Dei Energy News

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στην ΕΤΕ/ΔΕΗ
ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ (ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ/ΔΕΗ ΤΙ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΗΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ ;

 
                           ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  13/3/2012
Συνάδελφοι,
Είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι στις πολύ δύσκολες και μαύρες μέρες του μνημονίου που ζούμε και καθημερινά πρώτος βιώνει στο πετσί του ο κόσμος της εργασίας ότι τα συνδικάτα είναι το τελευταίο του στήριγμα.
Όμως για να παίξουν το ρόλο τους βασική, βασικότατη, αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση πέρα από το να έχουν ταξικές θέσεις, αγωνιστική δράση και στάση είναι η ηγεσία τους να αποτελείται από ανθρώπους που έχουν αξίες, αρχές και ιδανικά.
Βασική, βασικότατη προϋπόθεση για να μπορεί να εμπνεύσει ένα συνδικάτο και να δώσει μάχες είναι η ηγεσία του να είναι αμέμπτου ηθικής και να μην έχει παραπέσει σε παραπτώματα που δεν τιμούν το συνδικάτο και την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος.
Με βάση αυτά που για εμάς είναι το Α και το Ω και είναι πάνω από το αν συμφωνούμε ιδεολογικά ή όχι στο ένα ή στο άλλο θέμα και επειδή η στάση σας στο συνδικάτο της ΕΤΕ/ΔΕΗ απέναντι στα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς αφήνει τεράστια ερωτηματικά και πριν γίνει το δεύτερο έγκλημα (δηλαδή πέραν των όσων απαράδεκτων έγιναν να συγκαλυφθούν και κουκουλωθούν τα σκάνδαλα και να διασωθούν οι καταχραστές των εισφορών των εργαζομένων και οι καταπατητές δεκάδων άρθρων του καταστατικού) δημόσια σας απευθύνουμε τα εξής ερωτήματα:

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο
Μπορείτε να μας εξηγήσετε και να μας απαντήσετε γιατί δεν συνυπογράψατε την έκθεση των εκπροσώπων της ΠΑΣΚΕ στην Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΤΕ/ΔΕΗ;
Υπάρχει μήπως κάποια υπερβολή στα δεκάδες φαινόμενα σήψης και διαφθοράς που αναδεικνύει η έκθεση  των στελεχών της ΠΑΣΚΕ;
Αν ναι, που και σε ποιο σημείο;
Συγκεκριμένα πράγματα…

ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο
Γιατί στην έκθεση που κατέθεσε η παράταξή σας και ενώ είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά των συνεδριάσεων της Ε.Ε. (και ηλεκτρονικά και εγγράφως) δεκάδες νοσηρά φαινόμενα και παραπτώματα εσείς δεν τα αναφέρετε;
Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας και ο Ταμίας πήραν 117.589€!!(δηλαδή 40.068.451 δρχ) για περιοδείες μέσα στο 2010 και άλλα τόσα το 2011 χωρίς παραστατικά, χωρίς υπογραφές, χωρίς να αναγράφεται ο σκοπός της μετακίνησης και ο προορισμός;
·        Δεν αναρωτηθήκατε άραγε ότι ένα τέτοιο αστρονομικό ποσό δεν δικαιολογείται με τίποτα και ότι για να πάρει κανείς τόσα χρήματα (των συναδέλφων) για περιοδείες έπρεπε να λείπει συνέχεια από την Αθήνα και ο χρόνος να έχει 400 ημέρες;
·        Δεν αναρωτηθήκατε άραγε πως μπορεί να γίνεται 3 μέλη του προεδρείου (Πρόεδρος – Γραμματέας – Ταμίας) να έχουν πάρει 117.589€ μέσα σ΄ ένα χρόνο και την ίδια ώρα 47 μέλη του Δ.Σ. και της Ε.Ε. μαζί με κάποια ακόμη στελέχη του σωματείου να έχουν πάρει συγκριτικά με τους 3 μόνο 98.051!!
·        Κατά την άποψη σας αυτά δεν έπρεπε να αναφερθούν; Είναι μήπως μικρές λεπτομέρειες;
Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι υπάρχει συνάδελφος από το σύνολο των 47 συναδέλφων που συνολικά πήραν 98.051€ για περιοδείες μέσα στο 2010 που ενώ εμφανίζεται ότι πήρε 4575 ο ίδιος εγγράφως δηλώνει ότι ποτέ δεν πηρέ αυτό το πόσο.
Μικρή λεπτομέρεια είναι κι αυτό και δεν το αναφέρετε στην έκθεση σας;;
Δεν μάθατε ότι  στις περιοδείες του δεν υπάρχουν παραστατικά και ότι έχουν πλαστογραφήσει την υπογραφή του;
Δεν αναρωτιέστε ποιος μπορεί να πήρε τα χρήματα του;
Δεν σας απασχολεί;
Μικρή λεπτομέρεια είναι κι αυτό;
Μικρή λεπτομέρεια είναι να πλαστογραφείται η υπογραφή συναδέλφου για να υπεξαιρεθούν χρήματα;
Συγκεκριμένα ο ίδιος δηλώνει ότι από τις 11 περιοδείες που τον εμφανίζουν ότι έκανε οι 9 είναι μαϊμού..!! και ότι από τα 4.575 ευρώ που τον εμφανίζουν ότι πήρε, δεν πήρε παραπάνω από 1191 ευρώ..!! Εάν δεν είναι αυτό μέγιστο παράπτωμα τότε ποιο είναι;

ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο
Γιατί στην έκθεση που κατέθεσε η παράταξή σας δεν αναφέρατε  (κάτι που αποδείχθηκε με τα επίσημα στοιχεία από τα ΕΛΤΑ) δηλαδή ότι εκδόθηκα τουλάχιστον 4  περιοδικά « Το Ενωτικό Βήμα» μαϊμού που δεν απεστάλησαν ποτέ (αφού δεν τυπώθηκαν) ενώ αυτά τιμολογήθηκαν;
Μικρή λεπτομέρεια είναι κι αυτό ;
Πληρώνουν οι συνάδελφοι για να τα βάζουν στην τσέπη κάποιοι ;
Δεν σας απασχολεί αυτό ;

ΕΡΩΤΗΜΑ 4ο
Γιατί στην έκθεση που κατέθεσε η παράταξη σας δεν αναφέρετε ότι το 2010 δαπανήθηκαν για μικροαποδείξεις 45.552€ και το 2011 60.465!!!
Μικροαποδείξεις που αφορούν οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς (κομμωτήρια, δαχτυλίδια, κ…., σ…. κ.α.)!!!
Μικρή λεπτομέρεια είναι κι αυτό; Δεν σας ενδιαφέρει να αναδειχθεί η βρωμιά και να την καθαρίσουμε; Ή μήπως πρέπει να την κουκουλώσουμε; Δεν σας ενδιαφέρει ποιος - ποιοι πήραν αυτά τα ιλιγγιώδη ποσά για μικροαποδείξεις!!!
Συνάδελφοι του ΠΑΜΕ στην ΕΤΕ/ΔΕΗ θα μπορούσαμε να σας θέσουμε πολλά ακόμα ερωτήματα που γέννησε η περίεργη στάση σας και οι παραλείψεις στην έκθεση σας.
Όμως νομίζουμε ότι αυτά που σας θέσαμε αρκούν και περιμένουμε απαντήσεις και εξηγήσεις γιατί παραλείφθηκαν από την έκθεση σας όλα τα τόσα άθλια κατάπτυστα και αναμφισβήτητα γεγονότα…
Μήπως όπως λένε κάποιοι για να σας δοθεί η δυνατότητα να στηρίξετε τον Γραμματέα και Ταμία (αφού τον Πρόεδρο ως ΠΑΣΚΕ μόνοι μας τον απομακρύναμε) και να ξεπεράσατε την πρόταση μομφής που καταθέσαμε;
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο για την παράταξη της  αγωνιστικής  συνεργασίας.
Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε γιατί μπορεί μεν να ξεχάσατε να συμπεριλάβετε μια σειρά κραυγαλέες παρανομίες και αθλιότητες όμως ακόμα και αυτά που εσείς εντοπίσατε δεν αφήνουν κανένα περιθώριο συγκάλυψης και ανοχής όπως διαδίδουν.
Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο γιατί στο κεφάλαιο απεργιακό ταμείο όπως οι ίδιοι λέτε «δεν κρατούνταν ούτε στο ελάχιστο τα προσχήματα».
Δηλαδή οι αποφάσεις εκταμίευσης δεν ήταν σύννομες όπως ο τροποποιημένος κανονισμός επιβάλλει δηλαδή μετά από εισήγηση της επιτροπής και με προηγούμενη αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. όχι απλά με απλή πλειοψηφία αλλά  (συνειδητά για να μην γίνει καμία παραβίαση του σκοπού για τον οποίο πρέπει να διατίθενται τα χρήματα του απεργιακού ταμείου) με ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 2/3.
Επιπροσθέτως δε η αναφορά σας στην έκθεση που καταθέσατε ότι «το 80% των δαπανών του Απεργιακού Ταμείου  δεν το αφορούν» (που σημαίνει ότι τα ιερά χρήματα του απεργιακού ταμείου έχουν πάει για… και ότι οι απεργοί μέλη της ΕΤΕ/ΔΕΗ που έδιναν τη συνδρομή τους για να πάρουν κάποιο βοήθημα εξαιτίας αυτού του λόγου υπέστησαν οικονομική ζημιά) είναι ένας ακόμη αυτονόητος λόγος που δεν επιτρέπει και κανονικά δεν αφήνει σε κανέναν το περιθώριο να διανοηθεί ότι η Αγωνιστική Συνεργασία μπορεί να κρατήσει άλλη στάση πέρα από αυτή της υπερψήφισης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η παράταξη της ΠΑΣΚΕ.
Οποιαδήποτε άλλη στάση αποχή ή λευκό θα κρατήσουν στις θέσεις τους, τους υπεύθυνους για τα όσα απαράδεκτα συντελέστηκαν και που η ΠΑΣΚΕ έβγαλε στην επιφάνεια κάνοντας την αυτοκάθαρσή της.
Επειδή όμως η στάση σας και όσον αφορά στο περιεχόμενο της έκθεσης σας αλλά και κατά τη διάρκεια της συζήτησης αφήνει τεράστια ερωτηματικά σας καλούμε δημόσια να δώσετε απαντήσεις.
Κυρίως δε περιμένουμε και εμείς και όλοι οι εργαζόμενοι να δούμε τι θα ψηφίσετε.
    Υ.Γ. Αλήθεια δεν ακούσατε ότι το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ (2 ημέρες πριν αρχίσει ο έλεγχος της Εξελεγκτικής Επιτροπής)!! συνελήφθησαν κλειδωμένοι!!! μέσα στο ταμείο ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας και  ο Ταμίας; Και αυτό σας πέρασε απαρατήρητο;

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Η ιστορική μας ΕΤΕ/ΔΕΗ, εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Στην πιο δύσκολη καμπή για τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα, η επί δεκαετίες μπαρουτοκαπνισμένη ΕΤΕ/ΔΕΗ, με ΕΥΘΥΝΗ του ΗΓΕΤΙΚΟΥ της ΠΥΡΗΝΑ (ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ), βουλιάζει στο βαθύ λήθαργο της αδράνειας και της αφωνίας.

Σκιά του παλιού καλού της εαυτού και έχοντας απομακρυνθεί από τις διαχρονικές αξίες του εργατικού κινήματος, αδυνατεί  να δώσει όραμα και ελπίδα στα μέλη της που δοκιμάζονται από τις ανάλγητες πολίτικες του Μνημονίου.

Η ηθική του συνδικαλισμού και η έννοια της προσφοράς και της αλληλεγγύης έχουν προ πολλού εγκαταλειφθεί από μια ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ, ανάξια, συμβιβασμένη και υποταγμένη στη στρατηγική του καιροσκοπισμού, της ιδιοτελείας, της σήψης και της διαφθοράς.

ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, η σωρεία των απαραδέκτων καταστατικών παραβάσεων, η κακίστη λειτουργία των Οργάνων και μια σειρά από μεθόδους και πρακτικές που δεν συνάδουν σε τίποτα με τα ιδεώδη και τις καταστατικές αρχές του Σωματείου μας.
Για να φτάσουμε στο λυπηρό συμπέρασμα ότι ανάμεσα μας υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ, που επί χρόνια “εξαργυρώνουν ακριβά τις υπηρεσίες τους στο κίνημα”.

Ανάμεσα μας υπάρχουν ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ που ξέχασαν ότι τα συνδικάτα υπάρχουν για να υπηρετούν τους εργαζόμενους και τις ανάγκες του, πέρα και έξω από προσωπικές στρατηγικές και πάσης φύσεως σκοπιμότητες.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Τα όσα θλιβερά συνέβαιναν (με αποκλειστική ευθύνη και υπαιτιότητα του Προεδρείου), στον Θεσμικό μας χώρο, μας οδήγησαν στην δυσάρεστη θέση να ζητήσουμε την σύγκλιση του αρμόδιου ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ, όπου με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων και με απόλυτη διαφάνεια να διερευνηθούν σε βάθος τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει, ιδιαίτερα μετά την ΑΝΑΙΤΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ 50ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Μάλιστα, ως έμπρακτη απόδειξη σεβασμού και αυτοσυγκράτησης και επειδή δεν επιθυμούσαμε να πληγεί το ήθος και η υπόληψη κανενός συναδέλφου, δώσαμε το απαραίτητο περιθώριο χρόνου, προκειμένου να αποσαφηνιστούν σε βάθος οι καταγγελίες και με σεβασμό στις διαδικασίες να αποφανθεί το Όργανο της ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, επί των λειτουργικών και διαχειριστικών πεπραγμένων.

Το παράδοξο είναι ότι ακόμα και σήμερα και αφού έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της Εξελικτικής Επιτροπής που διαπιστώνει (σωρεία απαράδεκτων καταστατικών παραβάσεων και εκτροπών, πλήθος άνομων ενεργειών και βαρύτατων οικονομικών ατασθαλιών, εκτεταμένη κακοδιαχείριση και σπάταλη), οι υπεύθυνοι του Προεδρείου αδυνατούν να κατανοήσουν τι έχουν πράξει και τι με την δική τους ευθύνη και συμμετοχή, έχει συντελεστεί σε βάρος του ιστορικού συνδικάτου της ΕΤΕ/ΔΕΗ.  

Ακόμη και σήμερα υπάρχουν, συνασπισμένες δυνάμεις (ΔΑΚΕ - ΣΑΔ - ΑΓΩΝΙΣΤΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ), που κατά περίεργο τρόπο… και για κάποιο ανεξήγητο λόγο… δεν διαισθάνονται την έννοια της διαφάνειας, δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης που τους αναλογεί.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ σε βάρος των μελών του Δ.Σ που επί μήνες πασχίζουν για να χυθεί άπλετο φως στα οικονομικά πεπραγμένα της ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται, η ενοχική σιωπή, το στρογγύλεμα των Εκθέσεων και προπαντός η στοίχιση και ταύτιση των δυνάμεων ΔΑΚΕ - ΣΑΔ - ΑΓΩΝΙΣΤΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, προκειμένου (με κάθε τρόπο και πάση θυσία), να μην κατατεθεί στο Δ.Σ της Τετάρτης 7 Μαρτίου, η Πρόταση Μομφής που καταθέσαμε, σε βάρος των εμπλεκομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η συντονισμένη και ως ένα βαθμό ανεξήγητη…  προσπάθεια συγκάλυψης από ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, που τάχα μάχονται για την διαφάνεια, την αξιοκρατία και τα προβλήματα των εργαζομένων.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΝ… Για τα πεπραγμένα της παρέας των ΤΡΙΩΝ  (Κατσινή, Καρρά, Μιχαλάτου), σε βάρος της ιστορικής ΕΤΕ/ΔΕΗ, δεν έχουν καμία ερμηνεία, ένσταση ή απορία οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ ;  Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ, είναι παραπλανημένος και άρα άμοιρος ευθυνών ;

Και σεις συντρόφια της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, γιατί ψυλλίζετε χαμηλοφώνως ;  Γιατί μασάτε τα λόγια ;  Γιατί υποβαθμίζετε τα ευρήματα του ελέγχου ; Δεν υπάρχουν ευθύνες ; Δεν υπάρχουν ατασθαλίες και κακοδιαχείριση ;

·        Υπάρχει μήπως κάποια υπερβολή στα δεκάδες φαινόμενα σήψης και διαφθοράς που αναδεικνύει η Έκθεση των στελεχών της ΠΑΣΚΕ ;
·        Αν ναι, που και σε ποία σημεία ;
·        Αν δεν υπάρχει υπερβολή, απαντήστε γιατί δεν την συνυπογράψατε ;
·        Γιατί συγκαλύπτετε ;
·        Δεν ξέρετε ότι τα μεν αλλά, τα μισόλογα και η σιωπή, κρύβουν δόλο, σκοπιμότητα, συνενοχή ή συγκάλυψη ; 

Αυταπατάστε όσοι νομίζεται ότι με την δύναμη ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ θα φιμώσετε  την αλήθεια και θα σκεπάσετε κάτω από το χαλί τα ανομήματα τους.

ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ, σαφώς και δεν χρεώνουμε συνολικά τις Παρατάξεις για τα όσα θλιβερά και απαράδεκτα συνέβαιναν στην ΕΤΕ/ΔΕΗ. Σεβόμαστε την ιστορία τους, σεβόμαστε τον κόσμο που εκπροσωπούν, σεβόμαστε και την προσφορά τους. Ωστόσο, είναι προφανές ότι στην κορυφή της πυραμίδας τους υπάρχει σήψη και διαπλοκή που οφείλουν άμεσα να  αποβάλλουν.

ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ, αλλάξαμε τα κακώς κείμενα…! Ας τολμήσουν και οι άλλες Παρατάξεις και να πάψουν να κρύβονται πίσω από ευκαιριακούς, καλόβολους συσχετισμούς. Ας τολμήσουν, καθώς οι ευθύνες δεν αναλογούν μόνο στον απελθόντα πρόεδρο, αναλογούν και σε όσους κατά τρόπο ανάρμοστο και αντικαταστατικό (με άτυπες αποφάσεις Προεδρείου, δηλ. επικεφαλής των τεσσάρων Παρατάξεων), ασκούσαν την Διοίκηση του Σωματείου..

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Η άθλια συμπόρευση φανερώνει τα κίνητρα και το πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι τις αρχές της διαφάνειας και της λογοδοσίας.  Κρίνοντας μάλιστα από τη χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για την ΥΠΟΠΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ, αλλά και από τον τρόπο που εκτοξεύουν την λάσπη στον ανεμιστήρα, είναι πρόδηλο ΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ και ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ.

ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ.

Όποιος ΤΟΛΜΑ ή «ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ» να εναντιωθεί στα φαινόμενα σήψης και παρακμής βρίσκεται ακαριαία στο στόχαστρο του ΕΤΕΡΟΚΛΙΤΟΥ ΜΠΛΟΚ  ΔΥΝΑΜΕΩΝ και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς:
·        τι συνέβη και ενοχλούνται, οι ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΟΙ του Προεδρείου ;
·        είναι η ΕΤΕ/ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι και τα προβλήματα το πρώτο μέλημα τους ; 
·        ποιο είναι το κίνητρο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και τι μπορεί να τους ΕΝΩΝΕΙ ;

Είναι πρόδηλο ότι πίσω από την ανίερη συμμαχία βρίσκονται οι ΓΝΩΣΤΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ, που με προκάλυμμα την γενικολογία και τους συμψηφισμούς, καταφεύγουν στην συγκάλυψη των καταστατικών και διαχειριστικών παραπτωμάτων, τα οποία με ευθύνη τους συντελούταν σε βάρος των εργαζόμενων και της ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Προφανώς, η ανέλπιστη γι’ αυτούς αλλαγή Προέδρου στην ΕΤΕ/ΔΕΗ και τα θλιβερά ευρήματα του ελέγχου της Εξελεγκτικής Επιτροπής, σπάζουν τον συνεκτικό κρίκο της ετερόκλιτης συμμαχίας και ματαιώνουν τα μικροσυνδικαλιστικά παιχνίδια εκείνων, που επί χρόνια επιβιώνουν παρασιτικά εκμεταλλευόμενοι την πρόσκαιρη δύναμη τους, μη έχοντας να επιδείξουν άλλο έργο ουσιαστικό, για το συμφέρον των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,  
Η μάχη που εδώ και τρεις μήνες μαίνεται στην ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν είναι ιδεολογική ή πολιτικοσυνδικαλιστική. Είναι μάχη αντιλήψεων για τις προδομένες και καταπατημένες αρχές και αξίες του κινήματος. Είναι μάχη κόντρα σε όσους παραμένουν προσκολλημένοι σε λογικές του παρελθόντος. ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ, ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ.

Κάποιοι πίστεψαν ότι έχουν το δικαίωμα να οικειοποιηθούν το μετερίζι των Τεχνικών, κάποιοι ασελγούσαν συστηματικά σε βάρος των εργαζόμενων και του ιστορικού μας συνδικάτου. Ήρθε η ώρα να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει, την απάντηση που τους αξίζει. Ήρθε η ώρα να μάθουν ότι Θεσμός δεν τους ανήκει, δεν είναι ιδιοκτησία τους, δεν είναι λάφυρο τους.

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν ανήκει σε παράγοντες και ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ και ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ, ανήκει στους χιλιάδες ανώνυμους εργαζόμενους αγωνιστές, που μοχθούν καθημερινά και πράττουν στο ακέραιο το ταξικό τους καθήκον.

Δεν κλείνουμε το στόμα, δεν σκεπάζουμε τις αλχημείες. Έχουμε το ηθικό ανάστημα, το θάρρος και την παρρησία να αναδείξουμε το τεράστιο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ,
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ…
Πλανώνται οικτρά όσοι αφελώς προσδοκούσαν και ήλπιζαν ότι θα έκλεινε το θέμα, με την αλλαγή του Προέδρου. Είναι προφανές ότι αντίστοιχες ευθύνες αναλογούν και σε άλλα πρόσωπα του Προεδρείου, και λίαν συντόμως θα τους αποδοθούν,

«τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι» … !

ΈΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.. Δεν κάνουμε καμία διαπραγμάτευση, δεν κάνουμε καμία συναλλαγή, δεν μπαίνουμε επουδενί σε λογικές κουκουλώματος και συγκάλυψης.

ΌΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ… ΌΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ… ΌΛΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ…

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Η ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ. Οραματιζόμαστε μια μεγάλη ΕΤΕ/ΔΕΗ, δυνατή, μάχιμη, αγωνιστική, αντάξια της ιστορία, των αγώνων και των χιλιάδων εργαζόμενων που εκπροσωπεί. Οραματιζόμαστε ένα συνδικάτο αρχών και διαφάνειας που θα υψώσει φραγμό στην στρατηγική της απραξίας, την αναξιοπιστία, την απουσία στόχων, την έλλειψη οράματος και την ιδεολογική σύγχυση.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ, ανυποχώρητο, ικανό να υπερασπίσει τις κατακτήσεις, πρόθυμο να αμφισβητήσει πολιτικές που στο όνομα του μνημονίου, της ανταγωνιστικότητας και της απελευθέρωσης, δυσχεραίνουν την κοινωνική μας θέση και την θέση της Επιχείρησης.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΗ,
δηλώνουμε ανεπιφύλακτα και ευθαρσώς ότι η ακεραιότητα, η εντιμότητα, ο συνδικαλιστικός και κοινωνικός μας βίος είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες, και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν βορά στα νοσηρά σχέδια των φθηνών, υπόγειων και ύποπτων διαδρομών κανενός.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ .. ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ .. ΤΕΛΕΙΩΣΕ.. Ο καιρός των γιαλαντζί, ασπόνδυλων και χρυσοκάνθαρων συνδικαλιστών και των παρασιτούντων τροφίμων, ΛΗΓΕΙ ΑΔΟΞΑ.


Όσο για τους κρυπτόμενους υπαίτιους και συνυπαίτιους κακοδιαχειριστές του ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΣΑΝ εις βάρος μας ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΩΣ, θίγοντας το Συλλογικό Θεσμό, αλλά και την τιμή και την υπόληψη μας,

«o καιρός εγγύς και ο πέλεκυς βαρύς..»


ΜΕ ΕΥΘΥΤΗΤΑ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ
ΤΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΚΑΙ ΤΗΣ Κ.ΕΞ.ΕΠ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ.

ΒΛΑΣΤΟΣ Α.
ΜΑΝΙΑΤΗΣ Κ.
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.
ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΣ Γ.
ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ Γ.
ΒΡΕΝΤΖΟΣ Γ.
ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ Β.
ΚΟΥΦΟΥΛΗΣ Χ.
ΤΑΓΓΟΥΛΗΣ Α.
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Β.
ΝΕΣΤΟΡΑΣ Π.
ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ Γ.
ΖΑΡΟΛΙΑΓΚΗΣ Α.
ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ Μ.

 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ
                                                                                      Αθήνα 7/3/2012.

ΠΡΟΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΤΕ/ΔΕΗ ΚΑΡΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟ.
         ΤΑΜΙΑ ΕΤΕ/ΔΕΗ ΜΙΧΑΛΑΤΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ – ΘΩΜΑ.

Συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη λύπη και αίσθημα ευθύνης, μετά τον εξονυχιστικό έλεγχο και τα ευρήματα που καταγράφονται στην Έκθεση της  Κεντρικής Εξελικτικής Επιτροπής, γύρω από την  οικονομική διαχείριση του Σωματείου, προκειμένου να μην καταστούμε συνένοχοι και κυρίως να προασπίσουμε τις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος,  αναγκαζόμαστε σήμερα να καταθέσουμε πρόταση μομφής κατά του Γραμματέα και Ταμία της ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Βρισκόμαστε παρά τη θέληση μας σε αυτή την δυσάρεστη θέση, καθώς από τον πρόσφατο διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε κατόπιν αιτήματος των 12 εκλεγμένων μελών της ΠΑΣΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, διαπιστώνεται συνυπαιτιότητα των μελών του Προεδρείου (απελθόντας Πρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας), για  σωρεία ανεπίτρεπτων για τις ηθικές αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΩΝ, σε βάρος του συνδικάτου της ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Κατά συνέπεια καταθέτουμε πρόταση μομφής για:

1       Παραβίαση του άρθρο 16 του Καταστατικού. που καθορίζει την απαρέγκλιτη συνεδρίαση του ΔΣ μια φορά τον μήνα. Σημειώνεται ότι με αποκλειστική ευθύνη του Προεδρείου η συνεδρίαση του ΔΣ είχε μετατεθεί χρονικά, στο δίμηνο ή στο τρίμηνο.

2       Παραβίαση το άρθρο 16 του Καταστατικού, που προβλέπει την σύγκλιση της Εκτελεστικής Επιτροπής κάθε 15 ημέρες, προκειμένου να προετοιμάσει και να εισηγηθεί τα θέματα στο ΔΣ.

Σημειώνεται ότι με αποκλειστική ευθύνη του Προεδρείου η Εκτελεστική Επιτροπή δεν συνεδρίαζε σχεδόν ποτέ, δεν προετοίμαζε ποτέ θέσεις για το ΔΣ και κυρίως δεν διαμόρφωνε τις εισηγήσεις, προϋπολογισμό, απολογισμό, ισολογισμό, που θα έπαιρναν έγκριση από το ΔΣ για να αποτελέσουν τα ντοκουμέντα για τις Γενικές Συνελεύσεις, άρθρο 17.

Παρατήρηση: Η χρονική επιμήκυνση των συνεδριάσεων του Δ.Σ και η λειτουργία των Συλλογικών Οργάνων (Εκτελεστική Επιτροπή), καθορίζονταν κατόπιν αποφάσεων του 5μελους Προεδρείου, οι οποίες  ελαμβάνοντο πίσω από κλειστές πόρτες και εκτός καταστατικού πλαισίου, παραβιάζοντας βάναυσα τις αρχές της διαφάνειας και της συλλογικότητας.   

3       Παραβίαση του άρθρο 25 παράγραφος 4 του καταστατικού, που αναφέρει ότι το Γενικό Συμβούλιο συγκαλείται από το Δ.Σ. σε τακτικές κάθε 6 μήνες συνεδριάσεις, τους μήνες Φεβρουάριο και Σεπτέμβριο. 

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα, από της εκλογές του 2010 έως και σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε κανένα Γενικό Συμβούλιο ή Γενική Συνέλευση. Αντ΄ αυτών, πραγματοποιήθηκαν τρεις Περιφερειακές Συσκέψεις σε Αγρίνιο, Λαμία, Θεσσαλονίκη.

Παρατήρηση: Η παράκαμψη των κορυφαίων θεσμικών Οργάνων της Ένωσης μας  (Γενικό Συμβούλιο και Γενική Συνέλευση), αποτελούν μεγίστη καταστατική εκτροπή, καθότι στο περιθώριο αυτών, δίνεται η ευκαιρία στις ΤΔΕ να εκθέσουν πληρέστερα και διεξοδικά τα προβλήματα και τις αποφάσεις των Τοπικών Γενικών Συνελεύσεων, ώστε να οριοθετηθούν οι διεκδικητικοί στόχοι και οι προτεραιότητες και να διαμορφωθεί το Πρόγραμμα Δράσης για το προσεχές διάστημα.

4       Ένδειξη ασεβείας προς τον Θεσμό και καταστατική εκτροπή από την πρωτοφανής για τα χρονικά της ΕΤΕ/ΔΕΗ αναβολή του 50ου Γενικού Συμβουλίου, με την επίκληση αδυναμίας του Προέδρου, λόγω «ασθένειας».

Παρατήρηση 1η: Σύμφωνα με το άρθρο 19 του καταστατικού το Γενικό Συμβούλιο δεν έπρεπε να αναβληθεί, αντιθέτως όφειλε να πραγματοποιηθεί υπό την Προεδρεία των Αντιπροέδρων.

Παρατήρηση 2η: Η άκρως αντικαταστατική απόφαση αναβολής του Γενικού  Συμβουλίου, ελήφθει με απόλυτη μυστικότητα από τα μέλη του  Προεδρείου, χωρίς να προηγηθούν οι προβλεπόμενες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Δ.Σ και ανακοινώθηκε στα μέλη του Δ.Σ και τους Εκπροσώπους των ΤΔΕ μέσω επιστολής, ελάχιστες ώρες πριν την έναρξη του 50ου Γενικού Συμβουλίου.

5       Καταστρατήγηση των κανόνων διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης, καθώς οι αποφάσεις για την οικονομική διαχείριση της Ένωσης μας, κατά παρέκκλιση των καταστατικών διατάξεων, αποτελούσαν αντικείμενο άτυπων αποφάσεων του 5μελους Προεδρείου.

Παρατήρηση: Σύμφωνα νε τα καταστατικώς προβλεπόμενα, οι αποφάσεις που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση όφειλαν να λαμβάνονται εντός των Συλλογικών Οργάνων (Εκτελεστική Επιτροπή - Δ.Σ).

6       Παραβίαση του άρθρου 8 του καταστατικού που παρέχει το δικαίωμα ενημέρωσης σε κάθε μέλος, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. για κάθε θέμα, όπως και για τα οικονομικά του σωματείου.

Παρατήρηση: Η άρνηση ενημέρωσης των μελών του Δ.Σ. συνιστά μέγιστο παράπτωμα και παραπέμπει σε στάση ανθρώπων που κινούνται αδιαφανώς και θέλουν να συγκαλύψουν παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες.

7       Παραβίαση κατά κόρον του άρθρου 21 παράγραφος 2 του καταστατικού που επιβάλει τα οικονομικά του σωματείου να έρχονται προς ψήφιση κάθε μήνα.

Παρατήρηση 1η:  Πρέπει να σημειωθεί ότι εντελώς παράνομα και αντικαταστατικά τα οικονομικά του σωματείου έχουν να έρθουν προς έγκριση και να παρουσιαστούν αναλυτικοί πίνακες εσόδων – εξόδων, περισσότερο από ένα χρόνο.

Παρατήρηση 2η:  Το κλείσιμο των οικονομικών είχε δρομολογηθεί να γίνει στο περιθώριο του Γενικού Συμβούλιου, οπού με πρωτοφανή προχειρότητα, με αδιαφανή τρόπο, χωρίς ουσιαστικό οικονομικό απολογισμό, χωρίς να παρατεθούν τα απαιτούμενα  οικονομικά στοιχεία και με συνοπτικές διαδικασίες, θα επιχειρούταν η μεγάλη συγκάλυψη, κλείνοντας τις οικονομικές εκκρεμότητες και αλχημείες που με ευθύνη των τριών (απελθόντας Πρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας), έχουν τελεστεί.

8       Απίστευτες οικονομικές και διαχειριστικές ατασθαλίες στη συντριπτική πλειοψηφία των εντύπων πληρωμής των περιοδειών. Χαρακτηριστικά, ο μεγάλος όγκος των περιοδειών δεν έχει ούτε συνοδευτικά έγγραφα, ούτε αναφορά όπως επιβάλλεται για το που έγινε η περιοδεία και για πιο λόγο, ούτε ημερομηνίες μετακίνησης, ούτε καν υπογραφές των ιδίων των μελών.

Παρατήρηση 1η:  Η συντριπτική πλειοψηφία των καταγεγραμμένων περιοδειών πιστώνεται στα τρία μέλη του Προεδρείου και συγκεκριμένα στον απελθόντα Πρόεδρο Κατσινή Βαγγέλη, τον Γεν. Γραμματέα Καρρά Αντώνη και τον Ταμία Μιχαλάτο Θωμά, οι οποίες παρουσιάζουν εκτεταμένο έλλειμμα παραστατικών και λοιπών στοιχείων, σε σημείο που να ελέγχονται ως πλασματικές, δηλαδή, (περιοδείες που δεν έγιναν ποτέ).

Παρατήρηση 2η:  Παρατηρείται επίσης σημαντική και δυσανάλογη χρέωση περιοδειών, μεταξύ των Περιφερειακών μελών του Δ.Σ, οι οποίες μάλιστα σε μεγάλο βαθμό δεν φέρουν υπογραφές, επαρκή αιτιολόγηση και παραστατικά και ανήκουν σε συγκεκριμένη Παράταξη.

Επί των παραπάνω, κατατέθηκε στην Εξελεγκτική Επιτροπή, ενυπόγραφη επιστολή αναπληρωματικού μέλους του ΔΣ, με την οποία εκφράζονται σοβαρές υπόνοιες για εικονική χρέωση περιοδειών στο πρόσωπο του.

Παρατήρηση 3η:  Μεγάλος όγκος περιοδειών έχει χρεωθεί παράτυπα και αντικαταστατικά στο Απεργιακό Ταμείο, καθώς δεν αφορούν μετακινήσεις έναντι Απεργιακών Κινητοποιήσεων και επομένως δεν ανταποκρίνονται στους ειδικούς σκοπούς του Ταμείου.

9       Το εύρος και το μέγεθος των δαπανών από μικροαποδείξεις που κάθε μήνα προσκόμιζαν άγνωστο ποια μέλη του Δ.Σ, αλλά και πρόσωπα εκτός Δ.Σ. ΕΤΕ/ΔΕΗ, τα οποία συνιστούν υπερβολική σπάταλη, αναιτιολόγητη εκροή εξόδων και ηθελημένη κακοδιαχείριση. 
Παρατήρηση 1η: Σε εφαρμογή των άτυπων και αντικαταστατικών αποφάσεων και συνεννοήσεων του Προεδρείου, μικροαποδείξεις προσκόμιζαν κατά κύριο λόγο τα μέλη του Προεδρείου, χωρίς μάλιστα να επισυνάπτουν τα ατομικά τους στοιχεία, ώστε να ελέγχεται η ονομαστική προέλευση των δαπανών.
Παρατήρηση 2η: Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μη χρηστής οικονομικής διαχείρισης και του αδικαιολόγητου των αποδείξεων είναι το γεγονός ότι κατ’ επανάληψη βρέθηκαν αποδείξεις από σουπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, είδη ένδυσης, οινοπνευματώδη ποτά, τσιγάρα, βενζίνες, κ.α.
Παρατήρηση 3η: Πέραν αυτών, διαπιστώθηκε ότι οι δαπάνες από μικροαποδείξεις καταγράφονται σε τρεις διαφορετικούς κωδικούς, γεγονός που δυσχεραίνει το εποπτικό έργο της Εξελεγκτικής Επιτροπής, ενώ διευκολύνει την αδιαφάνεια και τις υπερβάσεις.
10   Παραβίαση του άρθρου 26 παράγραφος 7 του καταστατικού για μη απόδοση των οικονομικών δικαιωμάτων που  αναλογούν προς τις ΤΔΕ.

Παρατήρηση:  πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε πληθώρα απαράδεκτων δαπανών – εξόδων και να μην αποδίδονται τα δικαιώματα των ΤΔΕ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν..

11  Παραβίαση κάθε κανόνα ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ και ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ από τους (απελθόντα Πρόεδρο, Γραμματέα και Ταμία), οι οποίοι εν όψη του επικείμενου οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου, που θα ξεκινούσε η Εξελεγκτική Επιτροπή, συνελήφθησαν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 7:30 το βράδυ, από μέλη του ΔΣ και της ΕΤΕ/ΔΕΗ, κλειδωμένοι μέσα στο ταμείο να παραποιούν και να αλλοιώνουν οικονομικά στοιχεία.

Παρατήρηση: Ο έλεγχος της  Εξελεγκτικής Επιτροπής προκλήθηκε κατόπιν γραπτού αιτήματος 12 μελών του ΔΣ.

12  Το τεράστιο οικονομικό ατόπημα, μέσω της εικονική τιμολόγηση και χρέωση τευχών του Ενωτικού Βήματος, τα οποία ενώ πληρώθηκαν, ουδέποτε εκδόθηκαν, ουδέποτε ταχυδρομήθηκαν και ουδέποτε ως φυσικό επόμενο έφτασαν στα μέλη του Σωματείου.

Παράλληλα, η συστηματική υπέρβαση στην έκδοση τευχών (εμφανίζεται να εκδόθηκαν για κάθε τεύχος 9.000 αντίτυπα, όταν η δύναμη του Σωματείου δεν ξεπερνούσε τις 5.000 με 5.500 μέλη), δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά που παραπέμπουν σε σκόπιμη υπερτιμολόγηση.

Παρατήρηση: Την διαχειριστική ευθύνη για θέματα που αφορούν τις ποσότητες εκτύπωσης, την τιμολόγηση, την πληρωμή και την επιλογή εκδοτικού οίκου, την ασκούσαν αποκλειστικά ο Πρόεδρος, ο Γ’ Γραμματέας και ο Ταμίας της ΕΤΕ/ΔΕΗ.

13  Το καθεστώς αδιαφάνειας, κακοδιαχείρισης και ανεξέλεγκτων δαπανών, γύρω από τις προμήθειες υλικών, με αποτέλεσμα οι αγορές υλικών να παρουσιάζουν ιδιαίτερα υψηλά και αδικαιολόγητα κόστη.

Επίσης, πολλά ερωτηματικά και υπέρμετρα υψηλή δαπάνη προκαλεί η εν λευκώ ανάθεση των εκδηλώσεων (Γενικά Συμβούλια, Ημερίδες κ.α), σε συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο, χωρίς να προηγηθεί εισήγηση της Οικονομικής και της Εξελεγκτικής Επιτροπής και χωρίς να υπάρχουν οι προβλεπόμενες οικονομικές προσφορές που να έχουν κατατεθεί για έκκριση και συζήτηση στην Ε/Ε, άρθρο 17 του Καταστατικού.

14  Η ασύλληπτη σπατάλη και τα αδιευκρίνιστα έξοδα από τα πολυδάπανα ταξίδια που καταγράφονται μέσω συγκεκριμένου ταξιδιωτικού γραφείου, χωρίς να αιτιολογείται στα Συλλογικά Όργανα ο σκοπός των μετακινήσεων και ο προορισμός των ταξιδιών. Ταξίδια, που κατά άγνωστο τρόπο πιστώθηκαν στα έξοδα του Σωματείου και αφορούν μέλη του Προεδρείου, αλλά και πρόσωπα εκτός Δ.Σ ΕΤΕ/ΔΕΗ.

15  Παραβίαση του άρθρου 7 παρ. 2 του κανονισμού λειτουργίας του Απεργιακού Ταμείου που επιβάλει ότι για να εκταμιευθούν χρήματα χρειάζεται πρώτα εισήγηση της οικονομικής επιτροπής του απεργιακού ταμείου και πάνω από όλα έγκριση από το Δ.Σ. με ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ 2/3.

Παρατήρηση: Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα χρήματα του Απεργιακού Ταμείου εκταμιεύτηκαν χωρίς καμία απόφαση Δ.Σ. δηλ. χωρίς καμία τήρηση του καταστατικού.

16  Παραβίαση του άρθρου 2 του κανονισμού λειτουργίας του Απεργιακού Ταμείου που σαφέστατα ορίζει για ποιους σκοπούς και σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να εκταμιευθούν χρήματα του απεργιακού ταμείου.

Παρατήρηση: Πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ από τα όσα ορίζει το άρθρο 2 του κανονισμού λειτουργίας του απεργιακού ταμείου τα χρήματα πάνε κατά κύριο λόγο για την οικονομική ενίσχυση των μελών της ΕΤΕ/ΔΕΗ, όταν είναι απεργοί (γι’ αυτό το σημείο αυτό  αναφέρεται πρώτο με BOLD γράμματα και τονισμένο - υπογραμμισμένο) και δευτερεύον εάν δεν επαρκούν τα χρήματα του κεντρικού ταμείου για κάλυψη εξόδων προς προετοιμασία και πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων.

Παρά ταύτα  κατά τρόπο λυπηρό τα χρήματα αυτά όχι μόνο δαπανήθηκαν χωρίς προηγούμενες αποφάσεις του Δ.Σ. αλλά επιπροσθέτως για άσχετους λόγους προς τους σκοπούς του..

Δηλ. με λίγα λόγια στερήσαμε την οικονομική ενίσχυση απεργών συναδέλφων μας, επειδή η διοίκηση της ΕΤΕ/ΔΕΗ (Πρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας) δεν διαχειρίστηκαν τα χρήματα του απεργιακού ταμείου, για τον ιερό σκοπό του.  Άρα τους βλάψαμε οικονομικά..

17  Την μη  ορθή αξιοποίηση των χρημάτων του συνδικάτου, που με τη μη κατάθεση τους στην τράπεζα (άραγε γιατί;) χάναμε το έσοδο των τόκων.

18  Τη μη επαναφορά μετά τη λήξη των ασφαλιστικών μέτρων (δηλ. εδώ και 3 χρόνια,) στον παλιό τρόπο αυτόματης κατάθεσης των χρημάτων από τη ΔΕΗ στα βιβλιάρια της ΕΤΕ /ΔΕΗ .

19  Παραβίαση της απόφασης του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που επιβάλει όταν έχουμε μείωση στο μισθολογικό κλιμάκιο,  να έχουμε μείωση εισφοράς συνδρομής.

Στα παραπάνω που κατά τρόπο συντριπτικό και καταιγιστικό στοιχειοθετούν την πρόταση μομφής, πρέπει να προσθέσουμε και το πρόσθετο αυτόνομο στοιχείο, το πιο καταδικαστέο όλων, την αδιαφάνεια.

Το γεγονός ότι πεισματικά δεν δίδονταν απαντήσεις στην πληθώρα των ερωτημάτων συνιστά από μόνο του μέγιστο ηθικό παράπτωμα. Εάν δε προσθέσει κανείς και την εν κρυπτό και παράβυστο, χωρίς διάλογο, προσπάθεια τροποποίησης συγκεκριμένων άρθρων του καταστατικού, που αφορούν την λειτουργία του απεργιακού ταμείου, που είναι φανερό γιατί επιδιώχτηκε, αντιλαμβάνεται κανείς μπροστά σε ποιο σημείο βρισκόμαστε .

Με βάση όλα αυτά και επειδή όπως αντιλαμβάνεστε υπήρχε συστηματική και κατάφορη παραβίαση των άρθρων του καταστατικού και των άρθρων λειτουργιάς του Απεργιακού Ταμείου και πιο συγκεκριμένα:

Α) του άρθρου που αναφέρεται στα δικαιώματα των ΤΔΕ και
Β) του κανονισμού του απεργιακού ταμείου που ορίζει ότι για να εκταμιευθούν χρήματα χρειάζεται πρωτίστως εισήγηση της οικονομικής επιτροπής του απεργιακού ταμείου και έγκριση από το Δ.Σ. με ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

Δηλ… Αποφάσεις που δεν ελήφθησαν στα συλλογικά όργανα, καθώς εάν πήγαιναν στο ΔΣ, ενδεχομένως δεν θα ελάμβαναν έγκριση, για αυτό και αποτέλεσαν αντικείμενο προσωπικής επιλογής του Προέδρου, του Γραμματέα και του Ταμία της ΕΤΕ/ΔΕΗ, με αποτέλεσμα τα μέλη της ΕΤΕ/ΔΕΗ να έχουν υποστεί οικονομική ζημία, γι’ αυτό και προκειμένου να αποκατασταθούν οφείλουμε:

1.       Να τεθούμε επικεφαλής στη προσπάθεια των χιλιάδων συναδέλφων μας που υπέστησαν οικονομική βλάβη, (καθώς δεν έλαβαν την  προβλεπόμενη απεργιακή αποζημίωση, συνέπεια της καταχρηστικής διαχείρισης και της παράνομης εκταμίευσης) και αφού ενημερώσουμε τον εισαγγελέα να καταθέσουμε σε βάρος των υπευθύνων,  μηνύσεις, επί οικονομική ζημία.

2.     Παράλληλα, αντίστοιχη μήνυση θα κατατεθεί από δεκάδες Προεδρεία ΤΔΕ, σχετικά με την μη καταβολή των καταστατικών προβλεπόμενων οικονομικών δικαιωμάτων, καθότι στερούμενοι των παραπάνω και μη μπορώντας να λειτουργήσουν τις ΤΔΕ, διέθεσαν χρηματικά ποσά από την τσέπη τους.

3.     Επιπροσθέτως, αύριο κιόλας θα καταθέσουμε στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), αίτημα για την διενέργεια οικονομικού ελέγχου.

Συνάδελφοι, Είναι ειρωνεία της τύχης την ώρα που τα κύτταρα μας, οι ΤΔΕ στερούντο τα οικονομικά τους δικαιώματα, κάποιοι, με σωρεία αποδείξεων, να κατασπαταλούν χρηματικά ποσά σε συναθροίσεις, καφέ μπαρ και παρασυναγωγές στο ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ.
Πιθανώς κάποιοι να αναρωτιούνται γιατί τώρα ; Δεν ξυπνήσαμε τώρα..! Για όσους αναρωτιούνται γιατί τώρα ;  τους απαντούμε ότι τώρα ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς επί μήνες, με κάθε τρόπο επιχειρούσαμε να σταματήσουμε την αθλιότητα, επί μήνες προειδοποιούσαμε, επί μήνες θέταμε ερωτήματα, συστάσεις και επιστολές, χωρίς ωστόσο να λάβουμε ουδεμία ικανοποιητική απάντηση. ΤΟ ΜΟΝΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΕΙΝΑΙ.. ΟΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ.
Γιατί τώρα ; Γιατί εν μέσω Γενικού Συμβούλιου, έντεχνα και συντονισμένα, ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας και ο Ταμίας επιχειρούσαν την ΜΕΓΑΛΗ  ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, κλείνοντας με πρωτοφανή προχειρότητα, με αδιαφανή τρόπο, χωρίς ουσιαστικό οικονομικό απολογισμό, χωρίς να παρατεθούν τα απαιτούμενα  οικονομικά στοιχεία και με συνοπτικές διαδικασίες, τις οικονομικές εκκρεμότητες και αλχημείες, που με ευθύνη τους, έχουν τελεστεί.
Γιατί τώρα ; Γιατί μέσω των τροποποιήσεων του καταστατικού, ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας και ο Ταμίας, μεθόδευαν την κατάργηση του Απεργιακού Ταμείου (προκειμένου να κρύψουν τις καταστατικές εκτροπές, τις οικονομικό - διαχειριστικές ατασθαλίες και το μέγεθος της κακοδιαχείρισης) που με ευθύνη τους, έχεις επί σειρά ετών και συστηματικά συντελεστεί.

Μεθόδευαν την κατάργηση του Απεργιακού Ταμείου, χωρίς να προηγηθεί η στοιχειώδης αποτίμηση των αποθεματικών του κεφαλαίων και χωρίς να συνταχτεί και κατατεθεί στα συλλογικά όργανα, ο οικονομικός απολογισμός χρήσης.

Απόδειξη αυτών, ακόμα και σήμερα και μετά τον ορυμαγδό των εξελίξεων, εντελώς παράνομα και αντικαταστατικά,  δεν έχει αποδοθεί στα μέλη του ΔΣ αναλυτικός οικονομικός απολογισμός, δεν γνωρίζουν τα μέλη του ΔΣ ποια είναι τα αποθεματικά ποσά του Κεντρικού και Απεργιακού Ταμείου.

Επιπροσθέτως, εφιστούμε την ΠΡΟΣΟΧΗ, ότι η οποιαδήποτε  προσπάθεια για αλλοίωση ή παραποίηση ή νόθευση των πρακτικών του Δ.Σ, συμπεριλαμβανομένων και των ηχητικών αποσπασμάτων, ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΟΙΝΙΚΩΣ ΚΟΛΑΣΙΜΗ ΠΡΑΞΗ, των οποίων μάλιστα την εγκυρότητα θα ζητήσουμε από ειδικά εργαστήρια επεξεργασίας.
Συνάδελφοι,

Με βάση όλα αυτά και συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της περιόδου και το μέγεθος των Συλλογικών μας προβλημάτων, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΜΦΗΣ στα πρόσωπα του Γεν. Γραμματέα  και του Ταμία της ΕΤΕ/ΔΕΗ, τα οποία μαζί με τον απελθόντα Πρόεδρο κρίνουμε ως κύριους υπαίτιους για την σωρεία καταστατικών παραβάσεων και εκτροπών και την διαλυτική εικόνα που παρουσιάζει ο ιστορικός μας  Σύλλογος.
Παράλληλα και με βάση τα άρθρα του καταστατικού που προβλέπουν την επιβολή διοικητικών μέτρων για πράξεις αντίθετες με τους σκοπούς και τα συμφέροντα του Σωματείου, ζητούμε τον πειθαρχικό έλεγχο των υπευθύνων και την οριστική αποπομπή τους, από το Δ.Σ και τα μητρώα της ΕΤΕ/ΔΕΗ.  

ΤΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ.

ΒΛΑΣΤΟΣ Α.
ΜΑΝΙΑΤΗΣ Κ.
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.
ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ Γ.
ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΣ Γ.
ΒΡΕΝΤΖΟΣ Γ.
ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ Β.
ΚΟΥΦΟΥΛΗΣ Χ.
ΤΑΓΓΟΥΛΗΣ Α.
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Β.
ΝΕΣΤΟΡΑΣ Π.
ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News