Dei Energy News

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες τα τέσσερα νέα γεωθερμικά πεδία

Το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν οι πρώτες επενδύσεις της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στο χώρο της γεωθερμίας, δίνει η υπογραφή χθες, από τον αρμόδιο υφυπουργό περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, της απόφασης για την κατακύρωση των τεσσάρων νέων διαγωνισμών. Πρόκειται για τις παραχωρήσεις των πεδίων της Ικαρίας, των Ακροποτάμου Σερρών & Καβάλας, λεκάνης Σπερχειού Φθιώτιδας και Σουσακίου Κορίνθου
Το συνολικό ύψος των επενδύσεων που δεσμεύεται η ΔΕΗ Ανανεώσιμες να πραγματοποιήσει στα τέσσερα πεδία είναι 63 εκατ. ευρώ επένδυση και αναλύεται ως εξής:
Στην Ικαρία 11,908 εκατ. ευρώ
Στη Λεκάνη Σπερχειού 20,606 εκατ. ευρώ
Στο Σουσάκι 16,452 εκατ. ευρώ και
Στον Ακροπόταμο 13,893 εκατ. ευρώ
Τα τέσσερα νέα πεδία, στα οποία η ΔΕΗ Ανανεώσιμες απέκτησε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης έρχονται να προστεθούν στα τέσσερα πεδία που ήδη διαθέτει η εταιρεία, στη Μήλο , τη Νίσυρο, τη Λέσβο και τα Μέθανα. Τα δικαιώματα αυτά ανήκαν στη ΔΕΗ και πέρασαν πρόσφατα στη θυγατρική.
Πηγές της ΔΕΗΑΝ ανέφεραν
ότι ήδη έχουν ξεκινήσει κινήσεις και γίνονται προσπάθειες συνεννόησης με τις τοπικές κοινωνίες που αντιδρού (π.χ. στη Μήλο) με στόχο να μπορέσει σύντομα να ξεκινήσει η ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας ΑΠΕ που εμφανίζει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα καθώς μπορεί να λειτουργήσει στον ηλεκτρισμό ως μονάδα βάσης.
Για τα τέσσερα νέα πεδία πάντως, εάν δεν γίνουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει εκτίμηση για την ισχύ της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής που μπορεί να εγκατασταθεί καθώς αυτή καθορίζεται ανάλογα με τη θερμοκρασία του πεδίου.
Θυμίζουμε ότι ο δεύτερος διαγωνισμός για τα τέσσερα πεδία είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο και σε αυτόν προσήλθε μόνο η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ενώ στο πρώτο διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε πέρυσι  τον Ιούνιο, τα πεδία σε Έβρο, Νέστο, Σαμοθράκη και Χίο κατέληξαν στην κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή –ΙΤΑ.

 http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News