Dei Energy News

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

9 μνηστήρες για τη μελέτη της μικρής ΔΕΗ


Μεγάλο ενδιαφέρον από τις κυριότερες εξειδικευμένες διεθνώς εταιρείες μελετών με εμπειρία και ειδίκευση στον ενεργειακό τομέα αλλά και στις αποσχίσεις, συγκέντρωσε ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για την πρόσληψη συμβούλου που θα συνδράμει στη δημιουργία της Μικρής ΔΕΗ.
Στη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος που απηύθυνε η ΔΕΗ στα τέλη Ιουλίου, ανταποκρίθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες 9 εταιρείες οι οποίες και κατέθεσαν προσφορές στη διαδικασία η οποία είχε καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου.
Η επιλογή αναμένεται να γίνει άμεσα από τη ΔΕΗ, καθώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί, πρέπει η μελέτη..
να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί μέχρι τέλη Οκτωβρίου, ώστε να εκδοθεί μέσα στο Νοέμβριο η πρόσκληση για το μεγάλο διεθνή διαγωνισμό πώλησης της μικρής ΔΕΗ.
Υπενθυμίζουμε ότι ο σύμβουλος που θα επιλεγεί θα πρέπει να περιλάβει τα εξής έργα:
-Θα πρέπει να προχωρήσει στον καθορισμό των περιουσιακών στοιχείων αλλά και της λειτουργίας και του επιχειρηματικού μοντέλου της νέας εταιρείας.
-Θα αναλύσει λεπτομερώς τις δραστηριότητες, λειτουργίες, οργανωτικά και άλλα θέματα και θα δώσει συμβουλές για τη διασφάλιση της λειτουργικότητας κατά τη μετάβαση στο νέο περιβάλλον
-Θα καταρτίσει λεπτομερές business plan και θα δημιουργήσει το γραφείο project management
-Θα παραδώσει την απαραίτητη μελέτη επιπτώσεων για το νέο επιχειρησιακό μοντέλο και τις λειτουργίες
-Θα προετοιμάσει, παρακολουθήσει και διασφαλίσει ό,τι είναι απαραίτητο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη λειτουργική ετοιμότητα της εταιρείας. Μπορεί επίσης να ζητηθούν συμπληρωματικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της απόσχισης της μικρής ΔΕΗ.
Επίσης ο σύμβουλος μεταξύ άλλων καλείται να προσδιορίσει το 30% των πελατών της ΔΕΗ που θα φύγουν από την εταιρεία και θα ακολουθήσουν τη μικρή ΔΕΗ, ενώ επίσης θα μελετήσει και αποτιμήσει τις επιπτώσεις που θα έχει στη μητρική η δημιουργία και πώληση της νέας θυγατρικής. Επίσης θα πρέπει να συνδράμει στην αντιμετώπιση ρυθμιστικών ζητημάτων, να διαμορφώσει αρχές λειτουργίας, να εντοπίσει τις προκλήσεις και τις επιλογές οργανωτικής δομής και άλλα.
Θυμίζουμε τέλος ότι σύμφωνα με το νόμο για τη μικρή ΔΕΗ στη νέα θυγατρική της ΔΕΗ, η οποία μόλις δημιουργηθεί θα τεθεί προς πώληση, θα εισφερθούν οι λιγνιτικές Αμύνταιο 1 και 2, Μελίτη 1 καθώς και μία άδεια για τη δημιουργία δεύτερης μονάδας στη Φλώρινα, η μονάδα φυσικού αερίου της Κομοτηνής και τα υδροηλεκτρικά Πλατανόβρυση, Θησαυρός, Άγρας, Εδεσσαίος, Πουρνάρι 1 και 2, τα ορυχεία Αμύνταιο-Λακκιά, Κλειδί, Μελίτης, Κομνηνά 1 και 2 και Βεύη, αλλά και το 30% των πελατών λιανικής της μητρικής ΔΕΗ.

 http://www.energypress.gr/news/reuma/9-mnhsthres-gia-th-meleth-ths-mikrhs-DEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News