Dei Energy News

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΔΑΚΕ/ΣΕΠ-ΔΕΗ:ΛΕΜΕ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΚΛΟΓΕΣ 28/3/2012
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ;
ΛΕΜΕ:  ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η ΔΑΚΕ/ΣΕΠ-ΔΕΗ δεσμεύεται ανυποχώρητα να αγωνιστεί για:


· Να μπει φραγμός στην άδικη και ανηλεή επίθεση που δεχόμαστε από τις βάρβαρες πολιτικές του Μνημονίου.


· Να μπει τέλος στον πλήρη κατακερματισμό και τη διάλυση της Επιχείρησης προς όφελος των ιδιωτών.


· Να σταματήσει η μισθολογική εξαθλίωση των κατηγοριών μας.


· Την εφαρμογή αξιοκρατίας και διαφάνειας στην κάθε είδους λειτουργία της Επιχείρησης.


· Να εμποδιστεί η εφαρμογή των διατάξεων του Μνημονίου, που η Διοίκηση ερμηνεύει κατά το δοκούν με αποτέλεσμα τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, που με αγώνες κατακτήθηκαν.


· Να εμποδιστεί η άδικη λεηλασία του Ασφαλιστικού των εργαζομένων της Επιχείρησης, που ενώ δημιουργήθηκε από το υστέρημα όλων μας έχει καταστεί εσκεμμένα ανίκανο για την κάλυψη των βασικών αναγκών περίθαλψης και πρόνοιας των ασφαλισμένων της μεγαλύτερης επιχείρησης του τόπου.


· Να εμποδιστεί η αρπαγή μέρους του εφάπαξ και του Επικουρικού, που οι εργαζόμενοι πλήρωσαν κανονικότατα όλα αυτά τα χρόνια.


· Να υπογραφεί άμεσα ΣΣΕ.


Είναι ώρες ευθύνης.


Ούτε μία ψήφος δεν πρέπει να χαθεί


για το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ/ΣΕΠ-ΔΕΗ.



Α Ν Ο Ι Κ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,


Στο διάστημα των 22 μηνών που μου έγινε η τιμή από όλους τους συναδέλφους που μετέχουν στο Δ.Σ. να με εκλέξουν Πρόεδρο, πιστεύω ότι είχαμε κατακτήσεις σε επίπεδο λειτουργίας των οργάνων του ΔΣ. Κατανοήσαμε προτεραιότητες παραμερίσαμε αντιπαραθέσεις, σπάσαμε διαχωριστικές γραμμές σε επίπεδο μελών Δ.Σ. Όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες!!!
Σταθήκαμε δίπλα στους συναδέλφους και αγωνιστήκαμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματά τους.
Τα προβλήματα των συναδέλφων δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε κόμμα, απαιτούν διαρκή προσπάθεια για επίλυση.
Ήμασταν παρόντες σε όλες τις δράσεις της Ομοσπονδίας και αγωνιστήκαμε έξω από ιδεοληψίες και προκαταλήψεις.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Στο νέο ισοπεδωτικό περιβάλλον που βιώνουμε, καταγράφεται απίστευτη κατάρρευση όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων. Σε αυτή τη μακροχρόνια οικονομική και κοινωνική κρίση, η αδυναμία των συνδικάτων να επιβάλλουν λύσεις, να κερδίσουν συνδικαλιστικούς αγώνες, καθώς και η εξυπηρέτηση προσωπικών επιδιώξεων των συνδικαλιστών και όχι των συμφερόντων των εργαζομένων και οι συναλλαγές με την εκάστοτε Διοίκηση, αύξησαν την αναξιοπιστία και την απομαζικοποίηση του Σ.Κ. Αυτό το ζήσαμε και το ζούμε τώρα στα πλαίσια της Ομοσπονδίας. Πολύ συχνά ''συμπεριφορές'' προκάλεσαν και προκαλούν όλους μας. Ήρθε η ώρα η ΓΕΝΟΠ να δώσει τέλος σε όλα αυτά τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και να απαγκιστρωθεί από πρόσωπα και συμπεριφορές που βλάπτουν το Σ.Κ.


Μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, τα προβλήματα όλων των εργαζομένων στη ΔΕΗ και ιδιαίτερα των κατηγοριών μας επιδεινώθηκαν και πολλαπλασιάστηκαν με ευθύνη των διοικήσεων της ΔΕΗ. Σήμερα βιώνουμε μια πρωτοφανή κρίση ως έθνος αλλά και ως άτομα, με διαστάσεις όχι μόνο οικονομικές αλλά και ηθικές. Η κρίση αυτή ακουμπάει τη μεγαλύτερη επιχείρηση του ελληνικού λαού τη ΔΕΗ με μόνο στόχο τον κατακερματισμό, τη διάλυση, την απαξίωση, ώστε να περάσει εύκολα στα χέρια των ντόπιων και ξένων αρπαχτικών που παλεύουν εδώ και χρόνια γι’ αυτό. Κάθε μέρα που ξημερώνει είναι διαφορετική από την προηγούμενη.
Συνάδελφοι, όλοι μας ζούμε σε ένα ρευστό περιβάλλον αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Απέναντί μας έχουμε μια Διοίκηση εντολοδόχο μιας παραδομένης στην Τρόικα κυβέρνησης. Συνεχείς εξαγγελίες για μειώσεις μισθών, άρση μονιμότητας, νέες συμβάσεις, κατάργηση ΚΚΠ, πλεονάζον Διοικητικοοικονομικό προσωπικό, εξαγγελίες για δημιουργία 'μικρής ΔΕΗ' προς πώληση, διαμελισμός της επιχείρησης (Ο Σύλλογός μας είχε ταχθεί ενάντια σε αυτό με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ στο 34ο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ). Διάλυση του Ασφαλιστικού μας φορέα - ενοποίηση των Ταμείων, πώληση μονάδων, απαξίωση της περιουσίας της Επιχείρησης, επιβολή χαρατσιών που μετατρέπουν τη ΔΕΗ σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα πρωτόγνωρα που συμβαίνουν σήμερα, ένας δρόμος υπάρχει. Ο δρόμος της αντίστασης και της αντίδρασης για να ακυρώσουμε αυτές τις πολιτικές που μας οδηγούν στην εξαθλίωση. Επιτέλους, θα πρέπει να μπει μπροστά η Ομοσπονδία μαζί με όλα τα σωματεία μέλη, για να μπει ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση που μας οδηγεί στον αφανισμό και την εξαθλίωση. Η ΔΕΗ ΑΕ και το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτήν αποτελεί το μεγάλο κεφάλαιο της επιχείρησης του ελληνικού λαού .
Η επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων της Επιχείρησης, της κατηγορίας μας, του καθενός μας ατομικά αποτελεί ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ στόχο του ΣΕΠ και οι στόχοι αυτοί αφορούν όλους μας. Ο ρόλος μας είναι δίπλα και παράλληλα με τον εργαζόμενο, από τον οποίο αντλούμε δύναμη.
Εμείς από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι αυτοί οι στόχοι θα πρέπει να αποτελούν προσωπικό στοίχημα όχι μόνο όλων των μελών του ΔΣ, αλλά όλων των μελών του ΣΕΠ. Σας καλώ όλους σε συσπείρωση ώστε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα πρωτόγνωρα που συμβαίνουν.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Απώτερος στόχος τους είναι η απορρύθμιση και η κατάργηση Νόμων και Θεσμών. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Η συμμετοχή μας στις εκλογές του Συλλόγου στις 28/3/2012 είναι επιβεβλημένη. Ο Σύλλογός μας είναι Θεσμός πιστοποιημένος με αγώνες. Πρέπει να μείνει όρθιος. Η ενεργή συμμετοχή σας θα μας δυναμώσει ώστε να αντισταθούμε μέχρι τελικής νίκης.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Εκ μέρους του Δ.Σ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ

Πρόεδρος ΣΕΠ/ΔΕΗ, εκπρόσωπος ΔΑΚΕ/ΣΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News