Dei Energy News

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο Τανισκίδης φαβορί για την ΔΕΗ


Ο Τανισκίδης φαβορί για την ΔΕΗ Ακούγεται εσχάτως το όνομα του κ. Αθανασόπουλου για την προεδρεία της ΔΕΗ! Υπάρχουν όμως πολλά ζητήματα τα οποία δεν έχουν κλείσει από την προηγούμενη θητεία του. Ζητήματα τα οποία είναι πασίδηλο ότι θα δουν το φως της δημοσιότητας και ενδεχομένως να φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Σαμαρά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανάθεση έργου στην Ρόδο για το οποίο η ΔΕΗ έχει δώσει προκαταβολές- επι εποχής Αθανασόπουλου- αλλά μετά από τρία και πλέον χρόνια δεν έχει βρεθεί ούτε το οικόπεδο για να κατασκευαστεί ο υποσταθμός!

Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι για την διοίκηση της ΔΕΗ δυνατά παίζει και το όνομα του τέως επικεφαλής της Millennium Γιώργου Τανισκίδη.

Κρίσιμο σημείο που εξετάζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης είναι το «χρυσό» συμβόλαιο του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και πρώην στελέχους του Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου, Κώστα Θέου για το οποίο λέγεται ότι εάν «σπάσει» τότε η επιχείρηση πρέπει να τον αποζημιώσει με 300.000 ευρώ.

Πηγές του υπουργείου λένε ότι το συμβόλαιο αυτό έπρεπε ήδη να έχει δημοσιοποιηθεί στο opengov εφόσον η ΔΕΗ είναι μια καθαρά κρατική επιχείρηση με το ελληνικό δημόσιο διατηρεί πάνω από 50,01 % των μετοχών. Κατηγορούν ακόμα ανοικτά πως το διοικητικό συμβούλιο (και την νομική υπηρεσία) υπό τον Αρθούρο Ζερβό υπέγραψε το συμβόλαιο με τις αποδοχές του κ. Θέου να υπερβαίνουν τις 9.000 ευρώ την στιγμή που ο ίδιος δεν έχει καμία εμπειρία περί τα ενεργειακά.

Η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού σύμφωνα με την Standard & Poorʼs βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης ενώ πριν από λίγα 24ωρα δανείσθηκε ένα σημαντικό ποσό με το πρωτοφανές επιτόκιο του 11,2 % από την Αγροτική Τράπεζα.

Παράλληλα έχει προκύψει σοβαρό ζήτημα και με τον νομικό σύμβουλο της ΔΕΗ, Αργύρη Οικονόμου, μετά από τα πρόσφατα δημοσιεύματα. Το θέμα αυτό έχει ήδη συζητηθεί στην στενή ομάδα συνεργατών του κ. Σαμαρά και αναμένονται εξελίξεις.

Άρτεμις Παραδείσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News