Dei Energy News

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ίδια ποινή από το εφετείο σε τρεις Πακιστανούς για κλοπή χαλκού από μετασχηματιστές της ΔΕΗ


Δε μείωσαν τη βασική τους ποινή τρεις Πακιστανοί οι οποίοι είχαν κλέψει το χαλκό από 18 μετασχηματιστές στην περιοχή της Τριφυλίας, προκαλώντας στη ΔΕΗ ζημιά ύψους 150.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, είχαν καταδικασθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 7 χρόνια κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ. Το Πενταμελές Εφετείο τους

επέβαλε την ίδια ποινή, με την επισήμανση προς τους κατηγορουμένους ότι ταλαιπώρησαν πολύ κόσμο με τις πράξεις τους.
Αστυνομικοί κατέθεσαν ότι από το Μάρτιο έως το Μάιο του 2012 είχαν εντοπισθεί ξηλωμένοι μετασχηματιστές σε αγροτικές περιοχές, από τους οποίους είχε αφαιρεθεί ο χαλκός. Σε μία από τις περιπτώσεις η ΔΕΗ ειδοποίησε την Αστυνομία για πτώση του ρεύματος. Πηγαίνοντας στο σημείο, σε αγροτικό δρόμο, μέσα σε αρδευτική περιοχή, είδαν από μακριά σκόνη από αυτοκίνητο που έφευγε γρήγορα. Πλησιάζοντας είδαν το μετασχηματιστή ξηλωμένο στο έδαφος και κάποια πράγματα παρατημένα, ανάμεσά τους κι ένα μπουκάλι με νερό. Τόσο στο μπουκάλι όσο και στο καπάκι του μετασχηματιστή εντοπίσθηκαν αποτυπώματα.
Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή οι αστυνομικοί εντόπισαν εγκαταλελειμμένο ένα αυτοκίνητο, το οποίο μαζί με άλλα έξι ανήκε σε Πακιστανό, ο οποίος στο αρχικό δικαστήριο αθωώθηκε. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν σακιά τα οποία είχαν λάδια σαν αυτά που έχει ο χαλκός του μετασχηματιστή.
Επιπρόσθετα, εντόπισαν σε κύκλωμα παρακολούθησης καταστήματος τους τρεις κατηγορουμένους να αγοράζουν ένα ειδικό κλειδί που χρησιμοποιείται για να ξεβιδωθεί το καπάκι του μετασχηματιστή.
Τις επόμενες ημέρες εντόπισαν τους δράστες, μαζί με έναν ανήλικο, και τους συνέλαβαν.

150.000 ευρώ ζημιά
Εκπρόσωποι της ΔΕΗ κατέθεσαν ότι η ζημιά που προκλήθηκε στην περιοχή της Τριφυλίας αγγίζει τα 150.000 ευρώ και πως οι δράστες επέλεγαν αγροτικές περιοχές, τις νυχτερινές ώρες, για να μη γίνεται εύκολα αντιληπτή η πτώση του ρεύματος.
Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους παραδέχθηκαν ορισμένες κλοπές, αλλά όχι όσες τους αποδίδονται.
Το δικαστήριο, ωστόσο, τους έκρινε ενόχους για όλες και διέταξε μετά την έκτιση της ποινής τους οριστική απέλαση από τη χώρα.


 http://www.energypress.gr/news/reuma/Idia-poinh-apo-to-efeteio-se-treis-Pakistanoys-gia-kloph-halkoy-apo-metashhmatistes-ths-DEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News