Dei Energy News

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της ΔΕΗ»

Σε ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στο 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στο Στόμιο της Λάρισας.
ΠαράλληΛα έκανε λόγο για κρατικό αυταρχισμό, ενώ τάχθηκε υπέρ του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ...

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι ουδέποτε το κόμμα του είπε πως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιοι.
«Είναι άλλο αυτό που λέει το ΚΚΕ. Ότι δηλαδή, τα διαφορετικά μείγματα άσκησης πολιτικής που προτείνουν, σε τελευταία ανάλυση, οδηγούν στον ίδιο αντιλαϊκό μονόδρομο, ακριβώς γιατί είναι προτάσεις «εντός των τειχών», οδηγούν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ είπε ότι παρά την εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων στο νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ» αυτό δεν σημαίνει ότι φτιάχτηκε ή φτιάχνεται μέτωπο της αντιπολίτευσης.
«Γιατί όσοι εναντιώνονται στο νομοσχέδιο δεν βγάζουν τσιμουδιά, για το γεγονός ότι η πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ έχει ξεκινήσει προ πολλού, με τους νόμους του 1990, του 1999, του 2000,του 2005, του 2011, του 2014. Και σε αυτό το έγκλημα έχουν βάλει πολλοί το χεράκι τους -ψηφίζοντας και στηρίζοντας- και από τους σημερινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν τότε βουλευτές ή στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Επίσης δεν λένε κουβέντα για την ανάγκη πλήρους κατάργησης του κοινοτικού πλαισίου απελευθέρωσης του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο γ.γ του ΚΚΕ.
Επανέλαβε ότι η πρόταση του ΚΚΕ και το πλαίσιο που θέτει για πιθανό δημοψήφισμα είναι «άμεση απόσυρση ή κατάργηση εάν ψηφιστεί, του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», και κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου που έχει οδηγήσει σε ουσιαστική ιδιωτικοποίηση, εκφράζοντας αντίθεση στο σύνολο του πλαισίου της ΕΕ για την απελευθέρωση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η αναβίωση του αναθεωρητισμού και του οπορτουνισμού στις γραμμές του κομμουνιστικού κινήματος, γίνεται πάντα με υποχώρηση προς τις αστικές μεταρρυθμιστικές θέσεις της σοσιαλδημοκρατίας κι έχει οδηγήσει ιδιαίτερα στην Ευρώπη, σε ένα διαχειριστικό πρόγραμμα αλλού συνεργασίας με αυτήν, αλλού ενσωμάτωσης ή και αντικατάστασης με άλλα συναφή σχήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News