Dei Energy News

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:Μη μετατρέπετε τη ΔΕΗ σε εχθρό της κοινωνίας


ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
κκ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ
Α. ΣΑΜΑΡΑ, Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟ, Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ
ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΕΗ


Κύριε Πρωθυπουργέ, 
Κύριοι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ,
ως εργαζόμενοι στη ΔΕΗ (την Επιχείρηση του Ελληνικού λαού) που εκ των πραγμάτων γνωρίζουμε πολύ καλά το τραγικό σημείο στο οποίο έχει φτάσει (και το γιατί) σας απευθύνουμε έκκληση αγωνίας να μην ξαναμπεί το ειδικό τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να μην χρησιμοποιηθεί και πάλι η ΔΕΗ, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος και η αποστολή της, ως φοροεισπράκτορας.
Κύριε πρωθυπουργέ
Κύριοι πολιτικοί αρχηγοί
Ο λόγος της έκκλησης μας έχει να κάνει τόσο με την ίδια τη ΔΕΗ και το μέλλον της όσο και με τον τεράστιο κίνδυνο που εγκυμονεί για όλο τον Ενεργειακό Τομέα μη αποκλειόμενης και της κατάρρευσης (black out) λόγω της έλλειψης ρευστότητας.
Κίνδυνος που γεννήθηκε από την είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και του τεράστιου προβλήματος ρευστότητας που δημιούργησε μιας και εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές αδυνατούσαν να πληρώσουν.
Κύριοι πολιτικοί αρχηγοί,
Γνωρίζετε πολύ καλά την αλληλεξάρτηση και την αλληλεπίδραση που υπάρχει σε όλη την αλυσίδα του ενεργειακού τομέα (προμήθεια πρώτων υλών, φυσικού αερίου, ΔΕΠΑ – Παραγωγή Ενέργειας από Λιγνίτη, Φυσικό Αέριο, ΑΠΕ – πώληση στη χονδρική ΛΑΓΗΕ, Μεταφορά Ενέργειας ΑΔΜΗΕ – Διανομή Ενέργειας ΔΕΔΔΗΕ – πώληση στη λιανική, Εταιρίες Προμήθειας).
Με βάση αυτή τη γνώση της αλληλεξάρτησης και της αλληλεπίδρασης επιτρέψτε μας να σας θυμίσουμε ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων (και όπως ήδη αναφέραμε κυρίως του ΕΕΤΗΔΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ) δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στην Επιχείρηση καθώς οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί στα νοικοκυριά από 388 εκ. € τον Οκτώβρη του 2011 εκτοξεύθηκαν στα 697 εκ. € !!! τον Ιούνιο του 2012, το οποίο μετακυλήθηκε στην αγορά.
Έτσι ο Ενεργειακός τομέας μιας και ο ένας χρώσταγε στον άλλο κινδύνευσε άμεσα με κατάρρευση και αν η ΔΕΗ δεν είχε παρακρατήσει 264 εκ από το ΕΕΤΗΔΕ μέχρι τον Ιούνιο και συνάψει άρον-άρον πανάκριβο δάνειο 100 εκ. € από το Ταμείο Παρακαταθηκών όπως άλλωστε και η ΔΕΠΑ (στον ΛΑΓΗΕ δεν εγκρίθηκε και χρωστά παντού), θα είχε καταρρεύσει ήδη.
Κύριοι πολιτικοί αρχηγοί με βάση τα παραπάνω που είναι η μία όψη του νομίσματος αλλά πρώτα από όλα και πάνω από όλα την άλλη του όψη, που είναι ο καταναλωτής , με αίσθημα ευθύνης σας καλούμε να μην ξαναβάλετε το ΕΕΤΗΔΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Πιθανή εμμονή σας στην κατεύθυνση σύνδεσης του ΕΕΤΗΔΕ με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και με δεδομένο ότι με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν δέχεστε ούτε την πρόταση της Διοίκησης να αποσταλούν οι λογαριασμοί από τη ΔΕΗ αλλά σε ξεχωριστό έντυπο και όχι ενσωματωμένοι με την κατανάλωση , θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα. Ανεξάρτητα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα, η στάση σας , μας οδηγεί στη σκέψη ότι και πάλι θα επιχειρηθεί ο εκβιασμός της κοινωνίας από το «παράθυρο». Και αυτό γιατί όποιος δεν έχει να πληρώσει το σύνολο του λογαριασμού πληρώνοντας μόνο την κατανάλωση του ρεύματος θα νομίζει ότι πληρώνει για τη ΔΕΗ και πιθανότατα από το δεύτερο λογαριασμό, εν αγνοία του, θα πληρώνει το ΕΕΤΗΔΕ (!!!) αφήνοντας την οικογένειά του «ξεκρέμαστη» προς τη ΔΕΗ αλλά και τη ΔΕΗ χρεωμένη και ανήμπορη να κάνει το οτιδήποτε, γιατί οι καταναλωτές θα της λένε «μα εγώ το ρεύμα το πλήρωσα…»
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κύριοι πολιτικοί αρχηγοί,
Γνωρίζοντας ότι οι καταναλωτές αγκομαχούν να επιβιώσουν, γνωρίζοντας ότι ήδη έχουν πληρώσει αλλεπάλληλες αυξήσεις για λογαριασμό και σε όφελος τρίτων και όχι της ΔΕΗ και κυρίως γνωρίζοντας ότι η ΔΕΗ είναι μισό βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση (πάνω από 1,1 δισ. € έφτασαν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί και 4,8 δισ. € το χρέος της εταιρίας) , με αγωνία και αίσθημα ευθύνης σας καλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να μην καταδικάσετε τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές.
Κύριοι πολιτικοί αρχηγοί,
Σας απευθύνουμε έκκληση: μην συνδέετε το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας με τέλη και φόρους.
Μη μετατρέπετε τη ΔΕΗ σε εχθρό της κοινωνίας.
Η ΔΕΗ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ,
Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΑΓΚΟΜΑΧΑ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΔΙΠΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News