Dei Energy News

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: "Σε κίνδυνο η ΕΣΣΕ"


ΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ!!

Συνάδελφισσες- οι,
Όπως ήδη έχετε πληροφορηθεί χθες μετά από ένα και πλέον χρόνο προκλήσεων η ηγεσία του σωματείου «Σπάρτακος» για ανύπαρκτους λόγους ως προς τα συμφέροντα των εργαζομένων έστειλε εξώδικο στην Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. προκειμένου να διαπραγματευτεί μαζί της ζητήματα της ΕΣΣΕ στερώντας από τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τη δυνατότητα υπογραφής της ΕΣΣΕ.
Πέρα από το ότι αυτή η ενέργεια ισοδυναμεί με πλήρη απαξίωση της Ομοσπονδίας και συνιστά πρόκληση και προσβολή προς όλα τα σωματεία μέλη της ταυτοχρόνως είναι και εξαιρετικά επικίνδυνη γιατί θέτει σε κίνδυνο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ του σχεδίου σύμβασης που είναι σε όφελος του συνόλου του προσωπικού.
Επιπροσθέτως, θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τα συμφέροντα των ανθρώπων στα Ορυχεία και την Παραγωγή.
Με λύπη και εντονότατη ανησυχία διαπιστώνουμε ότι η ηγεσία του σωματείου Σπάρτακος μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά δεν έχει κατανοήσει ότι το προσωπικό της ΔΕΗ δεν χωρίζεται σε Βόρειους και Νότιους και σε εργαζόμενους στην Παραγωγή, τα Ορυχεία και τους υπολοίπους.

Όποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί ειδικά στις μέρες μας ότι ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσει τα συμφέροντα των ανθρώπων που εκπροσωπεί είναι το δίκιο και μόνο το δίκιο που σφυρηλατεί την ενότητα του προσωπικού όχι μόνο είναι βαθιά νυχτωμένος αλλά βάζει σε θανάσιμο κίνδυνο το γενικό συμφέρον αλλά ταυτόχρονα και τα συμφέροντα του κόσμου που υποτίθεται ότι θέλει να εκπροσωπήσει.

Οι ΕΣΣΕ σε ένα σύνολο χιλιάδων συναδέλφων από διαφορετικές κατηγορίες και διαφορετικές ειδικότητες δεν καταρτίζεται με τσαμπουκάδες και εκβιασμούς αλλά με επιχειρήματα της κάθε κατηγορίας και σεβασμό της καθεμίας προς τις άλλες.
Η ηγεσία του Σπάρτακου που επιστράτευσε δεκάδες ψέματα για να εκθέσει και να απαξιώσει τη ΓΕΝΟΠ χρησιμοποιώντας εν αγνοίας τους μια σειρά σωματεία που τα εμφάνισε ότι συμφωνούν μαζί της έβαλε βόμβα στα θεμέλια της σύμβασης.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε έστω και τώρα πριν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και η πόρτα του φρενοκομείου ανάμεσα στα σωματεία, τις κατηγορίες και τις ειδικότητες (γιατί αυτό δυστυχώς θα συμβεί και όποιος δεν το βλέπει είναι επικίνδυνος και τυχοδιώκτης) η ηγεσία του Σπάρτακου να ανακαλέσει το εξώδικο και να σεβαστεί την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στον Όμιλο αλλά και τη Μητρική.

Υ.Γ.1 Κατά την αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ είχε προγραμματιστεί να περάσει η απόφαση για την διόρθωση των αδικιών και τον τρόπο εφαρμογής του Ν.4024 ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να υπογράψουμε την ΕΣΣΕ.
Αυτοί που μέχρι προχθές μας έλεγαν υπογράψτε ότι να είναι τι έχουν να πουν;
Τι θα πουν στους συναδέλφους που αγωνιούν για τις θέσεις εργασίας και για το αν θα έχουν δουλειά αύριο;

Υ.Γ. 2 Πριν στεγνώσει καλά-καλά το μελάνι από την πρώτη ανακοίνωσή μας επιβεβαιωθήκαμε. Οι συγκεκριμένες εφημερίδες στις οποίες αναφερόμαστε και που έχουν πάρει εργολαβία το χτύπημα της ΓΕΝΟΠ (βλέπετε τα αφεντικά τους έχουν συμφέροντα στη ΔΕΗ) έπιασαν δουλειά. Όσο για το από πού παίρνουν τις πληροφορίες τους δεν χρειάζεται να απορεί κανείς. Το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πάντως δεν έχει μιλήσει με κανέναν δημοσιογράφο. Για κάποια πράγματα μιλά κανείς όταν κλείνουν!!

Υ.Γ 3 Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, όπως έλυσε κι αντιμετώπισε μια σειρά ζητημάτων, βρίσκεται πολύ κοντά στην επίλυση ενός ακόμα θέματος που αφορά τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε σχέση με τις ασθένειες και την αναρρωτική άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News