Dei Energy News

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΣΕΠ/ΔΕΗ:Η παραμονή του άρθρου 35, που αφορά την «κατάργηση θέσης είτε για λόγους αναδιοργάνωσης είτε για λόγους οικονομοτεχνικούς» δεν αποτελεί βάση συζήτησης και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

Σχετικά με την πρόταση που μας καταθέσατε στις 21/5 για ΣΣΕ το Δ.Σ. του ΣΕΠ/ΔΕΗ αποφάσισε στις 22/5 ομόφωνα τα παρακάτω:
Η παραμονή του άρθρου 35, που αφορά την «κατάργηση θέσης είτε για λόγους αναδιοργάνωσης είτε για λόγους οικονομοτεχνικούς» δεν αποτελεί βάση συζήτησης και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Η μετονομασία. του όρου της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, δηλ. της απόλυσης (όπως αναφερόταν στις προηγούμενες 2 προτάσεις), σε κατάργηση θέσης και η αλλαγή των διατηρητέων μισθωτών σε αξιοποιητέους δεν αναιρεί τις ενστάσεις που σας έχουμε καταθέσει για το άρθρο αυτό με την από 19/4/2012 επιστολή μας.
Επίσης στο ίδιο άρθρο παρ.4 συνδέεται η νόμιμη αποζημίωση με το εφάπαξ που ενδέχεται να αποδυναμώσει τη διαχρονική μας διεκδίκηση της αποζημίωσης ενώ στην παρ.5 ο απολυόμενος και δυνητικά επαναπροσλαμβανόμενος υποχρεώνεται στην επιστροφή και μάλιστα έντοκα !!! της αποζημίωσης.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη σχεδόν εμμονική υπεράσπιση του περιεχομένου του άρθρου αυτού ιδιαίτερα σε αυτή την συγκυρία της πολιτικής ρευστότητας και την αμαχητί συναίνεση μας στο ενδεχόμενο των μαζικών απολύσεων και την επί της ουσίας αποδοχή της συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ ή πωλήσεις μονάδων.
Αντιπροτείνουμε την αντικατάστασή του με την παρακάτω διατύπωση:
«Κατά το χρονικό διάστημα ισχύος της παρούσας συλλογικής σύμβασης εργασίας, η εταιρεία δεσμεύεται να μην προσφύγει σε καταγγελία συμβάσεων εργασίας εν γένει του προσωπικού για οικονομοτεχνικούς λόγους»
Σε κάθε περίπτωση δεν  παρέχουμε εξουσιοδότηση υπογραφής ΣΣΕ που περιλαμβάνει άρθρο με το οποίο συναινούμε σε απολύσεις.
Επιθυμούμε και επιδιώκουμε την υπογραφή ΣΣΕ, αλλά με περιεχόμενο που δεν θα αντιστρατεύεται αλλά αντίθετα, θα εξασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, με πρώτο και κύριο το δικαίωμα στη δουλειά. Οτιδήποτε πίσω από αυτό αποδυναμώνει τους εργαζόμενους, την ίδια την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους την επόμενη κιόλας μέρα.
Επίσης οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει αναφορά για τους αποσπασμένους συναδέλφους μας στα Ασφαλιστικά Ταμεία για τους οποίους είχε υπογραφεί ειδική ΣΣΕ μετά τη διάλυση του ΟΑΠ-ΔΕΗ και τη μεταφορά τους σε ΙΚΑ και ΤΑΥΤΕΚΩ.
Τέλος η διατύπωση για τις συνδικαλιστικές άδειες που εφαρμόζονται αναλογικά για κάθε εταιρεία είναι η χειρότερη που έχουμε δει και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα λειτουργίας σε Συλλόγους που έχουν εκλεγμένα μέλη τα οποία εργάζονται στις θυγατρικές, παρά τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ ότι θα δοθεί λύση στο θέμα αυτό. Η διατύπωση της ρύθμισης αυτής όχι μόνο δε δίνει λύση αλλά ενδέχεται να ενισχύσει τις συζητήσεις και το ενδεχόμενο δημιουργίας επιχειρησιακών σωματείων στις θυγατρικές, που δεν αποτελεί επί του παρόντος επιλογή του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠ/ΔΕΗ
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             Ι. ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ                                             Ε. ΓΙΑΝΝΙΚΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News