Dei Energy News

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΣτΕ: Συνταγματική η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Συνταγματικές έκρινε τις περικοπές στα εφάπαξ  η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη της κεκλεισμένων των θυρών.
Εξετάζοντας την αίτηση ακύρωσης εκπαιδευτικού κατά της απόφασης του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων με την οποία της δόθηκε μειωμένο εφάπαξ, μετά από σχεδόν 29 χρόνια ασφάλισης, οι δικαστές κατά πλειοψηφία απέρριψαν την αίτηση της, κρίνοντας ότι δεν παραβιάστηκαν διατάξεις του..
Συντάγματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣτΕ δέχθηκε, όχι ομόφωνα, ότι  πρέπει να απορριφθεί η προσφυγή που είχε υποβάλει μία συνταξιούχος εκπαιδευτικός κατά της απόφασης του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων με την οποία της είχε χορηγηθεί μειωμένο εφάπαξ με βάσει τις νομοθετικές περικοπές (μνημονιακοί νόμοι) που έγιναν μετά την συνταξιοδότηση της.
Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των δικαστών δέχθηκε ότι δεν παραβιάστηκαν οι συνταγματικές διατάξεις που αφορούν την ισότητα, την αναλογικότητα και την κοινωνική ασφάλιση.
Στην προσφυγή της η εκπαιδευτικός χαρακτήριζε αντισυνταγματική την περικοπή, κάνοντας λόγο για άδικη οικονομική επιβάρυνση της ευπαθούς κατηγορίας των συνταξιούχων.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News