Dei Energy News

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ:ΣΗΜΑΝΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ

Άκρως αποκαλυπτικός και υπέρ του δέοντος δεικτικός ήταν ο πρωθυπουργός, για το μέλλον της ΔΕΗ κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στην ολομέλεια της βουλής.
 
Πιο συγκεκριμένα ανακοινώσε την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων οργανισμών καθώς και της ΔΕΗ, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και να απελευθερωθεί η αγορά ενέργειας ώστε να προκύψει ευημερία στο τόπο….
  • Λησμονούν φαίνεται ή προσχηματικά ξεχνούν ότι η απελευθέρωση της Η/Ε λειτουργεί στη χώρα εδώ και μια δεκαετία.
  • Λησμονούν ότι στην παραγωγή λειτουργούν 9 μονάδες συνολικής αξίας 3000 mw, οι οποίες μάλιστα αποπληρώνονται με εγγυημένες τιμές διασφαλίζοντας την ανάκτηση του μεταβλητού κόστους συν 10%.
  • Λησμονούν επίσης, ότι και στην λιανική αγορά υπάρχει απελευθέρωση με αποτέλεσμα να προκύπτουν διάφοροι αεριτζήδες όπως η ellas power και η energa οι οποίες τσέπωσαν πάνω από 120 εκατ. € και εξαφανίστηκαν??? ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΠΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ?
Μήπως μπορούν να μας φέρουν ένα παράδειγμα εκεί που απελευθερώθηκε η αγορά, αν πρόεκυψαν χαμηλές τιμές ή είχαμε αυξήσεις από 50% μέχρι και 100%.Δυστυχώς, όσο και να επαίρονται για το δόγμα της νεοφιλελεύθερης άποψης ότι οι αγορές ρυθμίζουν τα πάντα, άρα και τον ¨υγιή ανταγωνισμό ¨ που θα μας έφερνε χαμηλές τιμές, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι πρόκειται για μια ψευδεπίγραφη πολιτική που σκορπά δεινά στον Έλληνα καταναλωτή.
Δηλώνουμε με κάθε παρρησία ότι δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, γιατί η Η/Ε είναι κοινωνικό αγαθό και σε κάθε περίπτωση πρέπει να λειτουργεί κάτω από τον κρατικό παρεμβατισμό και όχι με την ασυδοσία των αγορών και την επιτήρηση της ΡΑΕ, η οποία λειτουργεί αβανταδόρικα υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί με αυτή την χρηματιστηριακή άπνοια και την οικονομική κρίση που περνά η χώρα να ξεπουληθεί η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας έναντι πινακίου φακής, σε όφελος του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Αν η ιδιωτική πρωτοβουλία θέλει εργοστάσια και ορυχεία να δημιουργήσει δικά της και όχι από τα έτοιμα της ΔΕΗ, τα οποία είναι περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού λαού, ενώ έχουν ενσωματωμένα τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού της ΔΕΗ, αφού είχαμε ασφάλιση στον εργοδότη.
Τέλος αξίζει να σημειώσουμε, ότι θα περιμέναμε από την νέα κυβέρνηση, αντί να προαναγγέλλει ιδιωτικοποιήσεις και να λοιδορεί την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τον πρόεδρο της, θα ήταν ωφέλιμο για την χώρα και τους καταναλωτές να εξαγγείλει μια ενεργειακή πολιτική που θα έβαζε φρένο στην ασυδοσία των αγορών, θα σταματούσε τις αυθαιρεσίες της ΡΑΕ και την προσφάτως προκλητική ρύθμιση για το αλουμίνιο της ΕΛΛΑΔΟΣ να πληρώνει το βιομηχανικό ρεύμα στην ΔΕΗ με 42€ την mw από 72€, να πληρώσει τα 180 εκ.€ που χρωστά το δημόσιο στη ΔΕΗ, να καταργήσει τον φόρο κατανάλωσης στο μαζούτ και στο πετρέλαιο που στοιχίζει 150 εκ.€ στη ΔΕΗ, αλλά να καταργήσει τον τρόπο της αποπληρωμής των ιδιωτών στην χοντρική αγορά της Η/Ε που κοστίζει 300 εκ.€ ετησίως.
Με ενότητα και αγωνιστικότητα
θα δώσουμε και αυτή την μάχη
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News