Dei Energy News

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ(ΤΑΥΤΕΚΩ)


Με αυτή την επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ΑΕ αποσπασμένοι στο ΤΑΥΤΕΚΩ/ΚΑΠ- ΔΕΗ.
Με την ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ/ΚΑΠ-ΔΕΗ στο ΕΟΠΥΥ τίθενται πολλά ερωτήματα.

1.Με ποια κριτήρια θα ενταχθεί το αποσπασμένο προσωπικό της ΔΕΗ-ΑΕ στο ΕΟΠΥΥ?
2.Θα διέπονται από το ΚΚΠ-ΔΕΗ?
3. Θα αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις?
4.Θα έχουν οργανικές θέσεις οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν στο ΕΟΠΥΥ? (οργανόγραμμα μέχρι την τελευταία βαθμίδα εργαζομένων).
5.Θα υπογραφτεί συλλογική σύμβαση?

  Όπως γνωρίζεται με το Ν. 4052/012 Άρθρο 13 παρ. 17 στο ΕΟΠΥΥ εντάσσονται την 01-05-012 ο κλάδος υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ χωρίς να ρυθμίζονται οι εργασιακές σχέσεις του προσωπικού, σε αντίθεση με το Άρθρο  46 του ίδιου νόμου που αφορά το προσωπικό που μεταφέρεται στο ΕΤΕΑ το οποίο κρατά την ίδια εργασιακή σχέση οργανική, βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο. Με το Άρθρο 44 του ίδιου νόμου που ορίζει ότι το αργότερο εντός μηνός από τη δημοσίευση του νόμου που έγινε την 1 Μαρτίου 2012 εκδίδεται μετά από γνώμη του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ, κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με την οποία καθορίζεται η οργανωτική τους διάρθρωση, οι αρμοδιότητες των Οργανικών Μονάδων καθώς και κάθε άλλο θέμα που αφορά τη στελέχωση τους με προσωπικό και προϊσταμένους.
  Λόγω μεγάλης αναστάτωσης και έντασης του αποσπασμένου προσωπικού που απασχολείται στο ΤΑΥΤΕΚΩ/ΚΑΠ-ΔΕΗ καθώς και σωρεία μετακινήσεων στη ΔΕΗ-ΑΕ θα θέλαμε να έρθετε στο Πολ. Πατησίων να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν για τυχόν εξελίξεις.
  Θεωρούμε δεδομένο ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα σκύψει πάνω στο πρόβλημα μας με σοβαρότητα, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στις οικογένειες μας στην κοινωνία και οι αντοχές μας να δοκιμάζονται.

ΦΡΑΓΚΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ/ΙΑΤΡΩΝ- ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ)
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ (ΕΤΕ-ΔΕΗ)
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΕΔΟΠ-ΔΕΗ)
ΛΙΝΑΡΑ ΣΟΦΙΑ (ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News