Dei Energy News

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Μανιάτης: Αναλογικά σε βιομηχανία και νοικοκυριά τα 150 εκ. ευρώ

Το πακέτο μέτρων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
ύψους 150 εκατ. ευρώ θα κατανεμηθεί αναλογικά στις βιομηχανίες και στα νοικοκυριά, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, μετά τη Διυπουργική Επιτροπή για την Βιομηχανική Πολιτική που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι.
Ο υπουργός σημείωσε ότι ζητήθηκε από τη βιομηχανία να λάβει τις αντίστοιχες θετικές αποφάσεις προκειμένου να αυξηθεί η απασχόληση και να μειωθεί η ανεργία.
Αναλυτικότερα, ο κ. Μανιάτης σημείωσε:
"Το ζήτημα του ενεργειακού κόστους γνωρίζετε πολύ καλά ότι είναι ένα τεράστιο πανευρωπαϊκό πρόβλημα και γι' αυτό θα είναι και θέμα συζήτησης στο επόμενο Συμβούλιο Κορυφής.
Ιδιαίτερα στη χώρα μας το πρόβλημα γίνεται ακόμη χειρότερο εξ αιτίας της μακροχρόνιας ύφεσης και ασφαλώς της γεωγραφικής θέσης της χώρας που δεν διευκολύνει τις ενεργοβόρες βιομηχανίες να είναι ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές.
Παρουσιάσαμε το πακέτο των μέτρων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους συνολικού ύψους περίπου 150 εκ. ευρώ, που αναλογικά θα κατανεμηθεί και στις βιομηχανίες της χώρας αλλά και στα νοικοκυριά.
Ταυτόχρονα, ζητήσαμε από την ίδια τη βιομηχανία, από την ιδιοκτησία, από τη στιγμή που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα συγκεκριμένα μέτρα να λάβει τις αντίστοιχες θετικές αποφάσεις προκειμένου να αυξηθεί η απασχόληση και να μειωθεί η ανεργία, βλέποντας πια και την αντίστοιχη μείωση του ενεργειακού κόστους.
Επίσης συζητήσαμε το μεγάλο πρόβλημα των αδειοδοτήσεων. Ιδιαίτερα των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, το θέμα των χρήσεων γης και το ζήτημα της ρύθμισης του χώρου και καταγράψαμε τη μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει, αλλά και ταυτόχρονα τις πρωτοβουλίες που παίρνει η Κυβέρνηση αυτό το χρονικό διάστημα ώστε με συγκεκριμένα νομοθετήματα να μπορεί να απαντά στο ερώτημα του κάθε επενδυτή «Που μπορώ να κάνω νόμιμα, τι». Και αυτή η απάντηση ήδη έχει αρχίσει να δίνεται."
http://www.energypress.gr/news/Maniaths:-Analogika-se-noikokyria-kai-biomhhania-ta-150-ek.-eyrw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News