Dei Energy News

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

TΣΙΠΡΑΣ:Η εντολή που θα μας δώσει ο λαός θα γίνει δύναμη για την ανατροπή

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ)

Λαέ της Ελλάδας,
 Η σημερινή συγκέντρωση είναι μήνυμα νίκης, μήνυμα ελπίδας, μήνυμα ανατροπής. Δυό χρόνια τώρα αποφάσιζαν χωρίς εσένα. Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσεις εσύ. 
Και σήμερα μίλησες. Σήμερα ακούστηκες. Στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δυο χρόνια τώρα ψήφιζαν ναι σε όλα, χωρίς εσένα. Τώρα ήρθε η ώρα να ψηφίσεις εσύ. Και σήμερα ψήφισες. Ψήφισες αξιοπρέπεια, ανατροπή, ελπίδα. Σήμερα δίνεις εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της αριστεράς. Γυρίζεις τη πλάτη σου στο Μνημόνιο. Στα κόμματά του. Στις γερασμένες δυνάμεις του χθες. Σήμερα πολίτες της Αθήνας γυρίζουμε τον τροχό της Ιστορίας. 
Ξαναζωντανεύουμε την ελπίδα. Κανένας και τίποτα πια, δεν μπορούν να σταματήσουν ένα λαό αποφασισμένο να πάρει τη ζωή του στα χέρια του. Κανένας και τίποτα πια, δεν μπορούν να σταματήσουν ένα λαό αποφασισμένο ν’ αλλάξει τη μοίρα του. 
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ενώνεται ο λαός με την Αριστερά, για να σταματήσουν την καταστροφή. Ενώνεται ο λαός με την Αριστερά, για ν’ ανοίξουν τις μεγάλες λεωφόρους της Δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής προκοπής. Είναι, σήμερα, κι ο ποιητής ανάμεσά μας, με το στίχο του: «….αυτός ο θόρυβος είναι ο σφυγμός ενός πελώριου πυρετού – θα ’λεγες πως το ίδιο το μέλλον βαδίζει σήμερα….» Εδώ είναι το αύριο. 
Εδώ είναι το μέλλον. Είμαστε, όλες και όλοι, εδώ. Δεν λείπει κανείς. 
Απ’ αυτό το εγερτήριο συνειδήσεων. Απ’ αυτό το από χρόνια οφειλόμενο συναπάντημα γενεών, αγώνων, ελπίδων, οραμάτων. Όλες οι γενιές των ενωτικών αγώνων του λαού μας ξανασυναντιούνται, εδώ στην Ομόνοια, σ’ αυτό το σταυροδρόμι της Ελλάδας. Οι γενιές που έζησαν στις μυλόπετρες της Ιστορίας. Η γενιά της Εθνικής Αντίστασης. Του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου. Του Γοργοπόταμου. Η γενιά των δημοκρατικών αγώνων του 114. 
Της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς. Του ασυμβίβαστου αιτήματος για Δημοκρατία. Η γενιά του αντιδικτατορικού αγώνα. Της υπέρβασης των μετεμφυλιακών διαχωριστικών γραμμών. 
Η γενιά της μεταπολίτευσης. Του πολιτικού ριζοσπαστισμού και της ανεκπλήρωτης ανατροπής. Αλλά και οι νεότερες γενιές, το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου που έχουμε χρέος να το ξελασπώσουμε, χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές. Για αυτό μας το χρέος συναντιόσαστε σήμερα, εδώ, οι κλειδοκράτορες της Ιστορίας. Οι πολίτες αυτού του τόπου. Και σπάτε το ανομολόγητο ταμπού της μεταπολίτευσης: Ότι η Αριστερά υπάρχει μόνο για να διαμαρτύρεται. Και σήμερα, για πρώτη φορά, εσείς διεκδικείτε και τα κλειδιά της κυβέρνησης. Διεκδικείται για το λαό την εξουσία. Ένα τεράστιο κύμα αξιοπρέπειας, αυτοπεποίθησης και ανατροπής έχει ξεσηκωθεί από τις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας. Ξεχύνεται με ορμή και συμπαρασύρει το γερασμένο, διαπλεκόμενο και εξαρτημένο πολιτικό κατεστημένο. Τίποτα, πια, δεν μπορεί να το σταματήσει. Και, στις 6 Μαΐου, θα φέρει το λαό ξανά κυρίαρχο στη χώρα του, τη Δημοκρατία πίσω στην Ελλάδα, την τρόικα έξω από τη χώρα και ένα νέο συνασπισμό της Αριστεράς με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. 
Γιατί τη Κυριακή δεν αναμετράται απλά και μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ με το πολιτικό κατεστημένο του Μνημονίου – με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Αναμετράται ο λαός με τη ζωή του. Αναμετράται ο λαός με τη μοίρα του. Αναμετράται η Ελλάδα των λίγων με την Ελλάδα των πολλών. Η Ελλάδα της ολιγαρχίας με την Ελλάδα της Δημοκρατίας.
 
Αυτό είναι το κρίσιμο δημοψήφισμα για το λαό και τον τόπο στις 6 Μαΐου. Πολίτες της Αθήνας, φίλες και φίλοι Εδώ και αρκετές μέρες ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα. Το φάντασμα μιας δημοκρατικής κυβέρνησης της Αριστεράς. Όλες οι δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο. Όλοι οι δυνάμεις του πλούτου της διαπλοκής, της τραπεζοκρατίας ενώθηκαν και σήμερα έχουν ένα μόνο αντίπαλο: 
Τον ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο. Και έναν μόνο εφιάλτη: Τη κυβέρνηση της Αριστεράς. Και ανησυχούν πάρα πολύ. Φοβούνται μη τυχόν και τη Δευτέρα ξημερώσει μια καινούργια μέρα για το λαό και για τον τόπο. Μη τυχόν και τη Δευτέρα ο λαός μας πάρει τις τύχες του στα χέρια του και αποτινάξει από πάνω του το ζυγό του μνημονίου, το ζυγό της εκμετάλλευσης και της υποτέλειας. Φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία. Φοβούνται την πιθανότητα ο λαός μας να ενισχύσει την ενωτική δύναμη της Αριστεράς. 
Καλωσορίζουμε το φόβο τους και τις λυσσαλέες επιθέσεις τους. Έχουν απόλυτο δίκιο να μας φοβούνται. Έχουν δίκιο να μας πολεμάνε. 
Γιατί εμάς δεν μας έχουν στο τσεπάκι τους. Φτάσαμε ακόμα να μας ζητήσουν να επιστρέψουμε την εντολή που θα μας δώσει ο λαός. Τους το λέμε όσο πιο καθαρά γίνεται. Τα όπλα που θα μας δώσει ο λαός δεν τα καταθέτουμε. Η εντολή δεν θα επιστραφεί. Η εντολή που θα μας δώσει ο λαός θα γίνει δύναμη για την ανατροπή. Τελεία και παύλα. Πολίτες της Αθήνας Δυο χρόνια τώρα, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του λαούς μας στην αξιοπρέπεια, χρειάστηκε να συγκρουστούμε με τα μεγάλα συμφέροντα, ντόπια και ξένα. Με αυτούς που επέβαλαν ως ευλογία το μνημόνιο της χρεοκοπίας στο λαό για να περισώσουν τα δικά κέρδη τους. 
Χρειάστηκε να παλέψουμε με τους εχθρούς και εκμεταλλευτές του λαού. Με τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις και τις τράπεζές τους, τους κερδοσκόπους, τους αεριτζήδες των χρηματιστηρίων, τους καναλάρχες και ταυτόχρονα μεγαλοεργολάβους. 
Στην Κερατέα και στη Χαλκιδική, όπου ο ληστρικός καπιταλισμός απειλεί να καταστρέψει τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον. Βρεθήκαμε στις πλατείες και τους δρόμους. Χρειάστηκε να συγκρουστούμε και δεν το φοβηθήκαμε, με όλους όσους είχαν συνηθίσει στη χώρα μας να αντιμετωπίζουν τις κυβερνήσεις ως εργαλείο για τη διεκπεραίωση των συμφερόντων τους. Χρειάστηκε να συγκρουστούμε με την παντοδύναμη εξουσία του τριγώνου της αμαρτίας, που στη μια κορυφή έχει το διεφθαρμένο δικομματικό πολιτικό σύστημα, στην άλλη την τραπεζοκρατία και στην τρίτη τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Ακόμα και με τους μεσάζοντες που στήνουν καρτέλ για να εκμεταλλεύονται την παραγωγή του πλούτου και τον μόχθο του λαού μας. 
 Και σήμερα καταλαβαίνουμε απολύτως γιατί ποτέ άλλοτε από τη μεταπολίτευση και μετά, αυτές οι δυνάμεις δεν ήταν τόσο ενωμένες, εναντίον μιας παράταξης, όσο είναι σήμερα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της πρότασής μας για μια εναλλακτική κυβέρνηση της Αριστεράς. 
Διαπιστώνουμε όμως ότι δεν περνάει πια η μπογιά τους ότι οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες. Όσο μας πολεμάνε τόσο μας ενισχύουν. Και από δω από την πλατεία Ομονοίας τους στέλνουμε ένα μήνυμα. Συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα δεν θα μπορείτε ανενόχλητοι να καταστρέφετε τη χώρα. Συμβιβασθείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα με την εντολή του λαού θα η Δημοκρατία επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε. 
Και η δημοκρατία έχει κανόνες. Και θα μάθετε να τους σέβεστε είτε το θέλετε είτε όχι. Συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα δε θα φοβίζετε εσείς το λαό αλλά ο λαός θα φοβίζει εσάς. Γιατί από Δευτέρα θα έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση της αριστεράς που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας και θα ανατρέψει τη πορεία του λαού μας προς τη δυστυχία. 
Πολίτες της Αθήνας Η δική μας στρατηγική ανάπτυξης ταυτίζεται με τη βελτίωση της ζωής των πολλών. Με σταθερές θέσεις εργασίας, με το κοινωνικό κράτος και τα δημόσια αγαθά. Η δική τους στρατηγική, η στρατηγική του κόμματος του μνημονίου ταυτίζεται με την ανέχεια, την ανασφάλεια και την απελπισία που εξαπλώνονται. 
Εμείς δεν επενδύουμε στην εξαθλίωση του λαού. Στην εξαθλίωση του λαού επενδύουν οι δυνάμεις του μνημονίου που θέλουν το λαό φοβισμένο, τρομαγμένο, και άρα ανίκανο να τους αντισταθεί. 
Εμείς επενδύουμε στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων , στην ικανότητα τους να κάνουν επιλογές χωρίς εκβιασμούς και εξαρτήσεις και να μπορούν να οραματίζονται και να αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο. Εμείς επιδιώκουμε και μπορούμε, μέσα στην καρδιά της κρίσης, μέσα από τα κοινωνικά ερείπια που δημιουργεί η πολιτική των μνημονίων να δημιουργήσουμε μαζί με το λαό με τους νέους και τις νέες, την δημοκρατική και πολιτισμική αναγέννηση της πατρίδας μας. 
Γιατί εμείς δεν διεκδικούμε την επιστροφή στο καθεστώς που βιώναμε πριν την κρίση και αποτέλεσε τη βάση για να εδραιωθεί η κοινωνική αδικία και η διαφθορά. Εμείς έχουμε όραμα για την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας. Της Ελλάδας της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Έχουμε όραμα τη δίκαιη διανομή του πλούτου και των αγαθών ώστε να μπορούν όλοι να έχουν εισοδήματα αρκετά, ώστε να τους εξασφαλίζουν μια ζωή με αξιοπρέπεια. 
Έχουμε όραμα την παραγωγική ανασυγκρότηση, ώστε οι παραγωγοί του πλούτου, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι αγρότες να έχουν σημαντικό μέρισμα από τον πλούτο που παράγουν. Να μην καρπώνονται τον πλούτο τους οι μεσάζοντες, οι τράπεζες και τα καρτέλ. 
Έχουμε όραμα να στήσουμε μια ασπίδα προστασίας απέναντι στην κρίση, για κάθε αδύναμο και ανήμπορο συμπολίτη μας. 
Να έχουν όλοι το δικαίωμα σε ένα ελάχιστο εγγυημένο αξιοπρεπές εισόδημα. Να έχουν όλοι πρόσβαση σε αξιοπρεπή περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία. 
Να έχουν όλοι οι απόμαχοι της ζωής αξιοπρεπή σύνταξη και στοιχειώδη φροντίδα κοινωνικής προστασίας. Να μη πηγαίνει κανένα παιδί πεινασμένο στο σχολείο.
 Έχουμε όραμα μια κοινωνία που θα επενδύει στο πιο δυναμικό της κομμάτι στους νέους επιστήμονες, στους νέους ερευνητές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να σπουδάσουν, να εργαστούν, να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν στην πατρίδα μας και όχι να φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό. Έχουμε όραμα μια κοινωνία της αλληλεγγύης, όπου δεν θα κυριαρχεί το μίσος για το διαφορετικό αλλά η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη. 
 Έχουμε όραμα να ζήσουμε σε μια πατρίδα που δεν θα πληγώνει τα όνειρά μας, δεν θα ξεπουλιέται σε ξένα και ντόπια συμφέροντα, δεν θα ξεπουλά το δημόσιο και φυσικό πλούτο για να ξεπληρώσει χρέη που ποτέ ο λαός μας δεν καρπώθηκε. 
Και ακριβώς επειδή έχουμε όραμα για μια νέα Ελλάδα που υπερβαίνει τα αποτυχημένα υποδείγματα του χθες, επιδιώκουμε άμεσες λύσεις, άμεσα μέτρα ΤΩΡΑ για να σταματήσουμε τη λεηλασία και τη καταστροφή του λαού και της πατρίδας μας. Έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα συγκροτημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο για την έξοδο από τη κρίση. Σχέδιο που βασίζεται στη παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας
Στην αναδιανομή του πλούτου, με εξισορρόπηση των φορολογικών βαρών και φορολόγηση του συσσωρευμένοι πλούτου. Στην διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το δημόσιο χρέος, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, που δε μπορεί παρά να σημαίνει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του. Στη κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας και όχι των τραπεζιτών. Στη βάση αυτού του προγράμματος, αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε μια ασφαλή, νέα πορεία για τον τόπο. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε μια νέα Ελλάδα. Χωρίς τα δεσμά της δανειακής σύμβασης της υποτέλειας και του Μνημονίου της καταστροφής. Η Ελλάδα θα αλλάξει σε μια Ευρώπη που ήδη αλλάζει. 
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε ότι, από την επομένη των εκλογών, η νέα κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας θα κινητοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους, με προτεραιότητα να υψώσει αμέσως ασπίδα προστασίας στην κοινωνία. Θα εφαρμόσουμε μέτρα αναδιανομής του εισοδήματος και του πλούτου άμεσης απόδοσης, που θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα. 
Με στόχο να ανακουφίσουμε αμέσως εκείνους που πλήττονται περισσότερο από την κρίση: τους άνεργους, τους άστεγους, όσους αναζητούν τροφή στα συσσίτια, τους υποαπασχολούμενους, τους φτωχούς και ανασφάλιστους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Γιατί εμείς θα καταργήσουμε το ειδικό ταμείο που θα συλλέγει όλα τα έσοδα του κράτους δίνοντας προτεραιότητα στους δανειστές. 
 Γιατί εμείς θα αποκαταστήσουμε με δημόσια περιουσία τη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων που έγινε με το PSI, γιατί θα ακυρώσουμε τις περικοπές στις συντάξεις. Γι’ αυτό μόνον εμείς, μπορούμε να εγγυηθούμε τους μισθούς και τις συντάξεις του ελληνικού λαού στο ακέραιο. Και το λέμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας: Μπροστά στο δίλλημα κοινωνία ή δανειστές, εμείς απαντάμε κοινωνία. Καθαρά και ξάστερα. Ούτε ένα ευρώ για τους τοκογλύφους. 
Ούτε ένα ευρώ για το χρέος μέχρι να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η κοινωνία και η οικονομία, μέχρι να καταφέρουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση διαγραφής του, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Πολίτες της Αθήνας, Αυτές τις εκλογές δεν τις ήθελαν. Αυτές τις εκλογές τις επέβαλλε ο λαός μας. 
Με τις κινητοποιήσεις του Ιούνη, του Οκτώβρη, του Φλεβάρη. Για αυτό και δεν πρέπει να πάει χαμένη η ευκαιρία. Απευθυνόμαστε σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Σε όλους όσοι, έως το 2009, αγωνίζονταν για το ΠΑΣΟΚ και ψηφίζαν το ΠΑΣΟΚ. Και τους λέμε: Δεν αγωνιστήκατε για το κόμμα του Μνημονίου. Δεν αγωνιστήκατε για το κόμμα του κ. Βενιζέλου. Του υπουργού Οικονομικών, που ξήλωσε μία προς μία τις κοινωνικές κατακτήσεις της δεκαετίας του ‘80. Του ανθρώπου-δεκανίκι των Σαρκοζί – Μέρκελ. 
Που μετέτρεψε τα συμφέροντα και τις ιδεοληψίες της κας Μέρκελ σε οικονομική και κοινωνική πολιτική για τη χώρα μας. Δεν εγκαταλείπετε εσείς τις αξίες και τις ιδέες σας. Το κόμμα του κ. Βενιζέλου σας εγκατέλειψε. 
Το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει αντικαταστήσει την πλατιά κοινωνική συμμαχία που για δεκαετίες το στήριζε με μια νέα κοινωνική συμμαχία του πλούτου και της ολιγαρχίας. Με τους λίγους που πλουτίζουν όταν οι πολλοί φτωχαίνουν. Το κόμμα του κ. Βενιζέλου επέλεξε τους λίγους προνομιούχους, που διευρύνουν τον πλούτο και τα προνόμιά τους με το Μνημόνιο, και εγκατέλειψε τους πολλούς και μη προνομιούχους. Γι’ αυτό και οι μη προνομιούχοι έλληνες, καταλαβαίνουν ότι ο ριζοσπαστισμός της μεταπολιτευτικής κοινωνικής συμμαχίας της Αλλαγής, βρίσκει σήμερα την αντιστοίχισή του στο μήνυμα της ανατροπής που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 
Η δημοκρατική παράταξη της μεταπολίτευσης είναι σήμερα εδώ. 
Είναι ο σημερινός νέος συνασπισμός εξουσίας, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, για το δημοκρατικό και προοδευτικό αύριο της πατρίδας μας. Αυτό είναι το κοινό μας σπίτι σήμερα, φίλες και φίλοι που στο παρελθόν ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ. Και σας καλωσορίζουμε, για να συνεχίσουμε μαζί τον κοινό μας αγώνα. 
 Γιατί τώρα είναι η ώρα της νέας συσπείρωσης, της μεγάλης πανστρατιάς για τη Δημοκρατία και την ανατροπή. Απευθυνόμαστε, επίσης, στον απλό συντηρητικό ψηφοφόρο, που αγκομαχά από το Μνημόνιο. 
Το Μνημόνιο κονιορτοποιεί τις παλιές διαχωριστικές γραμμές της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Είμαστε πια στην ίδια όχθη του ποταμού. Αυτά που μας χώριζαν μέχρι χθες είναι πολύ λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν σήμερα. Γιατί πάντα, στην ιστορία, όταν ο λαός κινδυνεύει από την πείνα και την εξαθλίωση, μόνο με την ενότητα μπορεί να ανταπεξέλθει. Όσοι, λοιπόν, προσπαθούν να αναβιώσουν τις παλιές διαχωριστικές γραμμές, επιδιώκουν να κρυφτούν οι ίδιοι πίσω από αυτές. Προσπαθούν να κρύψουν τις οδυνηρές για εσάς δεσμεύσεις τους στην τρόικα. Ο κος Σαμαράς από τη μια να μιλά για εθνική ενότητα και από την άλλη να ανασύρει από το μπαούλο της ιστορίας τις διαχωριστικές γραμμές του Εμφυλίου και να μας λέει ότι είναι υπερήφανος που διέλυσε την ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς. 
Αλήθεια όμως, πότε ήταν περισσότερο υπερήφανος ο κ. Σαμαράς. 
 Όταν καταψήφιζε το πρώτο Μνημόνιο ή όταν υπερψήφιζε το δεύτερο Μνημόνιο; Όταν μιλά για εθνική αξιοπρέπεια ή όταν υπέγραψε την δήλωση υποταγής στην Μέρκελ και στους πιστωτές, εκχωρώντας την εθνική κυριαρχία; Η μήπως όταν δεσμεύτηκε να ξεχάσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Μην τους αφήσετε, λοιπόν, να γλιτώσουν από τον εφιάλτη της ψήφου σας με τα φτηνά τους κόλπα. Από αυτούς κινδυνεύετε – όχι από εμάς. 
Από τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουν μόνο το οικονομικό κατεστημένο και οι δανειστές της χώρας. Αυτοί διαιρούν. Εμείς ενώνουμε. 
 Και απευθύνουμε σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα μήνυμα πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας για τη σωτηρία του λαού και του τόπου. Απευθυνόμαστε στους αριστερούς και στις αριστερές, στους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες και τους ρωτάμε: Πότε η αριστερά κατάφερε να γράψει τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας της; Όταν επέμεινε στη πολυδιάσπαση και στον κατακερματισμό της ή όταν κατάφερε να ενώσει τις δυνάμεις της, ενώνοντας παράλληλα και τον ελληνικό λαό. Και ποιος αλήθεια ωφελείται και ποιος χάνει από το πείσμα κάποιων ηγεσιών της Αριστεράς – και κυρίως του ΚΚΕ – να παραμείνουμε διαιρεμένοι; Μόνο το κατεστημένο, οι τοκογλύφοι και η διαπλοκή ευνοούνται και τρίβουν τα χέρια τους από τη διάσπαση της αριστεράς, όχι ο λαός μας . 
Καλούμε, λοιπόν, κάθε κομμουνιστή και κάθε κομουνίστρια να δώσει τη μάχη της ενότητας. Να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο, μετεκλογικό, συνασπισμό εξουσίας για την ανατροπή. Εμάς αντίπαλός μας δεν είναι το ΚΚΕ. 
Αντίπαλός μας είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. 
Και για να τους ανατρέψουμε πρέπει να ενωθούμε. Δεν κατανοούμε την επιμονή της ηγεσίας του ΚΚΕ στη πολεμική με το ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές της Κυριακής κρίνεται το παρόν και το μέλλον του λαού μας και όχι το ποιος είχε δίκιο ή άδικο στις διασπάσεις του παρελθόντος Δεν κατανοούμε επίσης την επιμονή του Φώτη Κουβέλη να αρνείται τη πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς, ενώ εσχάτως μιλά για την ανάγκη προοδευτικής κυβέρνησης. Είναι άραγε δυνατό σε αυτή τη κυβέρνηση να χωρά και το κόμμα του κου Βενιζέλου; Είναι άραγε δυνατό να συμβιβάζεται η πρόοδος με την εφαρμογή του μνημονίου και την απαρέγκλιτη τήρηση της δανειακής σύμβασης; 
 Εμείς απαντάμε ΟΧΙ. Και είμαστε βέβαιοι πως ο λαός μας με τη ψήφο του τη Κυριακή θα επιβάλει την ενότητα και τη κυβερνητική συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς. 
Μπροστά στο μεγάλο ΝΑΙ του λαού μας στη ανατροπή του μνημονίου και της πορείας του προς τη δυστυχία κανείς δε θα μπορεί να επιμείνει στα μικρά και ιδιοτελή του ΟΧΙ.
 Γιατί από τη Δευτέρα το πρωί, η πρόταση για την ενότητα και τη κυβερνητική συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς, δε θα είναι πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. 
ΘΑ είναι η εντολή του λαού μας. Και την εντολή του λαού μας κανείς δε θα μπορέσει να την αγνοήσει. Απευθυνόμαστε τέλος στους άντρες και στις γυναίκες, στους νέους και στις νέες, που είναι αναποφάσιστοι, που ακόμη προβληματίζονται για την ψήφο τους, σε όσους πιστεύουν ότι δεν τους αφορούν οι εκλογές και τους λέμε: Μην αφήσετε τους άλλους να μιλήσουν για σας. 
 Μην τους εκχωρήσετε την ιδιότητα του πολίτη. Αυτήν την ιδιότητα δεν μπορούν ούτε να σας την αφαιρέσουν ούτε να σας την κλέψουν, όπως σας έκλεψαν τις δουλειές, τους μισθούς και τα όνειρα. Και κυρίως σας καλούμε να μην σκορπίσετε τη ψήφο σας. Να μην ενισχύσετε τις εγκληματικές συμμορίες και τους νοσταλγούς των ναζί. Δεν τιμωρείται έτσι το κατεστημένο. Αυτοί δεν είναι ενάντια στο σύστημα. 
Είναι το σκοτεινό χέρι του συστήματος που είναι έτοιμο να το βοηθήσει. Όπως το περασμένο καλοκαίρι το βοήθαγε για να διαλύσει τις διαδηλώσεις των αγανακτισμένων. 
Αυτοί θέλουν να ξαναστήσουν τη σβάστικα στην ακρόπολη. Αυτή που κατέβασε ο Μανώλης Γλέζος. 
Ο πρώτος παρτιζάνος της Ευρώπης όπως τον αποκάλεσε ο στρατηγός Ντε Γκώλ. Ας μη τους το επιτρέψουμε. Πολίτες της Αθήνας, αυτή τη Κυριακή εκατομμύρια ζευγάρια μάτια σε όλη την Ευρώπη θα μας παρακολουθούν. 
Οι λαοί της Ευρώπης προσμένουν από μας το έναυσμα για τη μεγάλη ανατροπή. Σας καλούμε να μη γίνετε το «νεκρό βάρος της Ιστορίας», όπως έλεγε ο Γκράμσι. Μη σκορπίσετε τη ψήφο σας. Μη δώσετε άλλη μια ευκαιρία στο καταρρέον μνημονιακό μπλόκ να αναστηθεί. Η ψήφος για να είναι αποτελεσματική και ισχυρή πρέπει να συγκεντρωθεί. Να γίνει δύναμη ανατροπής. Καλούμε κάθε νέο, κάθε νέα, να πάει στις κάλπες. Να ψηφίσει και για λογαριασμό εκείνων που αναγκάστηκαν και ξενιτεύτηκαν. 
Βγείτε την Κυριακή όλες και όλοι μπροστά. Κάντε εσείς τη διαφορά. Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης ανατροπής. Τώρα γυρίζουμε τον τροχό της Ιστορίας. Αν όχι τώρα πότε; Αν όχι εμείς, ποιοι; Φέρτε το όνειρο πιο κοντά. Ενισχύστε τη δύναμη της ελπίδας, της αξιοπρέπειας, της ανατροπής και της προοπτικής. 
Ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Στη δύναμη που μπορεί να ενώσει τις αντιμνημονιακές προοδευτικές δυνάμεις. Ανοίξτε, εσείς, το δρόμο, στο νέο συνασπισμό εξουσίας της Αριστεράς.
 Εμπρός για την κυβέρνηση της αριστεράς, εμπρός για την ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News