Dei Energy News

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΕΤΕ-ΔΕΗ:Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ


        Συνάδελφοι:
       Οι εργαζόμενοι κυρίως στον ΑΔΜΗΕ, αλλά και στη περιφέρεια Νήσων, καθώς και στις Βαριές μεταφορές, εδώ και τέσσερις μήνες βρίσκονται σε απεργιακά μέτρα για τον απαράδεκτο και προκλητικό νόμο του υπουργείου ΠΕΚΑ, που αφορά την ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας, ο οποίος εγκρίθηκε και  ψηφίσθηκε πλειοψηφικά από το Δ.Σ της Δ.Ε.Η Α.Ε στις 14/11/11 .

Η ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΒΑΣΑΝΟ.
              Σε τι αναφέρεται βασικά   ο νόμος.
1.     Στην χιλιομετρική αποζημίωση που είναι τα 63 ευρώ  για τροφή  και διανυκτέρευση .
2.      Στη χιλιομετρική απόσταση που υποχρεώνει τον εργαζόμενο να διανύσει έως και  160 χιλ. από την έδρα του  για να εργαστεί και να επιστρέψει πίσω σε αυτήν εντός ωραρίου.
3.     Ο εργαζόμενος βάση του νόμου είναι υποχρεωμένος από τα 40 χιλ. και πάνω να εργαστεί μόνο 60 ημέρες συν 20 επιπλέον με ειδική άδεια από τον διευθύνοντα σύμβουλο της κάθε εταιρείας του ομίλου .  

ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΑΔΜΗΕ.
                Γιατί έγινε ο νόμος.
       Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος συντάχθηκε από έναν άνθρωπο ο οποίος έχει έλλειψη πνευματικής διαύγειας και λογικής,  αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

       Ο νόμος για την ΗΑΕΕ έγινε από νοσηρά και καταστρεπτικά μυαλά που επιδιώκουν αρχικώς την έλλειψη καλής λειτουργίας και ισορροπίας της «νεοσύστατης εταιρείας» ΑΔΜΗΕ, ώστε να μην μπορέσει να πάρει την πιστοποίηση και ευκολότερα πλέoν να περάσει στα χέρια μιας ανεξάρτητης αρχής.

       Μιας αρχής  που θα  μπορούσε  να έχει δημιουργηθεί και από τους ιδιώτες παραγωγούς, κάτι άλλωστε που ήταν και είναι διακαής πόθος  από την εποχή των διαπραγματεύσεων για την ευρωπαϊκή οδηγία περί θυγατρικών.

       Ένα δεύτερο στοιχείο που ενισχύει την άποψη για νοσηρά μυαλά είναι το γεγονός ότι ο υπουργός των ξένων και ντόπιων συμφερόντων χριστουγεννιάτικα και αργά το βράδυ αφαίρεσε από τον νόμο που ο ίδιος ψήφισε την παράγραφο που αναφέρει ότι ο ΑΔΜΗΕ άμεσα η έμμεσα ανήκει στο δημόσιο. 
       
ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
     Το μέλλoν που επιφυλάσσει η διοίκηση και η κυβέρνηση για τον ΑΔΜΗΕ καθώς και για τους εργαζόμενους είναι αρχικώς  το εύκολο πέρασμα των εργασιών  στους εργολάβους και έπειτα η περαιτέρω μετοχοποίηση της.

      Αυτοί οι λόγοι καθώς και η αναλγησία των διοικούντων να μην θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, από μόνοι τους, ήταν πολλή σημαντικοί και έσπρωξαν τους εργαζόμενους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στις οποίες υπήρχε και συμμετοχή και αλληλεγγύη .

ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ - ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
       Η πιστή τήρηση των απεργιακών μέτρων και η ταξική αδιαλλαξία των εργαζόμενων ανάγκασε τα φερέφωνα της διοίκησης να πέσουν πάνω στους απεργούς, να τους εκβιάσουν να τους απειλήσουν και να τους τρομοκρατήσουν, για να σπάσουν τα μέτρα με πρόσχημα την πιστοποίηση της εταιρίας, τις παραλαβές των αιολικών πάρκων, τα χρηματικά πρόστιμα από τους ιδιώτες κ.λ.π.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
        Η αγωνιστική στάση των εργαζόμενων είναι αυτή που θα επιβάλει το δίκιο τους. Γι’ αυτό την τρίτη 27/03/12 σε συνέλευση των εργαζόμενων που έγινε στο ΡΟΥΦ από την ΤΔΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ  παρουσία και των προεδρείων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και της ΕΤΕ/ΔΕΗ  αποφασίστηκε ως επόμενο βήμα η κλιμάκωση του αγώνα που θα αφορά .

1.     Συμβολικές καταλήψεις,
2.     πορείες διαμαρτυρίας,
3.     κοινό μέτωπο αγώνα και με αλλά πρωτοβάθμια σωμάτια που δεν συμμετείχαν στον αγώνα μέχρι τώρα,
4.     αυστηρότερη στάση της απεργιακής επιτροπής στις εξαιρέσεις προσωπικού για της ζημιές.

       Τα όπλα που έχουμε οι εργαζόμενοι στη πάλη των τάξεων για τα δίκαια αιτήματα μας αλλά και για τα γενικότερα που είναι για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση είναι η οργάνωση μας, η ταξική αδιαλλαξία, η διαρκής θέληση για αγώνα αλλά πρωταρχικό στοιχείο είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ .

       Μια ενότητα που δεν πρέπει να είναι υποκειμενική ούτε υποκριτική, μια ενότητα που θα στηρίζεται στην αλληλεγγύη στην συναδελφικότητα στην ειλικρίνεια στον σεβασμό από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά και σε ένα ταξικό, μαχητικό και επαναστατικό σωματείο που θα περιλαμβάνει όλο το εργατικό τεχνικό προσωπικό του ομίλου, έτσι ώστε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι να δημιουργήσουμε αυτές τις προϋποθέσεις για την πρώτη ΝΙΚΗ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ.
Ο ΑΔΜΗΕ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΕΗ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ.

 Σχετικά με το αίτημα που απέστειλε η ΤΔΕ/ΕΤΕ/ΑΔΜΗΕ - ΑΕ/Π.Τ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,  για εξαίρεση εργασιών από τα απεργιακά μέτρα που προκήρυξε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, από τις 18/11/2011, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
          Η ΕΤΕ/ΔΕΗ ως το πολυπληθέστερο και πλέον αντιπροσωπευτικό Πρωτοβάθμιο Σωματείο στο χώρο της ΔΕΗ, συμπαρίσταται και στηρίζει τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας.
          Παράλληλα, η ΕΤΕ/ΔΕΗ, αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη και καλύπτει τα απεργιακά μέτρα και τον αγώνα των μελών της, τα οποία δεν κάνουν τίποτε παραπάνω απ΄ το να πειθαρχούν στις αποφάσεις των Συλλογικών τους Οργάνων.
           Τα προβλήματα δεν προέκυψαν από τα απεργιακά μέτρα και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, άλλα από τις αντικοινωνικές διατάξεις του Νόμου 3943/2011, άρθρο 45 παράγραφος 8 (μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής),  μέσω του οποίου αφαιρείται ένα σημαντικό εργαλείο από την Επιχείρηση, ενώ παράλληλα χάνεται και το τελευταίο κίνητρο μετακίνησης για τους εργαζόμενους.
            Επομένως αν κάποιοι οφείλουν σήμερα να αναλογιστούν την ευθύνη και να επανορθώσουν, είναι οι επιτελείς του Υπουργείου Οικονομικών.

Τα ερωτήματα είναι απλά και αυτονόητα..
·        Πρέπει να υπάρχει εκτός έδρας αμοιβή και αποζημίωση ;
·        Είναι το έκτος έδρας πάγια και διαρκή ανάγκη  για την ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ ;
·        Ποιο είναι το ελάχιστο όριο της εκτός έδρας αποζημίωσης, με το οποίο μπορεί ο εργαζόμενος, να διαβιώνει αξιοπρεπώς ;
·        Ποσό αποτιμάται η προσφορά του εργαζόμενου που εγκαταλείπει την οικογενειακή του εστία, προτάσσοντας το συμφέρον της επιχείρησης;
·        H μείωση της εκτός έδρας αποζημίωσης στα 63 ευρώ και η αύξηση της χιλιομετρικής απόστασης, καθιστά … ναι ή οχι  ανέφικτη την υλοποίηση σημαντικών έργων της Επιχείρησης ;
·        Η υλοποίηση των παραπάνω παραχωρεί … ναι ή όχι σημαντικές δραστηριότητες σε εργολάβους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των εργασιών.
·        Η υλοποίηση  των παραπάνω διαταράσσει τον κοινωνικό ιστό και τον οικογενειακό προϋπολογισμό των εργαζομένων ;

Για την ΕΤΕ/ΔΕΗ.

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

            ΒΛΑΣΤΟΣ ΑΓΓ.                                                           ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News