Dei Energy News

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Νέα σύσκεψη των τριών εκπροσώπων - Επί τάπητος ΔΕΗ, φόροι, εφεδρεία


Το τελικό κείμενο με τις θέσεις της κυβέρνησης, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων που θα αναγνώσει στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός επεξεργάστηκαν εκ νέου οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων, σήμερα, σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι κύριοι Χρύσανθος Λαζαρίδης από τη ΝΔ, Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ και Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ ανέλαβαν να εξειδικεύσουν τις θέσεις της προγραμματικής συμφωνίας, στις οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει, καθώς και να συζητήσουν τα επίμαχα ζητήματα στα οποία έχουν προκύψει διαφορές.
Η σύσκεψη των τριών εκπροσώπων των αρχηγών ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ενώ συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση αύριο Πέμπτη.
Η πλευρά του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει ότι στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας, δεν υπάρχει ο όρος εφεδρεία και δεν θεωρεί ορίστικο ότι στις υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις συγκαταλέγεται η ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και υπό συζήτηση. Η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε και από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ.
Σε ότι αφορά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και με τα θέματα του δημόσιου τομέα, η θέση που κατασταλλάζει είναι η μείωση του προσωπικού να επέλθει μέσω της εφαρμογής της αναλογίας 1 πρόσληψη προς 10 αποχωρήσεις, από τώρα, καθώς και με την μή ανανέωση συμβάσεων ορισμέενου χρόνου, ειδικά εκείνων των συμβασιούχων που προσελήφθησαν την τελευταία διετία.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επαναφορά της εξάμηνης διάρκειας της μετενέργειας των συμβάσεων θα τεθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News