Dei Energy News

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Τεράστια ερωτηματικά προκύπτουν για την Επιχείρηση στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης



Στις 23/9/2014 κατά τη διάρκεια της νύκτας υπήρξε κλοπή καλωδίων 380 V, (λίγο περισσότερο από 200 μέτρα - 800 κιλά) που τροφοδοτούσαν με ρεύμα 4 αντλίες σε πλωτό αντλιοστάσιο στο χώρο της απόθεσης τέφρας - γύψου του ΑΗΣ Μεγαλόπολης.



Τα καλώδια εκλάπησαν αφού πρώτα έγινε ηλεκτρική απομόνωση, αφαιρέθηκαν από το κανάλι καλωδίων τα καπάκια τα οποία τοποθετήθηκαν εκ νέου και στη συνέχεια κόβοντας τα σε μικρά κομμάτια φορτώθηκαν σε όχημα το οποίο στη συνέχεια ανατράπηκε σε παρακείμενο χαντάκι του δρόμου, το εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή αυτοί που διέπραξαν την κλοπή αφού αντιλήφθηκαν την
παρουσία περίπολου φύλαξης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν εγκαταλείψουν το ανατραπέν όχημα είχαν ξεφορτώσει σχεδόν το σύνολο των καλωδίων στην άκρη του δρόμου για πιθανή επαναφόρτωση σ’ άλλο μέσο.



Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την κλοπή ανήκει σε εκπρόσωπο εργολαβικής εταιρείας η οποία εκτελεί εργασίες συντήρησης στο ΛΚΜ και ο οποίος δήλωσε την κλοπή του οχήματος του από το εργοτάξιο του στην Αστυνομία μετά το συμβάν.

Το εργοτάξιο βρίσκεται σε χώρο της ΔΕΗ σε κοντινό σημείο με το μέρος που έγινε η αφαίρεση των καλωδίων.



Το παραπάνω συμβάν συνέβη 1,5 μήνα μετά από ανάλογη κλοπή και λίγες μέρες μετά από επιχείρηση κλοπής σε εγκατάσταση του ΑΗΣ Μεγ/λης σε πολύ κοντινό σημείο από το αντλιοστάσιο και ανάλογες ενέργειες σε ΑΗΣ και ΛΚΜ κατά διαστήματα την τελευταία περίοδο.



Τεράστια ερωτηματικά προκύπτουν για την Επιχείρηση στο Λεκανοπέδιο της Μεγ/λης από το γεγονός ότι κλοπές ή επιχειρήσεις κλοπής - και ιδιαίτερα καλωδίων - σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων δείχνουν ότι όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια των εγκαταστάσεων.



Καλούμε κάθε αρμόδια δημόσια αρχή να προχωρήσει στην άμεση διερεύνηση του συγκεκριμένου συμβάντος.

Καλούμε τις Τοπικές Διευθύνσεις του ΑΗΣ Μεγ/λης και του ΛΚΜ να προβούν στις στην αποτελεσματική διαφύλαξη του εξοπλισμού των εγκαταστάσεων και μέτρων ελέγχου των ιδιωτικών εταιρειών (π.χ εργοτάξια, οχήματα, κλπ).  

                                                                        
                                                                                                                                                                 
                                          


                                                                                                                                                                

                                          
                       Το  Γραφείο Τύπου                           

                    
                        ΥΠΟΜΝΗΜΑ


Προς: Διευθυντή  ΛΚΜ: κ. Κουστέρη Π.
  
Θέμα:   Το καθεστώς παρανομίας από τις ιδιωτικές εταιρείες στα Ορυχεία της Δ.Ε.
            στη Μεγαλόπολη «καλά κρατεί».



Κύριε Διευθυντά


Παρ’ ότι επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από τα συνδικάτα του χώρου, η  παραβίαση των όρων των συμβάσεων των εταιρειών στις οποίες έχουν εκχωρηθεί δραστηριότητες της ΔΕΗ στο ΛΚΜ η κατάσταση ασυδοσίας εξακολουθεί να παραμένει.

Πιο συγκεκριμένα:

Η εταιρεία «ΒΡΟΝΤΟΣ» στα ορυχεία του ΛΚΜ χρησιμοποιεί όχημα - υδροφόρα τύπου SCANIA με παράνομες πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όχημα χωματουργικό τύπου MAN και εκτελεί εργασίες διαβροχής.
Κανένας μέχρι σήμερα (Ιεραρχία ΛΚΜ - Επιβλέποντες) δεν είχε προχωρήσει σε καμία ενέργεια για αυτή την παράνομη ενέργεια της εν λόγω εταιρείας.

Μετά από αντίδραση εκπροσώπων του Σωματείου μας στις 22/9 ο συγκεκριμένος εργολάβος αναγκάστηκε να ακινητοποιήσει την παράνομη υδροφόρα σε διάφορα σημεία του ορυχείου και έκλεισε το εργοτάξιο του για να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Η απουσία ουσιαστικού ελέγχου από την Διεύθυνση του ΛΚΜ για την τήρηση της νομοθεσίας και των όρων των συμβάσεων αποθρασύνει τις εταιρείες των ιδιωτών εργολάβων να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες στους χώρους του ΛΚΜ.

Επιτέλους η Διεύθυνση του ΛΚΜ θα εφαρμόσει την νομοθεσία και του όρους των συμβάσεων αποτρέποντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και παρανομίας προστατεύοντας τα συμφέροντα της Επιχείρησης ;

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης σας καλεί όπως προχωρήσετε:

·        Στην λήψη των απαιτούμενων ενεργειών και των προβλεπόμενων μέτρων για την παραπάνω παράνομη ενέργεια της εν λόγω εταιρείας και την εφαρμογή πλήρως των συμβατικών υποχρεώσεων της με την Επιχείρηση.



Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια από μέρους του Σωματείου μας για τη τήρηση της νομιμότητας και τη διασφάλιση των συμφερόντων της Επιχείρησης.

Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας, να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικούς ελέγχους για την εφαρμογή της νομιμότητας.


                         Για  το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  ΔΕΗ  ΜΕΓ/ΛΗΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                   
  ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Α.                                     ΝΙΚΗΤΑΣ  Γ.                              

                            







 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:              
ΓΔ/ΟΡ: κ. Νικολακάκο Π.
Ε.Μ.Ν.Ε
Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας
ΓΕΝ.Ο.Π / Δ.Ε.Η  -  Ε.Κ.Αρκαδίας
Μ.Μ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News