Dei Energy News

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα κινητικότητα στο διαγωνισμό του ΑΔΜΗΕ

Από κυβερνητικούς κύκλους έχει προεξοφληθεί η πρόθεση των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, να ζητήσουν παράταση 3 -4 εβδομάδων για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.
Η ΔΕΗ αναμένεται να κάνει αποδεκτό το αίτημα και επομένως
το “D –DAY” για την πώληση της εταιρείας διαχείρισης των δικτύων μεταφοράς μεταφέρεται για το Νοέμβριο. Εφόσον δεν υπάρξουν άλλα απρόοπτα, μέχρι τότε αναμένεται να ξεδιπλωθεί η..
μάχη των τεσσάρων (;) διεκδικητών, η οποία δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στο επίπεδο της οικονομικής προσφοράς.
Οι εταιρείες που φέρονται να έχουν ζεστό ενδιαφέρον για τη διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσουν μια ευρύτερη καμπάνια προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων το ποιες είναι, πως έχουν κινηθεί μέχρι τώρα σε επίπεδο διεθνών δραστηριοτήτων, ποια είναι τα πλάνα τους και οι πιθανές συνέργειες που προτίθενται να δημιουργήσουν εφόσον αποκτήσουν τον ΑΔΜΗΕ, ποια θα είναι τα πιθανά οφέλη της αποκρατικοποίησης για τον τελικό καταναλωτή και τέλος ποια είναι τα πλάνα τους για την ίδια την εταιρεία και το προσωπικό της.
Οι κινήσεις που γίνονται αυτήν την περίοδο στο περιθώριο του διαγωνισμού δηλώνουν ότι οι βασικοί διεκδικητές στο διαγωνισμό βλέπουν ζεστά την προοπτική να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και δεν πτοούνται από το πολιτικό κλίμα που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες. Πάντως όπως επισημαίνουν πηγές της αγοράς, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τις αρχές του 2015, σε μια χρονική συγκυρία όπου αναμένεται η χώρα να βρίσκεται στην κρίσιμη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Δηλαδή σε περίπτωση που οδηγηθούμε σε εκλογές, δεν είναι απίθανο το σενάριο, οι υπογραφές για την πώληση να χρειαστεί να μπουν από τη σημερινή  αξιωματική η οποία και έχει ταχθεί εναντίον των αποκρατικοποιήσεων στα δίκτυα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να προχωρήσει ο διαγωνισμός και να έχει επιτυχία, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

 http://energypress.gr/news/reuma/Nea-kinhtikothta-sto-diagwnismo-toy-ADMHE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News