Dei Energy News

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

"Διερεύνηση της υπάρξεως ποινικών ευθυνών κατά την προωθούμενη διαδικασία πωλήσεως του 66% του ΑΔΜΗΕ σε ιδιώτες"



ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
1.ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΔΜΗΕ Α.Ε
2. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΑΡΔΙΑΣ ΔΕΗ (ΠΑ.Σ.Ε.Β./ΔΕΗ-ΚΗΕ)
Στις 26-02-2014 τα παραπάνω  πρωτοβάθμια σωματεία
εργαζομένων  καταθέσαμε  αναφορά  και πλήρη φάκελο στοιχείων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση της υπάρξεως ποινικών ευθυνών κατά την προωθούμενη διαδικασία πωλήσεως του 66% του ΑΔΜΗΕ σε ιδιώτες, χωρίς να έχει ληφθεί υπόψη ότι στην περιουσία του ΑΔΜΗΕ βρίσκεται ενσωματωμένη και η ασφαλιστική περιουσία των εργαζομένων της, η οποία δεν έχει ακόμη καν υπολογιστεί, όπως ρητά προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Όπως είναι γνωστό, από το άρθρο 34 του ν. 2773/1999, σε συνδυασμό με διατάξεις του Ν. 3863/2010 και το άρθρο 196 παρ. 16 του Ν. 4001/2011, ρητώς προβλέπεται ότι στην περιουσία της –πρώην ενιαίας- ΔΕΗ Α.Ε. και των θυγατρικών της, δηλαδή και στην περιουσία του ΑΔΜΗΕ, είναι ενσωματωμένη η ασφαλιστική περιουσία των εργαζομένων. Στο άρθρο 196 παρ. 16 του Ν. 4001/2011 (ΦΕΚ 179 Α/22.8.2011) ρητά ορίζεται ότι, "Η προβλεπόμενη στο άρθρο 34 του ν. 2773/1999 περιουσία - Ασφαλιστικό Κεφάλαιο των Φορέων Ασφάλισης του προσωπικού της ΔΕΗ Α.Ε. είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ Α.Ε. και των θυγατρικών της σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Η περιουσία και ο επιμερισμός της σε έκαστη των εταιρειών θα γίνει στη βάση αναλογιστικής μελέτης που θα συνταχθεί μέσα σε έξι μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος Νόμου…".
Να σημειωθεί ότι η αξία της ασφαλιστικής αυτής περιουσίας ανερχόταν την 31-12-2007 περίπου στα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ σήμερα υπολογίζεται σε πολύ ανώτερα επίπεδα!
Εντούτοις, και παρά τις έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων του Ομίλου της ΔΕΗ, πρόσφατα ψηφίσθηκε ο Ν. 4237/2014 με τον οποίο η κυβέρνηση προωθεί την πώληση του 66% της εταιρίας ΑΔΜΗΕ Α.Ε., διαδικασία κατά την οποία όμως παραβλέπεται εντελώς το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε, όπως προβλέπεται στο νόμο, ο υπολογισμός και η αποτίμηση της ενσωματωμένης στην περιουσία του ΑΔΜΗΕ ασφαλιστικής περιουσίας, γεγονός που σαφώς επηρεάζει προς τα κάτω την τιμή πώλησης των μετοχών του ΑΔΜΗΕ και παραβλέπει το γεγονός ότι πραγματικοί δικαιούχοι τμήματος του τιμήματος αυτού, είναι κατά νόμο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι και τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
Η κίνηση μας αύτη είναι το ξεκίνημα.
Θα προχωρήσουμε και σε άλλες νόμιμες διαδικασίες ώστε να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα που γίνεται σε βάρος των Εργαζομένων, της Επιχείρησης και του Ελληνικού Λαού .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News