Dei Energy News

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών επιδιώκει την κατάργηση στην πράξη, όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών νόμων



    Συνάδελφοι,
Για μια ακόμη φορά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, τις δυσκολίες και την σημερινή συγκυρία την εποχή της κρίσης και της αβεβαιότητας.
Ένα νέο περιβάλλον διαμορφώνεται πλέον στην ενέργεια με την «μετάλλαξη» της ΔΕΗ σε όμιλο ενεργειακών  επιχειρήσεων και την  έναρξη λειτουργίας του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) από την Τρίτη 1η Μαΐου 2012.
Σχετικά με την υπογραφή της ΣΣΕ και την εύλογη ανησυχία που υπάρχει συνολικά στο προσωπικό της Επιχείρησης, ο Σύλλογος Καταμετρητών, θέλοντας να συμβάλει αποφασιστικά, καταθέτει στην Ομοσπονδία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, θέσεις και απόψεις για την διαμόρφωση μιας πραγματικά θετικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μέσα στα ιδιαίτερα ασφυκτικά και αντεργατικά πλαίσια των τελευταίων αντιμνημονιακών νόμων.
Η ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ διαβεβαιώνει πως καμιά απολύτως ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει σε κανέναν μας σχετικά με το ενδεχόμενο να πέσουμε στην μετενέργεια  καθώς η ισχύς της σύμβασης μας δεν λήγει τώρα, αλλά στις 12 Φλεβάρη του 2013.
Παρ’ όλα αυτά συνεχίζονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την υπογραφή της ΣΣΕ το συντομότερο δυνατό.
Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών επιδιώκει την κατάργηση στην πράξη, όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών νόμων, είναι όμως υποχρεωμένος να αγωνιστεί, στο μέτρο του δυνατού, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας αλλά και των εισοδημάτων όλων των Συναδέλφων, με μια Συλλογική Σύμβαση που θα έχει σταθερή βάση και θα δημιουργεί προοπτική για μελλοντικές διεκδικήσεις.
Ακόμη σε πρώτη προτεραιότητα έχει την αναδιοργάνωση της δραστηριότητας της Καταμέτρησης στα πλαίσια της νέας εταιρίας του  Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, όπως αυτή έχει εκφραστεί στην επικοινωνία και τις συζητήσεις του Προεδρείου με την ως τώρα Διοίκηση της Διεύθυνσης Διανομής της ΔΕΗ.
Συνάδελφοι, οι ώρες που διανύουμε είναι δύσκολες, οι καταστάσεις που βιώνουμε πρωτόγνωρες και απαιτούν συμπαράταξη, συνοχή κι αλληλεγγύη όλων των πραγματικά υγειών δυνάμεων για την προστασία των  εργαζόμενων, των ανέργων και των συνταξιούχων αλλά και της νέας γενιάς ώστε να γεννηθεί η ελπίδα για το αύριο.
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Π.Σ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News