Dei Energy News

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Αλήθειες για την ΔΕΗ & ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Αλήθειες για την ΔΕΗ
Αλήθειες, που “κάποιοι” ή τις … “ξέχασαν”, ή τις κάνουν … “γαργάρα”, ή … περί άλλων τυρβάζουν !
1. Τον Νοέμβρη του 2001 και ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προωθεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ, με την μετοχοποίηση της Εταιρίας, η τότε πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, που αποτελούνταν από συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ (παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ), με … επείγουσα ανακοίνωση, κοινοποιεί στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, εγκύκλιο που τους καλεί να … τρέξουν να αγοράσουν μετοχές της εταιρίας !
Πάρτε παρακάτω, μια … ιδέα της … εγκυκλίου αυτής:
 
Και για όποιον συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει, να πούμε
ότι η αρχή του τέλους της  Δημόσιας ΔΕΗ, ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή η πρώτη μετοχοποίηση, για την οποία έβαλαν “πλάτη” οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ !

2. Το 2003, όταν η κυβέρνηση ξεκίνησε την λεγόμενη Β΄Φάση του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, με την τροποποίηση του Νόμου 2773/99 που αφορούσε την λεγόμενη απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς (πλήρη συμόρφωση των σχετικών Οδηγιών της ΕΕ), τι κάναν οι ίδιοι ως άνω συνδικαλιστές ;
Σε συνεργασία με … συνοδοιπόρους τους της Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη που δώσαν στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ποσπάθησαν να εξωραίσουν την όλη κατάσταση και (αν και διαφωνούσαν με κάποια σημεία) στην ουσία συμφωνόντας με την λεγόμενο “υγιή ανταγωνισμό” και την “εξυπηρέτηση του λαού”, βάλαν για δεύτερη φορά “πλάτη” στην παράδοση της μισής και πλέον ΔΕΗ στα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα (Ομιλοι Μυτηλιναίου, Κοπελούζου, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, συμμαχικά σχήματα ΕΛΠΕ – Edison, Sorgenia – JP Αβαξ).
3. Όλα έχουν την αφετηρία τους στη Συνθήκη του Μάαστριχτ.
Και όποιος νομίζει ότι “αμάν πια όλα τα θέματα στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τα ρίχουν οι κουκουέδες”, δεν έχει παρά να πάει να διαβάσει το σχετικό άρθρο (άρθρο 129β) και μετά τα λέμε !
Φυσικά, την Συνθήκη του Μάαστριχτ, την έχουν ψηφίσει όλοι μαζί  – ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ – και μάλιστα σήμερα κανένας τους δεν έχει πάρει αποστάσεις από αυτήν, την υποστηρίζουν ακόμα !
4. Να αναφέρουμε το άρθρο 34 του Ν.2773/99, που υπερψήφισαν στη Βουλή τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι παρατάξεις τους στην ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, και που με αυτό δίνεται … προίκα στην ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων !
Ας μην μας κάνουν λοιπόν τον … καμπόσο, οι συνδικαλισταράδες και οι πολιτικάντηδες, της συγκυβέρνησης, αλλά κυρίως κάτι … Φωτόπουλοι και ΓΕΝΟΠ  …  που θα … σκίζαν δήθεν τα φύλλα επιστράτευσης !
Κύριοι Φωτόπουλου και ΓΕΝΟΠ  σιγά μην … σκίσετε κανένα … καλσόν!!!

O αναγνώστης Κ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News