Dei Energy News

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Α. Σαμαράς: Αξιώνουμε από την Τουρκία να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων!

Οι Έλληνες δεν ξεχνούμε! Τιμούμε, στις 19 Μαΐου, τους Εθνομάρτυρες του Πόντου. Τους σφαγιασθέντες και τους διωχθέντες αδελφούς μας. Και αξιώνουμε, από την Τουρκία, να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ως ελάχιστο βήμα στο δρόμο για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της.
Είναι, άλλωστε, η Γενοκτονία αυτή ένα από τα πιο στυγνά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Μία
μελανή σελίδα στην Ιστορία του Παγκόσμιου Πολιτισμού. Μία αποτρόπαιη, κεντρικά οργανωμένη και καλά συντονισμένη επιχείρηση των Νεότουρκων, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανούς: Έλληνες, Αρμένιους και Ασσύριους.
Ο οικονομικός στραγγαλισμός με την άγρια φορολογία, οι επιτάξεις, η αναγκαστική στρατολόγηση των ανδρών στα «Αμελέ Ταμπουρού» και η βίαιη εξόντωσή τους κάτω από συνθήκες ανείπωτης βαρβαρότητας, τα βασανιστήρια, οι βιασμοί και οι εν ψυχρώ δολοφονίες, ήταν οι μέθοδοι που επιστρατεύτηκαν σε βάρος τους.
Ήταν κι αυτό που ο Π. Ενεπεκίδης χαρακτήρισε με τη φράση «ένα Άουσβιτς εν ροή»: Οι διαβόητες Πορείες Θανάτου, στις οποίες γυναίκες και άνδρες, παιδιά και γέροι, άνθρωποι εξαθλιωμένοι, οδηγούνταν σε άγρια βουνά ή σκοτεινές ερημιές, όπου άλλοι πέθαναν από τις κακουχίες κι άλλοι εξοντώνονταν από τους φρουρούς τους.
Ήταν – όπως σ’ όλες τις μεγάλες στιγμές του Έθνους – και οι εν ψυχρώ δολοφονίες του Ορθόδοξου Κλήρου. Οι εκατόμβες των νεκρών ιερέων, η θυσία του Πόντιου παπά, που στάθηκε μπροστάρης στο δοκιμαζόμενο ποίμνιό του.
Ήταν, ακόμη, η λεηλασία και η καταστροφή των μνημείων του Πολιτισμού μας, των Εκκλησιών και των Μοναστηριών μας.

Όμως, οι Λαοί ποτέ δεν σβήνουν από την Ιστορία, όποια έκταση κι αν παίρνει η εναντίον τους βαρβαρότητα. Οι Τραντέλλενες, οι τρανοί Έλληνες του Πόντου, είναι ακόμη εδώ. Περιπλανήθηκαν, ταλαιπωρήθηκαν, αλλά επέζησαν και είναι δίπλα μας. Σημαιοφόροι της Μνήμης και αγωνιστές της Δικαίωσης. Στην ίδια την Ελλάδα αλλά και στις Κοινότητες της Διασποράς, παντού στον Κόσμο, στέκονται, σήμερα, ολόρθοι και περήφανοι, όπως πάντα. Προσηλωμένοι και ταγμένοι στα ιδεώδη του Έθνους μας. Στους αγώνες που συνεχίζουμε για τα δίκαιά μας στο Αιγαίο, την Κύπρο, τη Μακεδονία. Αλλά και για την έξοδό μας από τη σημερινή κρίση, την οικονομική ανάταξη και την κοινωνική ανάταση του Λαού μας.
Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου. Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη Πατριωτική και Ευρωπαϊκή Παράταξη, τιμά τους πρόσφυγες που σήκωσαν το κεφάλι και άρχισαν από την αρχή. Όλοι μαζί, δεσμευόμαστε, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και γενικότερα των χριστιανικών πληθυσμών. Αναγνώριση απ’ όλες τις χώρες και την ίδια την Τουρκία.
Άλλωστε, η Ιστορία δεν διαγράφεται και δεν παραγράφεται…΄


Αντώνης Σαμαράς
Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News