Dei Energy News

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Στα 35 εκ. ευρώ οι οφειλές της ΛΑΡΚΟ προς ΔΕΗ

Κοντά στα 35 εκ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά που διεκδικεί η ΔΕΗ από τη ΛΑΡΚΟ για συσσωρευμένες οφειλές της τελευταίας που αφορούν στο ρεύμα, με συνέπεια η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού να αποφασίσει να προσφύγει στα δικαστήρια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΗ καταφεύγει νομικά κατά της ΛΑΡΚΟ, έναν από τους μεγαλύτερους πελάτες της στην υψηλή τάση, για οφειλές της τελευταίας στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Πρόκειται για ένα σίριαλ με πολλά επεισόδια, με πιο χαρακτηριστικό, τα όσα συνέβησαν το 2009, όταν είχε επαναληφθεί ακριβώς το ίδιο σκηνικό. Τότε, με αγωγή της η ΔΕΗ είχε επιδιώξει να διεκδικήσει τις οφειλές της ΛΑΡΚΟ από απλήρωτους λογαριασμούς, ενώ η τελευταία είχε δηλώσει  αδυναμία πληρωμής των χρεών της, επικαλούμενη τη γενικότερη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν.
Για την ιστορία, υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη αγωγή της ΔEH είχε φτάσει στη ΛΑΡΚΟ στα τέλη Σεπτεμβρίου 2009 και έχει οριστεί δικάσιμος για τον Mάιο του 2010. H ΔEH με εκείνη την αγωγή ζητούσε από τη ΛAPKO 24,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιπροσώπευε το έντοκο χρέος της περιόδου από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2008 μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου του 2009. Σε αυτό το διάστημα η ΛAPKO είχε καταβάλει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προς τη ΔEH μόνο το ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News