Dei Energy News

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Έως 50 εκ. ευρώ το ετήσιο όφελος για τη ΔΕΗ από τη μείωση της τιμής αερίου

«Η συμφωνία για αναδρομική μείωση της τιμής του φυσικού
αερίου ανάμεσα στη ΔΕΠΑ και την Gazprom, διορθώνει μία μεγάλη αδικία που γινόταν εις βάρος της χώρας μας, καθώς ανάγκαζε την Ελλάδα και τους καταναλωτές της να πληρώνουν τιμές κατά πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών αγορών», ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς) Νίκος Α. Βερνίκος.
Ο κ. Βερνίκος, εκφράζοντας το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων που είναι μέλη του ICC μέσω των επιμελητηρίων τους, χαιρέτισε την απόφαση η οποία είναι μία επιτυχία και βοηθά στη συρρίκνωση του ενεργειακού κόστους, ενός αιτήματος των παραγωγικών μονάδων της χώρας, το οποίο η κυβέρνηση αλλά και η τρόικα αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν δραστικά, όπως σημειώνει.
Υπολογίζεται ότι οι μεγάλες βιομηχανίες αλλά και οι ηλεκτροπαραγωγοί θα δουν μία μείωση τιμής κατά 10,5%, ενώ και οι οικιακοί καταναλωτές θα έχουν μειώσεις από 10% έως 12%. Την ίδια στιγμή υπολογίζεται ότι αυτή η μείωση μπορεί να δώσει νέα ώθηση στην αγορά αυτοκινήτου που λιμνάζει, αλλά να ωφελήσει όλους ανεξάρτητα τους Έλληνες, καθώς θα βελτιώσει τα οικονομικά μεγέθη της ΔΕΗ.
Ειδικά επ’ αυτού ο κ. Βερνίκος τόνισε: «Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, υπολογίζω ότι η εταιρεία θα εξοικονομήσει ένα μεγάλο ποσό που μπορεί να φτάσει ετησίως τα 40 με 50 εκατομμύρια ευρώ».

 http://energypress.gr/news/Bernikos:-Ews-50-ek.-eyrw-to-ethsio-ofelos-gia-th-DEH-apo-th-meiwsh-ths-timhs-aerioy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News