Dei Energy News

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ο ΣΕΠ/ΔΕΗ, όλοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, απαιτούμε και καλούμε τη ΓΕΝΟΠ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων





Το Δ.Σ. του ΣΕΠ/ΔΕΗσε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα ότι:


Δεν αποδεχόμαστε, δεν εξουσιοδοτούμε και δε νομιμοποιούμε την υπογραφή ΣΣΕ, που συναινεί σε απολύσεις «πλεονάζοντος προσωπικού», όπως αυτή που μας γνωστοποιήθηκε ως σχέδιο από το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ στις 29-4-2012.

Κανένας συνάδελφος δεν περισσεύει! Αντίθετα ο όμιλος ΔΕΗ αντιμετωπίζει συνολικά τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, όπως άλλωστε δήλωναν μέχρι χτες η ΓΕΝΟΠ και όλα τα σωματεία της!!!

Το εν λόγω σχέδιο ΣΣΕ, όχι μόνο αποδέχεται πλήρως και παγιώνει στο διηνεκές τις περικοπές των μισθών και άλλων δικαιωμάτων μας, αλλά ανοίγει διάπλατα την πόρτα σε μαζικές απολύσεις «για οικονομοτεχνικούς λόγους» με τα άρθρα 34, 35, 36.

Οι «διασφαλίσεις» που δήθεν παρέχει στους «διατηρητέους» εργαζόμενους, δηλαδή σε όσους δεν κριθούν εξαρχής «πλεονάζοντες» και μη «αξιοποιήσιμοι», δεν προσφέρουν τίποτε παραπάνω από αυτές που προβλέπει ήδη η ισχύουσα νομοθεσία.


Μετά από αυτά γίνεται προφανές ότι η εν λόγω ΣΣΕ όχι μόνο δεν εμποδίζει αλλά επί της ουσίας διευκολύνει την εκποίηση Θερμικών -Υ/Η μονάδων και Δικτύων, την περαιτέρω συρρίκνωση και παύση σειράς άλλων δραστηριοτήτων της ΔΕΗ.

Θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί το ίδιο έγκλημα; Όπως με το ασφαλιστικό και την τριχοτόμηση της ΔΕΗ, η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ ετοιμάζεται να δώσει πάλι γη και ύδωρ, να ρίξει συναδέλφους στην ανεργία, πριν καν της ζητηθεί από Κυβέρνηση και Διοίκηση, χωρίς να δώσει την παραμικρή μάχη, χωρίς να προβάλλει οποιαδήποτε αντίσταση.

Η υπογραφή μίας τέτοιας ΣΣΕ, που επιδιώκεται την τελευταία στιγμή και εκβιαστικά, χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων και των σωματείων τους, με διαδικασίες ουσιαστικά «εν κρυπτώ»… δύο μέρες πριν τις εθνικές εκλογές και με ανοικτές τις προϋποθέσεις που ενδέχεται να δημιουργήσουν… Με τη ΓΕΝΟΠ, την ίδια στιγμή, να καθησυχάζει τους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχει θέμα μετενέργειας μέχρι το Φλεβάρη του 2013…

Δεν μπορεί παρά να αυτοϋπονομεύει την ίδια τη ΓΕΝΟΠ, να αυτοκαταργεί το συνδικαλιστικό ρόλο της: την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Διαλύει το κύρος και πιθανόν αύριο και την ίδια την ύπαρξή της, μετατρέποντάς τη από συνδικάτο με στόχο την ενότητα, την αλληλεγγύη και το συλλογικό αγώνα, σε όργανο διαχωρισμού των εργαζομένων σε «διατηρητέους» και «περιττούς».

Η αποδοχή απολύσεων με την υπογραφή της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα επικοινωνιακά κυβερνητικά παιχνίδια, τις στοχεύσεις της τρόϊκας για πλήρη εκποίηση της ΔΕΗ και τη μετατροπή χιλιάδων εργαζομένων σε υποψήφιους προς «εφεδρεία». Θα αποτελέσει προπομπό για απόλυση και στις υπόλοιπες Δημόσιες Επιχειρήσεις και όχι μόνο.

Ο ΣΕΠ/ΔΕΗ, όλοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, απαιτούμε και καλούμε τη ΓΕΝΟΠ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τη θέλουμε ισχυρή και δυναμική στη διεκδίκηση του δίκιου μας, πρωτοπόρα στους αγώνες των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αρνούμαστε να συμπράξουμε στη μετατροπή της σε δούρειο ίππο του συνδικαλιστικού κινήματος και κατ’ επέκταση, στην αυτοδιάλυσή της.

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο να αρνηθεί να νομιμοποιήσει τη φτώχεια και τις απολύσεις.

Εμείς διεκδικούμε και επιθυμούμε την υπογραφή ΣΣΕ που να κατοχυρώνει πραγματικά τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News