοτε με ιδιαίτερη προσοχή και υψηλό αίσθημα ευθύνης, με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων της, χάριν της ιδίας, των εργαζομένων της, αλλά και γενικότερα του ελληνικού λαού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους του θέματος και χωρίς να παραγνωρίζει το γεγονός ότι η εν λόγω εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της.
Αποφεύγοντας να εισέλθουμε σε λεπτομέρειες ενός θέματος που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους μετόχους μας, τους εργαζομένους της Επιχείρησης, τους πελάτες μας, αλλά και γενικότερα τους Έλληνες πολίτες ότι έχουμε καταβάλει, Διοίκηση και Στελέχη της Επιχείρησης, και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε, τη δέουσα προσπάθεια και επιμέλεια για την αντιμετώπιση του θέματος, στις πτυχές που αφορούν στη ΔΕΗ, κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο".
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του EnergyPress, στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης "πέρασε" εισήγηση για το θέμα των παλαιών χρεών της Αλουμίνιον προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με την οποία θα καταβληθεί τώρα το ποσό για το οποίο δεν υπάρχει αμφισβήτηση και για το αμφισβητούμενο ποσό θα υπάρξει "διαιτησία" της ΡΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News