Dei Energy News

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Τέρμα οι έναντι τιμολογήσεις στην παραγωγή των φωτοβολταϊκών

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου, της εγκατάστασης modem τηλεμέτρησης στους μετρητές όλων των φωτοβολταϊκών πάρκων της ηπειρωτικής χώρας που είναι συνδεδεμένα στη Χαμηλή Τάση, καθώς και εκείνων που βρίσκονται στα νησιά, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress ο ΔΕΔΔΗΕ.
Για την εγκατάσταση των modems έχουν πληρώσει οι παραγωγοί μαζί με τους όρους σύνδεσης, ωστόσο η διαδικασία ξεκίνησε τον Ιούλιο. Το πλεονέκτημα είναι ότι θα υπάρχουν απευθείας

πραγματικές μετρήσεις για την μηνιαία παραγωγή κάθε πάρκου και συνεπώς θα σταματήσουν οι τιμολογήσεις έναντι και οι εκ των εστέρων εκκαθαρίσεις, βελτιώνοντας έτσι την ορθολογικοποίηση των ταμειακών ροών των φωτοβολταϊκών επιχειρήσεων.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο ΣΠΕΦ ζητάει και την ανάρτηση των on-line μετρήσεων στο διαδίκτυο για τη χαμηλή τάση (ο λόγος κυρίως για τα χιλιάδες πάρκα των 100 KW, όπως συμβαίνει με τα μεγάλα φωτοβολταϊκά που είναι συνδεδεμένα στη Μέση Τάση, έτσι ώστε οι παραγωγοί να μπορούν να αντιπαραβάλλουν τις on-line μετρήσεις του ΔΕΔΔΗΕ με αυτές των δικών τους συστημάτων μέτρησης. Και τούτο διότι οι παραγωγοί θα μπορούν να  ελέγχουν προληπτικά την απόκλιση και να ειδοποιούν αμέσως τον ΔΕΔΔΗΕ για τυχούσα βλάβη του μετρητή, αποφεύγοντας έτσι τις απώλειες.


 http://energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News