Dei Energy News

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Νέες διευκρινίσεις από ΔΕΗ για τη διακοπή στο Άσυλο Ανιάτων

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την αποκοπή ρεύματος στο Άσυλο Ανιάτων, στην Κυψέλη, προχώρησε η ΔΕΗ, μετά τη διενέργεια έρευνας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της και ύστερα από συνεννόηση με τη Διοίκηση του Ιδρύματος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

• Όπως αναφέρθηκε και στο χθεσινό Δελτίο Τύπου, αποκοπή ρεύματος πραγματοποιήθηκε σε παροχή που δεν είναι στο όνομα του Ιδρύματος αλλά είναι στο όνομα ιδιώτη (ΠΕΣΜΑΝΤΟΓΛΟΥ ΜΕΤΣ Ν.).
• Μέσω της συγκεκριμένης παροχής, όπως βεβαιώθηκε σχετικά από τη Διοίκηση του Ιδρύματος, ηλεκτροδοτείται το κτίριο που λειτουργεί η Μέση Τεχνική Σχολή Αδελφών Νοσοκόμων. Η συγκεκριμένη παροχή ρεύματος αποκαταστάθηκε εντός ολίγων ωρών.
• Στο κεντρικό κτίριο, που ηλεκτροδοτείται από διαφορετική παροχή στο όνομα «Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων» και στο οποίο διαμένουν οι ασθενείς του Ασύλου, δεν έγινε καμία αποκοπή ρεύματος, παρά το γεγονός ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές της παροχής που διεκόπη. Συνεπώς, είναι ανακριβές ότι οι ασθενείς παρέμειναν χωρίς ρεύμα.
• Επίσης, είναι παντελώς ανακριβές – όπως υποστηρίχθηκε από ορισμένα ΜΜΕ – ότι το ρεύμα κόπηκε επειδή στο λογαριασμό υπήρχε το ΕΕΤΗΔΕ 2011, καθώς είναι σε όλους γνωστό ότι, από τα τέλη Απριλίου οι σχετικές ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν διαβιβασθεί στη ΓΓΠΣ του Υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News