Dei Energy News

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ερώτηση Παπαδημούλη για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Το ζήτημα των αυξήσεων  στα τιμολόγια της ΔΕΗ που επιφέρει τροπολογία του ΥΠΕΚΑ έφερε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή του προς του υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και για την «αυθαίρετη απόφαση της ΔΕΗ να μετακυλήσει το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στα νοικοκυριά».
Ο κ. Παπαδημούλης επικαλείται μάλιστα την ανακοίνωση της (ΡΑΕ) Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που αρνείται ότι παρείχε συγκατάβαση για τη νέα «ύπουλη» αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και καταλογίζει ευθύνες για τις αυξήσεις στην ΔΕΗ, αλλά και στο Δημόσιο για την υπερφορολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΡΑΕ επισημαίνει ότι: «η ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα αποτελεί πρωτοφανή περίπτωση καταναλωτικού προϊόντος- σε παγκόσμιο επίπεδο - λόγω ακριβώς της υπερφορολόγησής της με τρεις διαφορετικούς Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης την τελευταία μόνο διετία, χωρίς να υπολογίζονται δημοτικοί φόροι, τέλος ΕΡΤ, ΔΕΤΕ και το χαράτσι ακινήτων».

Ρωτά την κυβέρνηση για ποιο λόγο σε καιρό βαθιάς ύφεσης,οικονομικής δυσπραγίας και σκληρής μονόπλευρης λιτότητας φορτώνει με νέα βάρη τις πλάτες των καταναλωτών της ΔΕΗ συνεχίζοντας τις απανωτές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, μετακυλύοντας ύπουλα στους καταναλωτές το κόστος των ΥΚΩ, παρακάμπτοντας την ΡΑΕ και πώς απαντά η κυβέρνηση στην επισήμανση της ΡΑΕ ότι το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο υπερφορολόγησης, τα νοικοκυριά πληρώνουν έως και 30% περισσότερο απ' ότι συνήθως και η πρόσβαση σε αυτό συνδέεται με μια αλυσίδα φόρων και χαρατσιών.

 http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News