Dei Energy News

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Καμμένος: Σαμαράς και Βενιζέλος να φύγουν από την πολιτική

 
Σφοδρή επίθεση στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να φύγουν από την πολιτική. Ο κ.Καμμένος μιλώντας σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε πως θέλει να μπορεί να κοιτάει τα παιδιά του στα μάτια και να μπορέσει να τους εξασφαλίσει ένα σίγουρο μέλλον στη χώρα. Ωστόσο όπως υποστήριξε για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί η εθνική κυριαρχία και να φύγουν από την πολιτική αυτοί που γονυπετείς υπέγραφαν Μνημόνια. Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς έτρεχαν να υπογράψουν επιστολές στους δανειστές. Παράλληλα ο κ.Καμμένος υποστήριξε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα πάρουν πίσω τη χώρα, αλλά τα χαράτσια που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες.


Δήλωση του Π. Καμμένου για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων 

 

"Το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τιμά τους Πόντιους αδελφούς, για όσες βαρβαρότητες υπέστησαν... στις δυο φάσεις της εθνοκάθαρσης σε βάρος τους.

Στην πρώτη φάση, έγινε πράξη ο βίαιος αφελληνισμός των εδαφών τους, με την αποστολή των ανδρών σε τάγματα καταναγκαστικής εργασίας όπου πέθαιναν από τις κακουχίες, ενώ πίσω τους τα χωριά τους δέχονταν επιθέσεις με δολοφονίες, ληστείες, εμπρησμούς, βιασμούς.

Στη δεύτερη φάση, με πρόφαση την αντίσταση των Ποντίων στα βουνά και το αίτημα για ίδρυση αυτόνομου κράτους, ο Κεμάλ έβαλε εμπρός την «τελική λύση» της 19ης Μαϊου 1919, σε μία μαζική σφαγή που έχει μείνει ανεξίτηλη στα χρονικά της βαλκανικής και ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Πέρα από τους συνολικά 350.000 νεκρούς, 400.000 συμπατριώτες μας βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα και σε περιοχές της Νότιας Ρωσίας. Πάνω απ’ όλα όμως, έσβησε από το χάρτη ένα κομμάτι γης που παρέμεινε ελληνικό σε όλο το διάστημα από την άλωση της Τραπεζούντας από τους Οθωμανούς το 1461. Μία παγκόσμια εστία Ελληνισμού, που στις αρχές του 20ου αιώνα φιλοξενούσε 700.000 Έλληνες, 1400 σχολεία, το σπουδαίο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας, ακμάζουσες επιχειρήσεις και γνωστούς για το πνευματικό και πολιτιστικό έργο τους οργανισμούς.

Το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν θεωρεί επαρκή ως δικαίωση της μνήμης των αδελφών μας την καθιέρωση της 19ης Μαϊου ως εθνική ημέρα μνήμης.
Ζητούμε την ευρεία διεθνοποίηση του αιτήματος να αναγνωριστεί η Ποντιακή Γενοκτονία ως ένα από τα χειρότερα σχέδια εθνοκάθαρσης και ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη συνδιαμόρφωση μίας κοινής εθνικής προσπάθειας για το σκοπό αυτό.

Η Ιστορία τους Έθνους έχει γραφτεί με αγώνες, αίμα και θυσίες ,και όχι με τους γνωστούς «συνωστισμούς». Πιστοί στη μνήμη των ηρώων και των θυμάτων μας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε ταγμένοι στην ιδέα της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω σε αυτό".

Υπενθυμίζουμε οτι χθες, ο πρόεδρος του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, λαμβάνοντας τη σύμφωνη γνώμη του προεδρείου, ζήτησε τη τήρηση ενός λεπτού σιγή από όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αφιερωμένη στη μνήμη των 350.000 χιλιάδων σφαγιασθέντων Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News