Dei Energy News

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Η μικρή ΔΕΗ το μείζον θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα


Η μικρή ΔΕΗ το μείζον θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα




Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και η μικρή ΔΕΗ αποτελούν τα μείζονα θέματα της τρέχουσας κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την τρόικα,που φθάνει την Κυριακή στην Αθήνα. Η κυβέρνηση παρότι αισιοδοξεί δεν κρύβει τις δυσκολίες που κρύβει η διαπραγμάτευση που αρχίζει τη Δευτέρα.
Ιδιαιτέρως απασχολεί η στάση των βουλευτών στα θέματα της ελευθέρωσης των αγορών του γάλακτος και των φαρμάκων αλλά και σε αυτό της μερικής ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Ειδικότερα στην περίπτωση της ΔΕΗ ,όπου θα απαιτηθεί η συγκρότηση ενός μπουκέτου ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων, αποτελούμενο από λιγνιτικές, υδροηλεκτρικές και θερμικές μονάδες, πετρελαίου και αερίου, που θα αποκοπούν από τη ΔΕΗ και θα πωληθούν σε ιδιώτες, έλληνες η ξένους.

Αυτό το σχήμα μικρής ιδιωτικής ΔΕΗ υποτίθεται θα έλθει επιβεβαιώσει και να στηρίξει την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η τρόικα απαιτεί συμφωνία και στο θέμα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ωστόσο η αποκοπή μονάδων από το σώμα της ΔΕΗ προκαλεί και θα προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις,θα αναδειχθεί πιθανώς σε εστία κρίσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Οποτε η διαπραγμάτευση με την τρόικα κρύβει δυσκολίες που μπορεί να αποδειχθούν ανυπέρβλητες.
 http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=570557

 Η κυβέρνηση είναι όμηρος των μνημονιακών πολιτικών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίσκεψη της τρόικας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Άλλη μια επίσκεψη της τρόικας ξεκινά, έχοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό της την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ με σκοπό τη συρρίκνωσή της και τη συμμόρφωση με τις «μνημονιακές υποχρεώσεις» από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Την ίδια στιγμή που η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους έχει ουσιαστικά ανοίξει, η κυβέρνηση είναι όμηρος της τακτικής της απαρέγκλιτης εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και τα δίνει όλα, εκλιπαρώντας για μια πολιτική δήλωση στήριξης πριν τις ευρωεκλογές από τους δανειστές, χωρίς να διανοείται να ψελλίσει το οτιδήποτε που δεν είναι αρεστό στην κ. Μέρκελ.

Ο λαός μας, όμως, έχει συνειδητοποιήσει απόλυτα ποιοι μπορούν να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα της χώρας, ποιοι μπορούν να διαπραγματευτούν και να πετύχουν μαζί με τους λαούς τις Ευρώπης την ήττα των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας. Η Ελλάδα από πειραματόζωο της κρίσης μετατρέπεται στην αχίλλειο πτέρνα του κυρίαρχου νεοφιλελεύθερου μοντέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News