Dei Energy News

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Λιγνιτικό Κέντρο ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας

kkeΈνας ακόμα εργάτης προστέθηκε στη λίστα των θυμάτων των εργοδοτικών εγκλημάτων, αυτή τη φορά στο Λιγνιτικό Κέντρο ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας(ΛΚΔΜ), στην Πτολεμαΐδα της ΠΕ Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 14.02.2014, ένας 56χρονος υπάλληλος στον Τομέα Περιβάλλοντος της επιχείρησης, πνίγηκε κατά την προσπάθειά του να τραβήξει αυτοσχέδια πλωτή εξέδρα από την τεχνητή λίμνη, σε πάρκο που έχει κατασκευάσει η ΔΕΗ πλησίον του Λ.Κ.Δ.Μ.
Σύμφωνα μάλιστα με το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων Ενέργειας (ΣΕΕΕΝ), το συγκεκριμένο σημείο χαρακτηριζόταν ως παγίδα, γεγονός το οποίο οι εργαζόμενοι το έχουν αναφέρει ώστε να αποκατασταθεί.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι στο Λιγνιτικό Κέντρο ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας δουλεύουν σε συνθήκες έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, ενώ παράλληλα η εργοδοσία μεταφέρει την ευθύνη της τήρησης των μέτρων ασφαλείας στους ίδιους τους εργαζόμενους.
Αποκαλύπτεται η εγκληματική πολιτική της ΔΕΗ και όλων διαχρονικά των κυβερ­νήσεων και της σημερινής δικομματικής ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που στο όνομα του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας, μειώνει το προσωπικό της επιχείρησης, εντατικοποιεί την εργασία και αγνοεί τα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μπαίνουν εμπόδιο στη κερδοφορία της ΔΕΗ και των μετόχων της.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
  • Την άμεση και ολοκληρωμένη διερεύνηση του εργατικού ατυχήματος, την απόδοση των ευθυνών, την κάλυψη των νέων αναγκών της οικογένειας του νεκρού εργαζόμενου;
  • Την άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την προστασία των εργαζομένων στους εργολάβους και τη ΔΕΗ;
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Άμεση προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και ταυτόχρονη κατάργηση των εργολαβιών και των ελαστικών σχέσεων εργασίας;
Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης 
Ελένη Γερασιμίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News