Dei Energy News

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Πωλείται το εθνικό μας βιος. Την ώρα που το προσωπικό της ΔΕΗ ξεκληρίζεται, ο αρμόδιος υπουργός ανακαλύπτει…(!).. πλεόνασμα προσωπικού.

Ο αρχιτέκτων της εθνικής χρεοκοπίας, νυν υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δίνει για μια ακόμη φορά διαπιστευτήρια, στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Μετά την παράδοση της εθνικής οικονομίας στους πλιατσικολόγους της Τρόικας και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, επανέρχεται σήμερα για να βάλει ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ στο ΕΘΝΙΚΟ μας ΒΙΟΣ. Έρχεται σήμερα για να ξεπουλήσει σε τιμή ευκαιρίας ότι πιο παραγωγικό έκτισε με το υστέρημα της,  η ελληνική κοινωνία, τα τελευταία εξήντα χρόνια.

Με ύφος περισπούδαστο και σοβαροφανές ανακοίνωσε το νέο “εθνοσωτήριο” κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει, άρον - άρον  σαλαμοποίηση της μεγαλύτερης Επιχείρησης στη χώρα, μείωση προσωπικού και ξεπούλημα “με το κομμάτι”.

Ειδικότερα οι εξαγγελίες του ΥΠΕΚΑ:
·         Σύσταση θυγατρικής που θα “προικοδοτηθεί” με λιγνιτικές - υδροηλεκτρικές μονάδες και ορυχεία της ΔΕΗ και εν συνεχεία “ προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος”  θα πουληθεί, σε “φιλάνθρωπους” ιδιώτες.
·         Παραχώρηση λιγνιτικών μονάδων σε Μεγαλόπολη και Αμύνταιο, επιλογή που θα συνδυαστεί με συμβάσεις ανταλλαγής ενέργειας (swaps) και την παραχώρηση του λιγνιτωρυχείου Βεύης, ώστε η συνολική λιγνιτική παραγωγή που θα «προικοδοτηθούν τα συμφέροντα», να προσεγγίσει το 40%.
·         Πώληση μεριδίων των θυγατρικών σε Μεταφορά, Διανομή, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με ανοιχτό μάλιστα το ενδεχόμενο για πώληση ποσοστού έως και 17% της ΔΕΗ, σε στρατηγικό επενδυτή το 2012.
Για το προσωπικό της ΔΕΗ:
·         Σε ότι αφόρα το προσωπικό των “προς πώληση μονάδων και θυγατρικών”, ο εντεταλμένος των συμφερόντων υπουργός, αρνήθηκε να δεσμευτεί για την τύχη του, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα αποφασίζεται, ανά εταιρεία που θα πωλείται.
·         Επιπρόσθετα, έκανε αναφορά για πλεόνασμα Διοικητικού Προσωπικού, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την ένταξη της ΔΕΗ,  στο μετρό της εργασιακής εφεδρείας.

Δηλαδή, σε αντίθεση με το τεράστιο έλλειμμα προσωπικού που υφίσταται η Επιχείρηση και ενώ το προσωπικό της ΔΕΗ υπερβάλλει εαυτόν προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού, την ώρα μάλιστα που οι Τεχνικοί της ΔΕΗ ξεκληρίζονται, ο αρμόδιος της κυβέρνησης υπουργός,  ως δια μαγείας, ανακάλυψε…  “πλεονάζον προσωπικό”.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι: Μετά την λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, την ολοσχερή κατεδάφιση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, την ισοπεδωτική υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των όρων ζωής, ήρθε η ώρα για το μεγάλο ΚΟΛΠΟ: 


Την ΕΚΠΟΙΗΣΗ, το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ.

Το πέταγμα στον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙΑΔΑ, χιλιάδων εργαζομένων.


Δεν υπάρχει άλλος δρόμος - Αγώνας μέχρις εσχάτων. Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να ξεπουλήσει τον σημαντικότερο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Δεν νομιμοποιείται να παραδώσει βορρά στα επιχειρηματικά συμφέροντα, το σπουδαιότερο ενεργειακό πλεονέκτημα που διαθέτει ο τόπος. Δεν νομιμοποιείται να αποθέσει στον περιθώριο του κοινωνικού αποκλεισμού, χιλιάδες εργαζόμενους.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Στον ανελέητο κοινωνικό πόλεμο μπορούμε να απαντήσουμε. Ο αγώνας για την σωτηρία της ΔΕΗ, ο αγώνας για την εργασιακή και κοινωνική μας υπόσταση, είναι αγώνας επιβίωσης και αξιοπρέπειας για τον κόσμο της δουλειάς και τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών.

Στο παράδοξο εγχείρημα λεηλασίας του εθνικού πλούτου, υπάρχει απάντηση και αντίλογος. Ο κολοσσός της εγχώριας βιομηχανίας δεν είναι λάφυρο προς παραχώρηση. Η ΔΕΗ δεν ανήκει στην κυβέρνηση και τους τοκογλύφους δανειστές. Η ΔΕΗ είναι εθνικό κεφάλαιο.

Καθιστούμε σαφές στην κυβέρνηση δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ, καμιά πολιτική νομιμοποίηση για απολύσεις ή εργασιακή εφεδρεία προσωπικού.
Σε διαφορετική περίπτωση για ότι επακολουθήσει, η ευθύνη θα βαραίνει, αποκλειστικά και μόνο, την κυβέρνηση.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News