Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους βουλευτές
Θανάση Πετράκο, Ευγενία Ουζουνίδου, Απόστολο Αλεξόπουλο, Χαρά Καφαντάρη και τα μέλη της Γραμματείας Ενέργειας Γιώργο Ανδριώτη και Νανή Πολίτου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε. κο Α. Ζερβό. Στην συνάντηση πήραν μέρος και οι Γενικοί Διευθυντές Εμπορίας και Ορυχείων κοι. Γ Καρατζάς και Π Νικολακάκος.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ενημερωθεί για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ, τις έλλειψης σε προσωπικό, το ενεργειακό κόστος και την πορεία της ιδιωτικοποίησης. Ακόμα η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το θέμα να αποσυρθεί η αγωγή που έχει κατατεθεί κατά των σωματείων και των εργαζομένων στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης. Από την ενημέρωση που έγινε επιβεβαιώνεται ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη ρευστότητας και προσωπικού που οδηγούν σε περαιτέρω απαξίωση και διάλυση της Δημόσιας Επιχείρησης. Σε σχέση με το ενεργειακό κόστος έγινε φανερό για μια ακόμη φορά ότι μόνο το 30% «ελέγχεται από την ΔΕΗ»
"Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης η μείωση του ενεργειακού κόστους και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρξουν σοβαρές πολιτικές αποφάσεις στο κομμάτι που αφορά στο 70% του κόστους και το οποίο δεν ελέγχεται από της ΔΕΗ (άμεση κατάργηση Μηχανισμός, Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους, Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος για τους ιδιώτες παραγωγούς ρεύματος από Φ.Α., κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Πετρέλαιο και Φ.Α. που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ρεύματος, αναστολή πληρωμής τέλους ρύπων κ.α.) ώστε να δίνεται δωρεάν η ελάχιστη αναγκαία ποσότητα στα φτωχά νοικοκυριά και να μειωθεί το η τιμή του για την βιοτεχνία και την ενεργοβόρο βιομηχανία" σημειώνει με ανακοίνωση της η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. "Η αναγκαία στήριξη της βιομηχανίας είναι υποχρέωση του κράτους και όχι της ΔΕΗ η οποία δεν μπορεί να πουλάει ενέργεια κάτω του κόστους".
 

 http://www.avgi.gr/article/1923338/suriza-i-stirixi-tis-biomixanias-einai-upoxreosi-tou-kratous-oxi-tis-dei