Dei Energy News

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

"Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ ξέρουν ότι η δύναμη τους είναι η ενότητά τους"

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΕΗ

Κύριε Πρόεδρε και Δ/ντα:
Με αφορμή την αγωνία των μελών μας και το σύνολο των εργαζομένων στον Όμιλο για την υπογραφή της ΣΣΕ, θέλουμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:
Η στρατηγική της Ομοσπονδίας και της Διοίκησης σε όλα τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίσαμε ήταν ο μη διαχωρισμός των εργαζομένων ανεξαρτήτως που αυτοί εργάζονται.
Η ενέργεια πρωτοβάθμιου σωματείου που εκπροσωπεί εργαζομένους κυρίως και σε ποσοστό στην μητρική εταιρεία σε συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο με το εξώδικο για την μη υπογραφή νέας ΣΣΕ, ανατρέπει την μέχρι τώρα στρατηγική της ενότητας των εργαζομένων και βάζει ουσιαστικά εμπόδια στην λειτουργία της ενιαίας εταιρείας.
Αντιλαμβάνεστε ότι για την μητρική όταν οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τον αριθμό των 10.000 ατόμων, δεν νοείται εκπροσώπηση από σύλλογο που έχει αριθμό μελών 2.000 εργαζομένους και κάτι.
Συνεπώς απ’ το εν λόγω σωματείο αυτού του τύπου,  “οι λεονταρισμοί”  είναι “λεονταρισμοί  χωρίς λιοντάρι”.
Γι’ αυτά τα φαινόμενα είναι γεγονός κύριε Πρόεδρε της Επιχείρησης, ότι έχουμε τεράστιες ευθύνες εμείς σαν συνδικάτο ΔΕΗ, που ανεχτήκαμε και δεν στηλιτεύσαμε όλα αυτά τα χρόνια τέτοιες αλαζονικές πρακτικές, παραγοντίστικες τακτικές οι οποίες είχαν συγκεκριμένο στόχο και μόνο για την ηγεσία του εν λόγω σωματείου. 
Όπως και την “ευχάριστη” ανοχή της ηγεσίας της Επιχείρησης, στο να τους ανοίγουν τις πόρτες για “ψήλου πήδημα”,  με νοοτροπία “Κάλαχαν”, γιατί κάποιοι από αυτούς είναι επηρεασμένοι και έχουν  υιοθετήσει το στυλ του  Κλίντ Ηστγουντ  και σε αυτό εσείς να παριστάνεται τον Μάικλ Ντάγκλας  στην “ολέθρια σχέση”.  
Μεγαλοστελέχοι σας, σε σχέση με αυτούς,  ο ένας να παριστάνει τον Ρίτσαρντ Γκίρ  στο “ pretty woman”, ο άλλος τον Λί Βαν Κλίφ  στο “ για μια χούφτα δολάρια” και κάποιος από το συνδικάτο να παριστάνει τον  Τσάκ Νόρις   επηρεασμένος από ρόλους “σερίφη”. Αυτό που κατορθώσατε να πετύχεται όλοι σας μαζί, αυτά τα χρόνια,  είναι μια κακής ποιότητας “Χολιγουντιανή” ταινία αρχοντοχωριάτικης, παραγοντίστικης, αλληλοεξαρτώμενης και μηδενικού αποτελέσματος ταινία. Το τελευταίο μέρος της ταινίας, αυτό που παίζεται τώρα, όλοι έχουν αντιληφθεί ότι τα κίνητρα έχουν επιβληθεί από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. 
Μόνο που τώρα κάποιους από τους προαναφερόμενους πρωταγωνιστές, τους χρησιμοποιούν κάποιοι του τύπου  Ρόμπερτ Ντε Νίρο  και Αλ Πατσίνο, που είναι ειδικοί σε ταινίες “Μαφίας” και σας έχουν πάρει  τον πρωταγωνιστικό ρόλο και εσείς απλά γίνεστε κομπάρσοι.
Οι ταινίες  όμως κάποτε τελειώνουν.
Η εταιρεία βρίσκεται στη δίνη της κρίσης και θα πρέπει εργαζόμενοι και Διοίκηση να στηρίξουμε τον Όμιλο για την επιβίωση του και για την  εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Εκτιμούμε ότι το σχέδιο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που μας έχει δοθεί από την  διαπραγματευτική ομάδα  της Ομοσπονδίας μας για το κυρίαρχο ζήτημα της εξασφάλισης των θέσεων εργασίας βρίσκεται σε καλό σημείο, αλλά θα μπορούσαν να ληφθούν υπ’ όψιν και οι παρατηρήσεις που τέθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εκτιμώντας ότι θα συμβάλουν ακόμα για το καλύτερο.
Στο οικονομικό σκέλος πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι,  δυστυχώς είναι μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας φτιαγμένη στο μνημονιακό περιβάλλον όπου σαφώς έχουμε να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις απώλειες, που ήδη έχουν επιβληθεί από τους γνωστούς κατάπτυστους νόμους.
Όμως θα πρέπει να διατηρήσουμε την δυναμική του μισθολογίου που έχουμε και να μην βάζουμε οι ίδιοι τρικλοποδιές σ’ αυτό.
Άλλωστε βάση του νόμου,  ανά τρίμηνο θα γίνεται έλεγχος του μισθολογικού κόστους και θα επανεξετάζεται η διάθεση των πόρων. Ο κορμός και η λογική του μισθολογίου μας πρέπει να προασπιστούν και να παραμείνουν  ενεργά.
Κύριε Πρόεδρε προχωρήστε στην υπογραφή της νέας  Σ.Σ.Ε.  με την ΓΕΝΟΠ που είναι η ΑΣΟΠ των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ  και γράψτε επιτέλους στα παλαιότερα των υποδημάτων σας εκείνους που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να χωρίζουν τους εργαζόμενους σε Βόρειους και Νότιους, σε εργαζομένους μητρικής και άλλους, σε παράγοντες και μη.
Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο  ΔΕΗ ξέρουν ότι η δύναμη  τους είναι η ενότητά τους και όλους αυτούς που στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν την διάσπαση του συνδικάτου μας σε λίγο δεν θα εκπροσωπούν ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό.
 Κλείνοντας κύριε Πρόεδρε είναι επίκαιρο να θυμηθούμε όλοι μας τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου:

Γιατί εμείς δεν ήρθαμε
για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου,
απ’ τον κόσμο.
Εμείς ήρθαμε
για να σμίξουμε τον κόσμο.


Γραφείο Τύπου
Σ.Π.Μ.Τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News