Dei Energy News

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΣΑΔ/ΕΤΕ-ΔΕΗ:Το παρελθόν σας δεν μπορεί να σας αφήσει να δείτε με άλλα μάτια τις απαιτήσεις των νέων συγκυριών



Η ΣΑΔ από τη συγκρότησή της και τη διαχρονική της πορεία
είναι η δύναμη που έχει στην πράξη αναδείξει το ζήτημα της ενότητας και της συμπαράταξης των δυνάμεων που παλεύουν για τα προβλήματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Με βάση τα παραπάνω, των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει από τις μνημονιακές και κυβερνητικές επιλογές σήμερα και την αναγκαιότητα της συμπαράταξης ευρύτερων δυνάμεων για να αντιπαρατεθούμε σε αυτές τις πολιτικές προέκυψε η αναγκαιότητα νέων συσπειρώσεων και μετώπων.
Η θέση μας αυτή οδήγησε στη συγκρότηση του «Ενωτικού Αγωνιστικού Μετώπου των εργαζομένων» την άνοιξη του 2013.
Η πρώτη εκλογική μάχη δόθηκε στις εκλογές για τη ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ της μητρικής ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ.
Ο βαθμός όμως ωρίμανσης αυτού του πολιτικο-συνδικαλιστικού εγχειρήματος δεν ήταν ο ίδιος για όλους.
Αποδείχθηκε στην πράξη ότι χρησιμοποιήθηκε για αποενοχοποίηση και κολυμβήθρα του παρελθόντος και όχημα επιβίωσης για ορισμένους.
Πώς είναι δυνατόν τα σφυριά σου να χτυπούν στη ΔΕΗ και να μην ενδιαφέρονται για τις θυγατρικές;
Γιατί δεν έχει εκδοθεί μέχρι τώρα καμιά ανακοίνωση αυτοκριτικής ή έστω εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, ενώ υπήρξε ανακοίνωση ευχαριστίας στους εργαζόμενους για την εκλογή του συν. Φωτόπουλου στη μητρική;
Γιατί επί της ουσίας χαρίστηκε στη ΔΑΚΕ η εκλογή εργαζομένων στο Δ.Σ. των ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ ενώ κατ’ ομολογία δεν υπήρχαν αυτοί οι συσχετισμοί;
Παρά τα αποτελέσματα αυτά, η ΣΑΔ βάζοντας πέρα και πάνω απ’ όλα αυτή την ενότητα και τη συμπαράταξη αλλά και τη συνέχιση αυτού του εγχειρήματος, δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα.
Στις 12 – 13 Ιούνη δώσαμε τη μάχη των εκλογών στο μεγαλύτερο και ιστορικό Σωματείο της ΕΤΕ/ΔΕΗ αναδεικνύοντας το ψηφοδέλτιο μας σε πρώτη δύναμη με 1539 ψήφους και 11 έδρες στο Δ.Σ. και δεύτερη τη ΔΑΚΕ με 1232 ψήφους και 9 έδρες.
Από τον Ιούλιο του 2013 έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες συγκρότησης σε σώμα του νέου Δ.Σ. με βάση τους εκλογικούς συσχετισμούς και την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας και αναλογικότητας, μιας αρχής κατάκτησης του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και του Σωματείου μας διαχρονικά.
Παρά τα επαναλαμβανόμενα Δ.Σ. από τον Αύγουστο μέχρι και τον Σεπτέμβριο αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω προσωπικών αντιπαραθέσεων και προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τις διαπροσωπικές σχέσεις και καταστάσεις του παρελθόντος Δ.Σ.
Έτσι φθάσαμε στο Δ.Σ. στις αρχές του Οκτώβρη όπου: από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο συν. Τομπαλίδης Άγγελος λόγω προβλήματος υγείας και ζητήθηκε η αντικατάστασή του με βάση το άρθ. 16 του Καταστατικού πράγμα που αρνήθηκαν οι συν. Ταμαδάκης και Μανιάτηs. Ως αποτέλεσμα σ’ αυτή την αντικαταστατική μεθόδευση αποχώρησαν από τη συνεδρίαση οι συν. Μιχαλάτος και Λαδάς. Έγινε επίκληση αυτής της αποχώρησης από τη ΔΑΚΕ ότι το ΕΑΜΕ δεν είναι πρώτη δύναμη και έτσι πρόεδρος πρέπει να εκλεγεί από τη ΔΑΚΕ γιατί με τα 9 μέλη είναι πρώτη δύναμη!!!! Και αυτό ως εκ θαύματος το δέχθηκε ο συν. Μανιάτης, αφού πρώτα, μετά από διακοπή, διαβουλεύτηκε τον «ΜΕΝΤΟΡΑ» του.
Η εκλογική δύναμη, συνάδελφοι, κάθε ψηφοδελτίου καθορίζονται από τις εκλογές και την ψήφο των εργαζομένων και όχι από τις συγκυρίες της στιγμής. (Άλλωστε εμείς δεν ζητήσαμε αποχώρηση από το ΕΑΜΕ).
Δέχθηκαν δηλαδή ότι 11 εκλεγμένοι είναι λιγότεροι από 9 και ότι η ΔΑΚΕ είναι πλέον η πρώτη δύναμη των εκλογών και για να δικαιολογήσουν τη στάση τους αυτή επικαλούνται την αποχώρηση των συν. Μιχαλάτου – Λαδά.
Ερώτημα: Εάν δεν αποχωρούσαν οι συνάδελφοι και με δεδομένο της άρνηση της αντικατάστασης των συναδέλφων Τομπαλίδη – Τσίτουρα και τη διαφωνία και τη στάση του συν. Σκαλίτση το 11 δεν ήταν 8 παρόντες; Άρα και πάλι η ΔΑΚΕ με τα 9 μέλη δεν ήταν η πρώτη στη συνεδρίαση του Δ.Σ.;
Συνάδελφοι και φίλοι του τμήματος του ΕΑΜΕ, ας αφήσουμε τα συνδικαλιστικά «τερτίπια» και τις δικαιολογίες. Πέστε καθαρά στους εργαζόμενους ότι: αρχίζει και φθάνει η συνδικαλιστική και πολιτική σας παιδεία μόνο για διαχείριση των σωματειακών μηχανισμών.
Ο βαθμός ωρίμανσής σας είναι τέτοιος που δεν μπορείτε να ερμηνεύσετε την ενότητα, την συμπαράταξη, το νέο που πρέπει να γεννηθεί στις συγκυρίες που ζούμε.
Το παρελθόν σας δεν μπορεί να σας αφήσει να δείτε με άλλα μάτια τις απαιτήσεις των νέων συγκυριών. Επανέρχεστε στην αγκαλιά ενός ιδιότυπου κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Η συμπλήρωση των κενών θέσεων για το προεδρείο που έγινε στο επόμενο Δ.Σ. στις 27-11-2013 ήταν η αποκορύφωση του «Πάρτα όλα» της ΔΑΚΕ και της ομάδα Μανιάτη (ΕΑΜΕ) και γι’ αυτό αποχώρησαν οι παρατάξεις ΣΑΔ – ΕΠΑΔ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Η ΣΑΔ παρ’ όλα αυτά τα προβλήματα θα συνεχίσει την ενωτική της πορεία στην ΕΤΕ/ΔΕΗ μακριά από αυτές σας τις πρακτικές.
Η ΣΑΔ μαζί με όλους τους συναδέλφους, με δυνάμεις που θέλουν να βλέπουν το Δάσος και όχι το Δέντρο, μπορούν κα πρέπει να συμπορευτούν για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της επιχείρησης του λαού.
Να αποτρέψουμε το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News