Dei Energy News

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ AΠΟ ΤΗΝ ΕΤΕ-ΔΕΗ


Σήμερα που η αντεργατική μανία των μνημονίων καθιστά το συνδικάτο βασικό εργαλείο για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, έχει ιδιαίτερη αξία να δούμε ποιοι πραγματικά επενδύουν στην ΕΝΟΤΗΤΑ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και πασχίζουν για το καλύτερο και ποιοι απλά καπηλεύονται αναίσχυντα τις αγωνίες και τις ανασφάλειες των συναδέλφων.
    Έχει ιδιαίτερη σημασία να αξιολογήσουμε εάν οι δημόσιες διαφοροποιήσεις είναι επί της ουσίας ή πρόκειται για μεθοδευμένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, με γνώμονα την υπονόμευση του συνδικαλιστικού κινήματος , προς όφελος συγκεκριμένων, τοπικού χαρακτήρα και άλλων αδιευκρίνιστων, συμφερόντων.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ .
     Τα όσα θλιβερά διαδραματίζονται την τελευταία περίοδο, αλλά και όσα συνέβησαν στο πρόσφατο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με αφορμή την νέα ΕΣΣΕ, δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνείας :
     Κάποιοι έχουν ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ την ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των προσπαθειών που καταβάλλει για την υπογραφή νέας  Ε.Σ.Σ.Ε ...  
     Κάποιοι δεν θέλουν ταξικό και ασυμβίβαστο συνδικάτο... Επιθυμούν ένα συνδικάτο κατακερματισμένο, υποταγμένο, πλήρως ελεγχόμενο και προπαντός πρόθυμο στα κελεύσματα και τις επιταγές της μνημονικής και μιντιακής εξουσίας.
     Πως αλλιώς ερμηνεύονται οι παλινωδίες, οι μεταμορφώσεις, η αμετροέπεια και η ακατάπαυστη φλυαρία, σε βάρος των αγώνων και των προσπαθειών της Ομοσπονδίας, από συγκεκριμένη συνδικαλιστική ηγεσία ...
     Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ που απολαμβάνει η ηγεσία του Σπάρτακου, (όταν επιτίθεται στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ) από μερίδα των Μ.Μ.Ε, των οποίων οι ιδιοκτήτες (ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ) δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της ενέργειας ..
ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ :
  • Ποιους σκοπούς εξυπηρετούν οι αντιφατικές αναφορές και ανακοινώσεις ;
  • Σε τι αποσκοπεί η δημόσια αμφισβήτηση - υπονόμευση των προσπαθειών της Ομοσπονδίας για την υπογραφή Σ.Σ.Ε ;
  • Ποιον ωφελούν οι δημόσιες διαρροές και αντιπαραθέσεις ;
  • Σε τι βοηθούν τα εξώδικα οι διαχωρισμοί μεταξύ των εργαζομένων και οι απειλές για διάσπαση του κινήματος ;
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ..
     Η αντίδραση μας έναντι της ηγεσίας του Σπάρτακου, δεν έχει κίνητρο την στείρα αντιπαράθεση ..  Την γεννά η ανάγκη να αντισταθούμε στα φαινόμενα  ευτελισμού και  υπονόμευσης των συλλογικών θεσμών, αλλά και η ανάγκη να προασπίσουμε την εργασιακή μας θέση και υπόσταση.
     Διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για τα κίνητρα και την συμπεριφορά του συγκεκριμένου συλλόγου, καθώς τα δείγματα των τελευταίων ημερών, όπως η ανοιχτή σε πολλές περιπτώσεις αμφισβήτησης της Ομοσπονδίας, οι τρικλοποδιές στην προσπάθεια διαπραγμάτευσης για την νέα Ε.Σ.Σ.Ε, είναι αρκετά για να προϊδεάσουν αρνητικά ..
     Μια προσεκτική ανάγνωση των θέσεων και των πεπραγμένων του συλλόγου Σπάρτακος, είναι ενδεικτική των προθέσεων, της αλαζονείας, της ανευθυνότητας, που διακρίνει τον ηγετικό του πυρήνα ..
     Ατόπημα πρώτο : Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012, η ηγεσία του Σπάρτακου, με τον πλέον ανεύθυνο τρόπο, χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση ή προσυνενόηση με την Ομοσπονδία και δείχνοντας ασέβεια προς τους άλλους συλλόγους μέλη, στέλνει Εξώδικο προς την Διοίκηση της ΔΕΗ και ζητά την καταγγελία της Ε.Σ.Σ.Ε ..
     Τους ρωτάμε :  Από πού έλαβαν την εξουσιοδότηση να θέσουν θέμα μονομερούς καταγγελίας της Ε.Σ.Σ.Ε, (όταν μάλιστα δεν είχε αποσαφηνιστεί ακόμη ο χρόνος εφαρμογής της μετενέργειας) ;
     Δεν αντιλαμβάνονται ότι με αυτή την αχαρακτήριστη ενέργεια, έβαλαν σε άμεσο κίνδυνο την ισχύ της Ε.Σ.Σ.Ε, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις μισθολογικές και εργασιακές κατακτήσεις των 21.000 εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ ;
     Ας μας απαντήσουν από πού αντλούν το δικαίωμα να αυτόπροσδιορίζονται ως οι νόμιμοι εκπρόσωποι του ΣΥΝΟΛΟΥ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΜΗΤΡΙΚΗ και να απειλούν ότι θα διαπραγματευτούν και θα υπογράψουν μονομερώς ΕΣΣΕ ;
     ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ : Το σύνολο των εργαζομένων στην ΜΗΤΡΙΚΗ ΔΕΗ, δεν είναι τα 2.500 μέλη, που σύμφωνα με τα τελευταία αμφιλεγόμενα στοιχεία εμφανίζονται στο δυναμικό του συλλόγου σας ..
     Υπάρχουν σύλλογοι και μάλιστα πολυπληθέστεροι που εκπροσωπούν και αντιπροσωπεύουν τους χιλιάδες των εργαζόμενους στην Μητρική .. Υπάρχει η ΕΤΕ/ΔΕΗ που έχει την αριθμητική υπεροχή, τόσο στον Όμιλο, όσο την Μητρική, αλλά και την Παραγωγή.
      Λάβετε λοιπόν το μήνυμα ότι οι χιλιάδες εργαζόμενοι τόσο στον Όμιλο, όσο και στην ΜΗΤΡΙΚΗ ΔΕΗ, δεν σας παραχωρούν το δικαίωμα υπογραφής ..
     Ατόπημα δεύτερο  : Στο ίδιο κείμενο (δηλ .. το εξώδικο προς την Διοίκηση) η ηγεσία του Σπάρτακου με απόλυτη βεβαιότητα αναφέρει  : «Όπως είναι γνωστό η ισχύς της ΕΣΣΕ  λήγει στις 14 Μαΐου του 2012», μια άποψη που ισχυρίζονταν μέχρι πρόσφατα ..
     Τρεις μήνες μετά, (στις 11 Μαΐου του 2012) και αφού έγιναν σοφότεροι από την προσπάθεια άλλων, επανέρχονται με νέα ανακοίνωση για να ενημερώσουν ότι η ισχύς της ΕΣΣΕ, δεν λήγει στις 14 Μαΐου του 2012,  αλλά στις 12 Φλεβάρη του 2013. 
«Μπράβο παιδία, κάλιο αργά παρά ποτέ» ...
     Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση, με προφανή στόχο να  πλήξουν το κύρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ισχυρίζονται ότι η Ομοσπονδία ότι δεν γνώριζε πότε λήγει η σύμβαση μας, αποσιωπώντας ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με τον νομικό της σύμβουλο καθηγητή συνταγματικού δικαίου  κ. Κατρούγκαλο είναι αυτή που ξεκαθάρισε ότι η λήξη της σύμβασης μας φτάνει στις 14 Φεβρουάριου του 2013.
     Τους ρωτάμε :  Πότε είχαν δίκιο, στις 28/2/2012 όταν έστελναν το εξώδικο προς την Διοίκηση ή σήμερα που αναδιπλώνονται  ;  Αφού γνώριζαν, (όπως κατόπιν εορτής ισχυρίζονται), γιατί στο εξώδικο, με απόλυτη σιγουριά και βεβαιότητα ανέφεραν ότι η ισχύς της Ε.Σ.Σ.Ε έληγε στις 14 Μαΐου του 2012 ;
       Είστε ανακόλουθοι, υπόλογοι και βαθύτατα εκτεθειμένοι, καθώς γνωρίζουν και οι πέτρες ότι η τεκμηρίωση για το χρόνο της μετενέργειας, πιστώνεται αποκλειστικά και μόνο στην επίπονη, συστηματική και υπεύθυνη προσπάθεια της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ και των ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ που χωρίς έπαρση συμβάλλουν στο δύσκολο έργο της ;
     Ατόπημα τρίτο  : Την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012,  η ηγεσία του Σπάρτακου, με επιστολή στην Διοίκηση, επικαλουμένη προσχηματικά την οικονομική κατάσταση της Επιχείρησης, ζητά (εμμέσως πλην σαφώς) την αποδέσμευση από την δαπάνη μισθοδοσίας των 650 περίπου αποσπασμένων συναδέλφων στο Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ..  
     Τους ρωτάμε :  Που πήγε η έννοια της αλληλεγγύης κύριοι ; Είναι πρακτική ταξικού συνδικάτου ο διαχωρισμός και η διαίρεση των εργαζομένων ; Το προσωπικό του κλάδου ασφάλισης δεν είναι εργαζόμενοι, δεν είναι συνάδελφοι μας, δεν έχουν τα ίδια μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα  ;
     Λάθος κύριοι :  Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, δεν υπάρχουν περιθώρια για αποκλεισμούς και ανθρωποθυσίες  ..  Το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την ευημερία είναι αυτονόητο και αναφαίρετο για όλους τους εργαζόμενους και όλες τις κατηγορίες προσωπικού στον Όμιλο ΔΕΗ ..
     Κριτήριο ενός ταξικού και ασυμβίβαστου συνδικάτου δεν μπορεί να είναι οι τοπικοί και συντεχνιακοί διαχωρισμοί, αλλά ο σεβασμός και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων .. Εάν για την ηγεσία του Σπάρτακου «περισσεύουν» μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι, για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ δεν περισσεύει κανείς ..
     Ατόπημα τέταρτο : Η ηγεσία του Σπάρτακου με επιστολή προς το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ζητά να συμμετέχει στην διαπραγματευτική ομάδα, με πρόσχημα ότι κανείς απ’ το προεδρείο της Ομοσπονδίας δεν προέρχεται είναι από την Παραγωγή και τα Ορυχεία ..
     Τους ρωτάμε :  Τι είδους σεβασμός είναι αυτός προς την Ομοσπονδία και τους άλλους συλλόγους της, όταν υποτιμητικά και δείχνοντας πλήρη ασέβεια, ζητούν να  συμμετέχουν στην διαπραγματευτική ομάδα, αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές και υπονοούμενα για την στάση και την ουδετερότητα του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ;
     Τι είναι τα μέλη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, εκπρόσωποι κατηγοριών, που μεροληπτούν ;  Δεν είναι εκπρόσωποι όλου του προσωπικού στο Όμιλο ΔΕΗ ;  Δεν είναι αυτό προσβολή στο πρόσωπο τους ;  Δεν είναι υπονόμευση σε βάρος της συνεκτικότητας και του κλαδικού ρόλου της Ομοσπονδίας ;
     Άλλοι σύλλογοι που εκπροσωπούν εργαζόμενους στα Ορυχεία και της Παραγωγή δεν υπάρχουν ; Που πήγε λοιπόν η έννοια του σεβασμού και της συνδικαλιστικής δεοντολογίας ;
     Ατόπημα πέμπτο : Τρίτη 8 Μαΐου 2012, η ηγεσία του Σπάρτακου, με ανακοίνωση, καλεί την Ομοσπονδία να υπογράψει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΕΣΣΕ, χωρίς να εγείρει καμία θέση, καμιά προϋπόθεση, κανένα προαπαιτούμενο, επί του προσχεδίου ..
     Έγραψαν τότε χαρακτηριστικά  : «Ακόμα και τούτη την ώρα, επιδεικνύοντας τις καλύτερες προθέσεις μας, καλούμε την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να υπογράψει Ε.Σ.Σ.Ε, με τα όποια χαρακτηριστικά, κριτήρια και προϋποθέσεις αυτή νομίζει πως θα καλύπτουν καλύτερα τους εργαζόμενους» ..
     Ελάχιστες μέρες μετά, αλλάζουν γραμμή πλεύσης, εγκαταλείπουν το ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ε.Σ.Σ.Ε και επανέρχονται με μια σειρά προσχήματα και αιτιάσεις επί του προσχεδίου, για να δημιουργήσουν προσχώματα και να τορπιλίζουν την προσπάθεια της Ομοσπονδίας.
     Αιχμή του δόρατος ή κατά το προσφιλέστερο αιχμή της νέας παλινωδίας, η επιλογή της Ομοσπονδίας για τον χαρακτηρισμό των Ειδικών Επιδομάτων, αμέσως μετά την υπογραφή της νέας Ε.Σ.ΣΕ.
     Τους ρωτάμε : Όταν καλούσαν την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να υπογράψει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, με όποιο πλαίσιο αυτή κρίνει ικανοποιητικό, δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν, δεν ήταν ενήμεροι  ; Τι άλλαξε από τότε μέχρι και σήμερα ;
     Είναι σκόπιμο να γίνει σήμερα ο χαρακτηρισμός των ειδικών επιδομάτων, όταν είναι γνωστό ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την νέα ΕΣΣΕ στην μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας θα περάσει από την κρησάρα των συναρμόδιων υπουργείων και το κόσκινο των τοποτηρητών της Τρόικα ;
     Τελικά μήπως δεν κόπτονται και τόσο πολύ για την τύχη των ειδικών επιδομάτων, αλλά με τις ανεύθυνες δηλώσεις του τύπου «δεν εξουσιοδοτούμαι την Ομοσπονδία ή δεν θα επιτρέψουμε την υπογραφή νέας Ε.Σ.Σ.Ε» διαμορφώνουν συνθήκες για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, που θα πλήξουν το κύρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και θα οδηγήσουν την σφαγή των κατακτήσεων και των ειδικών επιδομάτων ;
     Κινδυνεύουν άμεσα τα ειδικά επιδόματα όταν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως ότι η ισχύς της Ε.Σ.Σ.Ε (μετενέργεια) λήγει τον Φλεβάρη του 2013 ; Προς τι λοιπόν η πρεμούρα ;
Όχι κύριοι του Σπάρτακου, δεν είστε οι θεματοφύλακες των ειδικών επιδομάτων : Τα ειδικά επιδόματα είναι μέρος και αναπόσπαστο κομμάτι του βασικού μισθού για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ και ιδιαίτερα για τους συνάδελφους της πρώτης γραμμής ..
     Επομένως, κάθε προσπάθεια συμπίεσης ή κατάργηση τους, αποτελεί βλαπτική μεταβολή και απώλεια εισοδήματος, που η συντριπτική πολυψήφια των Πρωτοβάθμιων συλλόγων δεν πρόκειται να επιτρέψει ..  
     Ο χαρακτηρισμός των ειδικών επιδομάτων οφείλει να γίνει και θα γίνει, όχι γιατί το λέει προσχηματικά και για λόγους προβολής και επικοινωνίας ο Σπάρτακος, αλλά γιατί έτσι προστάζουν οι χιλιάδες των εργαζομένων, η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων και η αντιπροσωπευτική Ομοσπονδία που τους εκπροσωπεί ..
     Ατόπημα έκτο :  Η μεγάλη αποκάλυψη για τα κίνητρα και την υπονομευτική στάση της ηγεσίας του Σπάρτακου, έγινε στο κρίσιμο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, την Πέμπτη 24 Μαΐου του 2012, μέσω προτάσεων που αγγίζουν τα όρια του παραλόγου ..
Ούτε λίγο ούτε πολύ, με πρόσχημα τον μηχανισμό στήριξης, σε περίπτωση υπέρβασης των δαπανών μισθοδοσίας, ζήτησαν πλαφόν στα ειδικά επιδόματα. Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, ζήτησαν και την κατάργηση του Οικογενειακού επιδόματος.
      Τους ρωτάμε : Δεν γνωρίζουν ότι η απαράδεκτη πρόταση τους για πλαφόν στα ειδικά επιδόματα, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να οδηγήσει σε πάγωμα και μη καταβολή των κλιμάκιων για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ.
     Δεν γνωρίζουν ότι το πάγωμα των κλιμάκιων σε συνδυασμό με το πάγωμα του χρονοεπιδόματος, θα στερήσει από τους εργαζόμενους και την τελευταία πιθανότητα για αύξηση των ήδη πενιχρών εισοδημάτων ..  
     Δεν γνωρίζουν ότι οι χιλιάδες συνάδελφοι μας διοικητικοί, δεν λαμβάνουν άλλο επίδομα, πέραν του οικογενειακού, που με τόση ευκολία και σπουδή, προτείνουν την κατάργηση του  ..
     Τέλος, εφόσον θεωρούν ότι έχουν δίκιο γιατί δεν τολμούν να κάνουν δημόσια την πρόταση για πάγωμα του κλιμακίου και κατάργηση του Οικογενειακού επιδόματος ; Γιατί δεν εξηγούν στους νέους συναδέλφους μας, που είναι και χαμηλόμισθοι, τι εστί το πάγωμα των κλιμακίων ;
     Οι μάσκες έπεσαν .. Αποκαλύφθηκαν και είναι ευτύχημα για τους χιλιάδες εργαζόμενους της ΔΕΗ, που δεν βρίσκονται στο τιμόνι των διαπραγματεύσεων ..
     Ατόπημα έβδομο  : Δείγμα αναξιοπιστίας και βαρύτατο ατόπημα η ανακοίνωση που εξέδωσαν αμέσως μετά το ΔΣ της Ομοσπονδίας, μέσω της όποιας προβάλλουν  τον ισχυρισμό ότι το σύνολο το σωματείων μελλών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που εκπροσωπούν εργαζόμενους σε Σταθμούς Παραγωγής και Ορυχεία διαφώνησε συνολικά με το προσχέδιο της νέας ΕΣΣΕ.
     Μέγα ψεύδος και διαστρέβλωση της αληθείας .. καθώς  η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων μελλών, επί της αρχής εξέφρασε την βούληση για άμεση υπογραφή νέας ΕΣΣΕ, με άξονες :
  • Την ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ, στη βάση της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης για όλες της κατηγορίες προσωπικού και όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ.
  • Την ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από την εργοδοτική αυθαιρεσία, το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα και το ενδεχόμενο απολύσεων.
     Σε ότι αφορά μάλιστα το προσχέδιο όχι άπλα δεν απερρίφθη .. Αντιθέτως όλοι οι σύλλογοι  στην προσπάθεια συνδιαμόρφωσης καταθέσαν πλήθος προτάσεων, τις οποίες η Ομοσπονδία δεσμεύτηκε να θέσει στη διαπραγμάτευση, με στόχο να ενσωματωθούν και να συμπληρώσουν το τελικό κείμενο ..
     Προτάσεις που σχετίζονται  :  Με την προσαύξηση της νυχτερινής βάρδιας, τα ΡΕΠΟ του ΣΑΒΒΑΤΟΥ και τις προσαυξήσεις της βάρδιας σε συνδυασμό με την φυσική παρουσία ..
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ..
     Το μεγάλο ατόπημα, που ισοδυναμεί με έγκλημα σε βάρος της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος  έγινε την Κυριακή, 27 Μαΐου 2012 ..  Η ηγεσία του Σπάρτακου ξεπέρασε τα ΕΣΚΑΜΜΕΝΑ ..
Κατ’ εντολήν πολιτικών και παραπολιτικών κέντρων, που αντιστρατεύονται εδώ και χρόνια τα συμφέροντα της Επιχείρησης και των εργαζομένων, επιχειρεί να δημιουργήσει καίριο πλήγμα στην ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ ..  
Επιχειρεί να  διεμβολίσει τηνμεγαλύτερη και ιστορικότερη Ομοσπονδία της χώρας, προκειμένου να καταστεί ευκολότερο το ξεπούλημα της ΔΕΗ και η λεηλασία των κατακτήσεων των εργαζομένων ..   ΆΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ..
Με νέο ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ και ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΟ ΕΞΩΔΙΚΟ  που απέστειλαν στην Διοίκηση της ΔΕΗ, επικαλούνται ψευδώς το δικαίωμα της αντιπροσώπευσης των εργαζομένων στην Μητρική ΔΕΗ, ενημερώνουν ότι τάχα δεν εξουσιοδοτούν την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να υπογράψει το σχέδιο της ΕΣΣΕ και καλούν χωρίς ίχνος ντροπής την διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ σε άμεση συνάντηση για μονομερή διαπραγμάτευση.
Είναι πλέον προφανές ..  Αξιοποίησαν τις αγωνίες των εργαζομένων, ασελγούσαν επί μήνες με τον ιερό θεσμό των Σ.Σ.Ε για να φτάσουν στο τελικό τους στόχο, που δεν είναι άλλος, απ’ το να υλοποιήσουν τα διχαστικά τους σχεδία .. 
Είναι πλέον προφανές ..  Η κυβερνητική εντολή που εξυπηρετούν οι «συνάδελφοι συνδικαλιστές» του Σπάρτακου, αποσκοπεί στην αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, δίνοντας την ευκαιρία στους ιδιώτες να λεηλατήσουν την ΔΕΗ, με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων ..
     Δεν θα τους περάσει … Έχουν οι φύλακες την γνώση .. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να συντριβούν, να απομονωθούν και να περιχαρακωθούν από το κίνημα και τους εργαζόμενους ..  Θα τους θυμίσουμε ,  ότι  και στο παρελθόν υπήρξαν διασπαστές, καιροσκόποι  και υποκινούμενοι που κατέληξαν στα αζήτητα και στο περιθώριο της ιστορίας ..
     Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στο ταξικό συνδικάτο της ΔΕΗ, που εδώ και δεκαετίες πρωτοστατεί στα πεδία των κοινωνικών μαχών  και τους αγώνες του λαού μας..
     Ο Σπάρτακος είναι και θα παραμείνει μειοψηφία στους εργαζόμενους και την ΔΕΗ, ενώ σύντομα θα λάβει και την απάντηση που του αρμόζει ..  Η Ε.Σ.Σ.Ε του Ομίλου ΔΕΗ, θα υπογραφεί, σε πείσμα του Σπάρτακου και των αόρατων εντολέων του ..
     Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι :  Η υπογραφή αυτού του κειμένου δεν συνιστά εχθρική πράξη ..  Σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούμε τον «εμφύλιο σπαραγμό» . Επιθυμία μας είναι να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός ισχυρού μετώπου, υπεράσπισης των εργασιακών και μισθολογικών μας κατακτήσεων ..
     Στη διαμόρφωση ενός ταξικού μετώπου που θα εγγυηθεί, θα διαφυλάξει, θα θωρακίσει την πορεία των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας Ε.Σ.Σ.Ε από τις σκοπιμότητες, την υποκρισία και τον συντεχνιακό φανατισμό όσων επιθυμούν και επενδύουν στον κατακερματισμό και την υπονόμευση του κινήματος .. 
     Στόχος μας μια  Ε.Σ.Σ.Ε. αντάξια των προσδοκιών των εργαζομένων, που θα έχει ως βάση τις θεμελιώδεις αρχές της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας ..
     Το στοίχημα είναι μεγάλο, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για απώλειες .. Ορισμένοι ελπίζουν ότι μπορούν να βάλουν εμπόδια. Ίσως να μην θέλουν να διασφαλίσουμε τα ελάχιστα κεκτημένα που μας έχουν απομείνει. Οφείλουμε να αποδείξουμε  ότι δεν θα τα καταφέρουν.
Υ.Γ : Η όποια αντιπαλότητα  δεν αφορά σε καμία περίπτωση τους απλούς εργαζόμενους, για τους οποίους ο σεβασμός, η εκτίμηση και η αλληλεγγύη μας είναι αυτονόητη, αλλά στον ηγετικό πυρήνα και τα στελέχη του συγκεκριμένου Συλλόγου...
     Απεναντίας, απευθυνόμενοι με σεβασμό στους συνάδελφους του Συλλόγου αυτού, τους προτρέπουμε να προβληματιστούν με τα διχαστικά διλήμματα, την σκοπιμότητα των δημόσιων διαρροών και αμφισβητήσεων και τις αλαζονικές πρακτικές της ηγεσίας τους, που υπονομεύουν τα συμφέροντα και την ενότητα των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ ..
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News